jag är bara lat för att bevisa hur lat jag kan vara!

Visst var det väl galet att jag slutade halv två idag? Det var så jäkla skönt ska jag säga er. Att slippa gå hem i mörker, det var ett tag sen :)

Red Leila i morse, och kan ju säg att hon inte riktigt var med på vad jag ville.. Hon tyckte att det var bäst att släpa benen efter sej och ha huvudet i samma höjd som mitt. Hehe, tycker inte om den där hästen, helt stumm!!
Saknar mina pållar hemma, men jag får ju träffa dom imorrn! Hinner dock inte rida, eftersom att det kommer vara kolsvart när jag är hemma. Jag slutar runt fyra, och sen så ska jag "massera" en av Pias pållar. Tror det är "den lilla", alltså fyraåringen. Vet inte vad dom heter.. Picc- något, hahaha ;)

Käkade lite pizza när jag kom hem, bara för att det råkade ligga en i frysen. Kunde ju inte bara lämna den där :O !
Tror att det blir lite pasta med nå kött ikväll, om jag kommer ihåg det. Annars blire väl makaroner som vanligt.. hehe
 Ska plugga lite också, var ju så duktig å glömde matteboken ovanpå skåper igår när jag packade ihop alla grejjor.. så lite matematik, Sv och Engelska får det bli! Ska förresten läsa ut en bok tills vecka 50! Boken är liksom 463 ridor lång! och på engelska! Galet, men boken ska vara bra sägs det, och filmen också. Så jag får ta mej igenom den ;) The last song heter den by the way! Tror dock inte att jag vill se filmen eftersom att Miley Cyrus är med i den, tycker hon är ganska kass.. hehe x)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.. vart ganska sugen på att läsa, så.. Jag tar nog och börjar på den där boken så blir jag kanske klar innan jul om jag har tur, haha :)


 Två R,
hare så bra va!

Emelie Borgström SAKNAR IRLAND

Med musik i örona har jag nu dansat ganska exakt 34 minuter! Helt galet vad galen man kan vara ibland. Kände visst bara för att dansa lite när jag kom "hem". Något att klaga på är min kondis, haha. Håller på å flåsar ihjäl mej ;)
 Tur var det då att ingen såg när jag dansade, eftersom att jag inte hade några byxor på mej, och försökte byta om samtidigt! Mej ja, alla sätt är bra utom dom dåliga va?

Mår aningen bättre idag, har inte allt lika ont i halsen och känner mej inge febrig. Bara lite seg, men det är nog på grund av allt dansande. Hehe
 Dagen har gått relativt fort, biologi-matte-lunch-ridning och slutade runt fyra!!
 Innan jag drog hem så kollade jag på Therese's nya sadel, för hon fråga om jag kunde kolla så att den låg bra på hennes pålle, vilket jag tyckte den gjorde! har ju lärt mej några knep av hon som grejjar i Hamre Ridsport- butiken! :) Haha
Efter det så passade jag på att leta reda på Michaela så jag kunde ta klippmaskinen. Hon ville nog ha lite plats i skåpet, så det var lika bra att ställa den i mitt skåp igen eftersom att hon var klar med den!

Har ingen pålle med mej nu i veckan, vilket är ganska segt. Men eftersom att jag var sjuk igår, och är ledig på fredag så blir det en kort vecka, med ridning idag och imorrn! Så så himla synd om mej är det inte!! ;)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu? Kanske käka något, plugga lite å sen hoppa in i duschen!? Låter ganska bra, fast om jag käkar samtiidigt som jag pluggar så sparar jag lite tid och kan glo på teve ikväll! YEAH, så får det bli. Jäklar vad smart jag kan vara ibland! Haha

Förresten, HATA inte headern, för jag var otrolit oinspirerad igår när jag slängde ihop den! Men vem blir inte deprimerad när snön bara smälter bort så fort den landat på marken? Jag blir i alla fall väldigt putt, och här i västerås syns inte en endaste liten snöflinga! UUURRGRHH :(
Nog om det.. hehe
Småsnygg bild på mej å tove, haha. Kan det varit samtidigt som tove klädde ut sej till tomte på Åhlens?? x)

 Två R,
hare så bra va!

Lägg AV

Sjuk, trött.. ja, har jag något roligare att komma med?
Tor inte det.. Båda pållarna fick vila idag, eftersom att jag inte är så himla pigg just nu. Hoppas bara att jag blir frisk till veckan nu, då jag bara går i fyra dagar, måndag till torsdag! Varför får ni inte veta, hahaha
 Har ingen aning om Jackie hänger med till västerås imorrn, det beror någ lite på hur vädret är om det ska fortsätta storma.

Ska palla mej ut till Jackie och Blondy nu som står inne i stallet redan. Det har regnat swimming-pools över våra hagar idag så hästarna var mer än dyngsura.

Finner ingen anledning till att fortsätta skriva nu, för enligt mamma så är jag inte så sjuk om jag kan sitta vid datorn. Då kan jag ju lika gärna gå och släppa ut hästarna och mocka! Fattar inte hur hon tänker ibland.. Jag är inte den som sitter inne och tycker synd om mej själv när jag är förkyld, utan då går jag ut och rider! Då blir man sedan tillsagd att det var j*vligt dumt, för nu är man så förkyld att man knappt klarar avv att resa sej från stolen.

Jaja, skit it. Blir bara så J*VLA trött.

 Två R,
hare så bra va!

Pizza å Cola

Trött är bara förnamnet.. Borgström är efternamnet!


Ja, jag vet att jag är störd, men jag skyller ifrån mej på hur det ser ut utanför fönstret! Helt kolsvart, ingen snö, och det är bara 1månad kvar till JUL för tusan! Hur kul är det att julpyssla när det inte ens blir vitt av frosten på morgonen? Inte kul alls tycker jag.. Jag får inte ens inspiration till att skriva en önskelista, och då är det galet!
Kommer det bli någon snö? Den har 1 månad minus en dag på sej att falla ner nu, jäkla snö. Jag som aldrig i hela mitt liv längtat efter kallt-och snö, men nu har det gått för långt! Hur ska Tomten kunna hitta rätt, när han bara känner igen husen med en massa snö på taken? Jag kommer inte få några julklappar :'(

Nog om sådan hysteri nu,
Blondy är en sådan going, så hon har faktiskt smort ihop en önskelista. Det kommer inte bli billigt, det kan jag lova HAHA

Högst upp på listan är ett träns från Dy'on. Svindyrt, men Blondy skulle bli ursnygg i det!
Ca. 2299 kr

På tur kommer ett par tyglar från Dy'on, som matchar tränset. Aningen billigare, men fortfarande dyra för att vara ett par vävribstyglar. Billiga för att vara Dy'on!
Ca. 319 kr 

Sen har vi ju Blondys favvo-schabrak, Schockemöhle coach schabraken.
Hon har ju fått ett grått, men vill ju äga hela serien! Luva också, men dock så har hon för stora öron! Haha min sötnos.
Ca. 450-500 kr

Efter dett akommer någon som inte riktigt faller samman med min färg-matchning. Ett par senskydd från Schockemöhle sports. Dock bruna, jag som satsat på grått till Blondy. Men det blir väl en till pålla i framtiden som jag bestämt att jag ska ha mörkbunt till så.. Hehe
Ca. 400 kr

Sen tror jag inte att det är så mycker mer.. Inte som jag kommer att tänka på i alla fall!

Fetade nyss i mej en pizza, och gissa vad? Den var jättegod! Haha, det blir att springa till skolan imorrn.
 Det ska bli skönt med helg, och att frå träffa mina pållar. Ska rida Blondybusen diekt när jag kommer hem, om jag inte degar ihop totalt nu. Vaknade och kände mej allt annat än frisk i morse.

Japp, det får räcka för ikväll. Får se hur kvällen ser ut i morgon, om ag hinner skriva något kort..

 Två R,
hare så bra va!

måndag igen

Det är hemskt, måndag, och jag har inget att käka!
"Lagade" makaroner till middag och lite ketchup å krydda på det, helt OK!
Dock så har jag inge gott att smaska på nu, det är galet!

Skoldagen har varit lugn,
red Puh efteråt. Vi skrittade en tur runt gymnasiehagarna på nå vis.
Jackie fick vila idag, så får vi se hur galen hon är imorrn! Haha

Nej, nu måste jag hitta något att käka, herregud, att jag inte är smällfet vid det här laget x)

 Två R,
hare så bra va!

Jackie Grange

Trött? Det absolut mest passande ordet !!
Skulle kunna gå å lägga mej igen, men då får jag inge vettigt gjort idag.. :)

Sitter och väntar på att Marie ska ringa, ifall det bli någon visning med Jackie idag, eller inte. Jag hoppas ju på att det inte blir nån, men jag får väl ta det fär vad det är.. hehe. Ska bli jäkligt kul och se hur någon annan rider Jackie, som aldrig setat på henne! Knasponny det där :)

Sen var vi ju i Heby och tävlade igår. Jackie gick en 1m runda, som var mer eller mindre bra..
Superfin på framhoppningen, med tanke på att jag som vanligt börjar rida fram för sent x) Hehe, FY på dej Emelie!
Hon hoppade upp sej och hade ett jättebra flyt, som jag faktiskt bevarade inne på banan sen!
Ungefär enda till tredje hindret då huvudet slutade fungera för mej.. Som vanligt var den en MAXAD oxer, vilket jag verkligen inte gillar, så ett stopp där då..
När jag red mot det igen så gjorde jag väl det bästa av situationen, och blundade enda fram till hindret, sparkade på och hoppades på det bästa! Haha, och jag kom över utan några som helst problem..
Hinder nummer 4, var ett räcke, som Jackie kom perfekt på, och sedan så var det ju hinder numer 5.. en oxer, inte lika maxad som trean, men tillräckligt maxad för mej! Fick då ett stopp, och det innebar ju uteslutning. Vände upp mot det igen, blundade, sparkade på och vips, så var jag över!
Ungefär så svårt var det, men jag tänker inte blunda hela banorna i streck.. Hehe, jag vet inte vad det är för fel på mej, det går ju skitbra med räcken, maxade upp till 110, oxrar som ligger på 1 meter, dock inte en enda centimeter högre eller bredare än 1 meter! Jag har något allvarligt fel..
Stackars Jackie som måste stå ut med mej dag ut och dag in, hahaha.

Nepp, ska käka något nu, sen dra ut i stallet och ta in mina Superstars!

 Två R,
hare så bra va!

tävlingsutrustning


En ortoligt vacker bild, jag vet.
Bestående av:
Träns:
*Hööks Claridge House huvudlag och tyglar,
remontnosgrimma från Habbors och pannband från Hööks.
*Tredelat tränsbett med såna hära bettringar för att få bettet
lite mera på plats.
*Som ni ser så är huvudlaget mörkbrunt, och nosgrimman svart,
och det är bara för att jag och Jackie vunnit  SM i att "o"matcha
våran utrustning!

Sadel:
*Jack's och Hanni's sadel som jag lånar då Jackie inte har nån som passar,
det är en Caridge House Trevor Flatback, mycket skön och snygg!
*Vick-stigbyglar från Cavan (CAVAN-operasång/änglasång)
*Uråldriga stigläder som jag fick med till Flyans sadel.

Schabrak:
*Varierar oftarst mellan ett jättegammalt vitt sammetsschabrak,
och ett Mountain Horse Pony Cup schabrak som jag vunnit.
Det som nästan syns på bilden ovan! :)

Senskydd:
*Bruna Lami Cell, fram och bak!

Jah, det var Jackies utrustning. Inte så glamorös,
men vem bryr sej? haha

Skriver mera ikväll om jag orkar, om min och Blondys tävlingsgrejor!
Nu ska jag dra till Hamre å mocka åt Puh, Evelinas pålle! Kan ta lite kort på honom så får
ni se hur galet söt han är!! :D

 Två R,
hare så bra va!

ehhm, bra?

H&M

WE'RE SORRY!

We are experiencing large numbers of visitors at the moment. Please try again later.

Jag tror minsann att det hela med VERSACE+H&M-GREJJEN har slått på stort! Haha
Var in i går å kolla på lite grejjor dom fått in, och enligt mej vare inte så värst prisvärda saker..
Ska jag säga som inte ens köper man-snoddar till pållarna själv, haha x)

gött

SOOOM jag sade igår, så skulle jag svara på lite frågor som har dykt upp på min mejl!
Jag hoppas att svaren är någorlunda okej, och det är ungefär 8 frågor jag inte svarat på, för det vart få hemskt jobbigt att skirva, hehe. Med här kommer i alla fall några!


Postat av Emma Gunnarsson

Hej, jag läste att det var frågestund, så jag har då en fråga :)

Har du några mål upplagda för 2012 med dina hästar?

Kram

 Svar:

Hej, ja jag satt faktiskt här om dan och klurade  lite på det!

Jag kan slänga ihop ett inlägg om mina mål med Jackie och Blondy,

senast på fredag, så håll utkik!

Tack för frågan!  EmelieBorgström

 

Postat av Anonym Läsare

När började du tävla och på vilken häst?

Vilken klubb tävlar du för? :P

 Svar:

Hej, jag började tävla när jag var nio år gammal, på min egna

första ponny Edda. Hon var en envis shettis som inte ens lyfte svansen

i onödan! Trots alla uteslutningar och avramlingar så to vi oss ÄNDA

upp till L:C, som motsvarar 60cm för shetlandsponnysar. Själv tyckte jag

att det var det läskigaste jag någonsin gjort, och vägrade som vanligt ut mej!

 Jag tävlar nu, och har alltid tävlat för Storbyns Ryttare! Tycker att det är

 en toppenklubb, man behöver inte vara någon för att rida där, som det är

på  många andra klubbar!

 Tack för frågan!  EmelieBorgström

 

Postat av Jessika :)

Vad har du för tränings och tävlingsutrustning till dej och dina hästar?

Är du mycket för märkessaker eller går hööks lika bra?

 Svar:

Hej, jag kan slänga upp en bild på vad jag har på tävling,

men till träning och till vardags så skiter jag fullständigt i vad jag har på mej.

Man blir inte duktigare, eller rider bättre bara för att man har märkesgrejor, eller?

 Hemma kan jag till exempel ha ett par ridbrallor som jag köpt på Hööks, och

en alldeles förstor t-shirt på sommaren. På vintern äre på med skoteroverallen!

På huvudet har jag en hjälm som heter så mycket som Eurolite Matrix, och så har jag

 en racesafe, vad den nu heter, ridväst.

På fötterna har jag mina riddojjor från Hööks med dragkedja där fram, och ett par

shortchaps som hör till.

 

Mina pållar har faktisk samma träns och sadel hemma som på tävling. Kan bero på att

jag är snål, och inte köper 14 träns till dom, eller för att det är FETT onödigt. Senskydd

där emot, har jag separata till täving, eftersom att senskydden oftast blir utslitna ganska fort.

 

Jag har aldrig varit den som måste ha märkesgrejor till mej eller mina hästar.

Mest beroende på att man växer ur ponysarna, och man växer själv. En tröja för 800 kr

är ganska galet, tillxempel.

Det är väl först nu, som jag äger någon märkessak, typ ett grått Schockemöhle schabrak

som jag och Blondy verkligen ville ha, och det fick jag betata själv. Sedan ett regn-ridtäcke från

Kingsland, som faktiskt var nedsatt till halva priset. Sådana saker får man köpa,

gör man inte det så är man ju dum..

Det är dom enda dyra sakerna jag köpt bara för att dom var fina, typ, hehe!

Tack för frågan!  EmelieBorgström


Varför texten dampa loss vet jag inte, men ni ser vad  det står i alla fall!

Snackade nyss med Hanna Arvidsson i telen, hörde dock inte så mycket av vad hon sa eftersom att det klippte hela tiden och Martin (antar jag) babbalade på förfullt! Haha

Får se hur jag mår imorrn om jag kan ta mej till skolan. Har inte mått nå vidare idag, kallsvettas och snorar till tusen. Jag som verkligen inte hade råd med en förkylning nu, men jag får ta det lugnt så kanske den inte bryter sej ut till 100%, får jag hoppas på! Jag som ska tävla på lördag, och är Jackie på sitt damp-humör, så lär det krävasa med ridning än vanligt och mer än vad min kropp för tillfället klarar av, haha.
På tal om att Jackie har damp, så kan ni kika in på Sandras och Hannis blogg: hastrittarna.blogg.se/tallkotte
Haha
 Mår jag som ett ruttet bananskal imorrn så har jag i alla fall bestämt mej för att försöka ta mej ner till bryggan, som jag har tänkt göra sedan jag flyttade hit! Det är så galet fint, sp jag tänkte tillochmed ta med mej frukosten dit och ha lite picknick. Det blir lite sorgligt om man inte får vara på bryggan bara, haha.

 Två R,
hare så bra va!


the most beautiful time of the year..

Go'kväll alla trötta!

Är såhär duktig å kollar på tv4 nyheterna, då tv4 och tv6 är dom enda kanalerna jag kollar på. 6an visar nå avsnitt av Family Guy, och då kan jag lika gärna sätta en potta på huvudet= ungefär lika underhållande!
 Har även en fet tallrik med lassange i knät, vilket är najs! Har dock käkat upp allt nu, men ska nog festa till det med lite efterrätt! Vad, vet jag inte, men jaghar väl någon kakpaket någonstans :)

Red tjockisen Hilda idag på ridnigen för Sussi. Vi tränar fortfarande på nå kadrill-ridning, och våran klass var faktiskt bäst, haha! Sas det i alla fall, sen vet jag ju inte hur det såg ut, men en en tjurig Leila som stegra å en Gullan som sparka.. Hehe
 Tycker faktiskt att jag fick till det med Hilda idag, framåt och allt! Blev bara tvungen att säga till ordentligt två gånger, sen gick hon som en klocka! Tycker den där hästen är bland det fulaste som finns när hon inte arbetar, men när man får till det så är hon superhäftig.

Börjar känns mej lite DUNDERFÖRKYLD.. Jättekul nu när jag precis blivit frisk!! Tror nästan att det bli att vara hemma från skolan imorrn, men vill inte missa biologiprovet!! Får se hur det blir med det!

Saknar mina pållar, men Hannis har varit snäll och tränat för Marie med Jackie idag. Haha det var väl mera Marie som red tror jag x)
Det gick bra i alla fall sa mamma och Blondy fick hoppa lite på banan för Marie idag också! Det blev några språng på 90, min lilla stuffa <3

Ska kurera mej så gott det går nu och försöka sova så att jag tar mej ur sängen imorrn!
Svar på frågestunden kommer imorrn! KUL alla som har frågat :D

 Två R,
hare så bra va!

idag så är det måndag..

Fan va skön min ponny e asså! Haha
Red ut igår, efter att hon hade stått i tre dagar. Ni kan ju nästan lista ut hur det hela resulterade..?
Jackie började med att köra sin egna stil som är en blandnig mellan skritt, trav och gallopp plus lite passage över några små hinder.. Jaa, en ganska så intressant blandning, mindre intressant när man sitter uppepå! Man kan ju inte sluta garva när hon bara plöjer på, haha!
 På hemvägen slängde hon även in några kickar också, blir så trött på den där ponnyn, hon är helgalen! :D

Så jag hoppas att hon är snäll mot Hannis och Sandra nu när jag är i v-ås, haha. Saknar redan mina pållar, galet vad jag ska pussa på dom när jag kommer hem!

Har förresten anmält till Heby, så dit åker vi på lördag och hoppar en 1m, och det blir nog sista tävlingen för i år! Ska inte bli kul, att inte få tävla på flera månader! Hur ska jag klara det? Haha

Jag kom väl "hem" för ca 1½ timme sedan från skolan. Det gick ovanligt fort att gå hem, kanske för att jag höll på att frysa röven av mej.. hehe
Veckan blir ganska lugn,
Biologiprov på onsdag,
temadag på torsdag,
och tematag på fredag då jag slutar kl 11.30! :D
Och vad väntar på fredag eftermiddag då?

JO, BREAKING DAWN PART 1, haha :) längtar

Vet inte riktigt vad som hänger efter nu.. måste ta tag i pluggandet så jag klarar biologin! Men blir man inte liite seg av att bara sitta här? Jo!

 Två R,
hare så bra va!

i know i cant take one more step towards you, 'cause all thats waiting is regret

lite hjälp? :) om you lost the love i loved the most..:
 hej, har du några erfarenheter av unghästar? Har letat mycket bla t.ex bloggar om hjäpl men tycker att svaren jag får blir allt för oseriösa och otrovärdiga.
Min ungponny, en c-ponny på 5 år, har börjat bli aningen seg och osamarbetsvillig. Hon har alltid vellat lära sej nya saker och är positiv till det mesta! Har då fått svar om att t.es byta foder, eller göra andra övningar i paddocken.. Vad tycker du?
Kram

Svar:
Hejsan! Hmm, jag kan inte säga mer än att jag har en unghäst själv.. mer erfarenhet än så har jag nog inte.
Vad det gäller din ponny, så skulle jag tro att hon kan vara inne i sin trots-period kanske? Vad jag vet så brukar den väl komma runt 5-6 åldern.
 Jag skulle nog tipsa om lite varierad ridning, kanske byta ut hopp passet på padocken mot lite hoppning i skogen om det finns möjlighet till det, låt henne stå var tredje dag (till en början. Hon är faktiskt bara fem år och har mycket kvar att lära. Har året varit tufft, så kanske det börrjar bli svårt för henne att smälta allt som hänt. En vilodag extra skulle bara göra gott, om du ändå ska ställa av snart) så att hon hinner återhämta sej efter ridpassen.
 Jag rider ju nästan aldrig på banan, för där bygger hästen ingen kondis, och det blir oftast ganska monotont när man bara trimmar dag ut och dag in i padocken. Detta är bara vad jag tycker, och jag säger inte att det är fel att trimma på banan.
 Det går att jobba hästarna även i skogen, väldigt bra träning för unghästarna. Ut och galoppera, klättra i backer, få pållen att lyfta på benen och variera hela tiden arbetet. Lär dej känna hur mycket hon orkar och avsluta när det går som allra bäst!

Hoppas det gav lite svar, du får gärna fråga mer om det var något oklart! :)


Såå, denna dag vart aningen längre än vad jag räknat med!
Slutade kl 15.30 tror jag, vilket var grymt skönt! Visade sedan Michaela hur jag masserar Jackie, fast på Max då! Galet fin pålle det där, och Michaela är sjukt bra med honom!
 Efter det så hjälprte jag Evelina med insläppet av alla privathästar i stallet hon står i. Det gick väl.. Haha det gick ju fan bra! Hade lite problem med vad alla hästar hette, och vem som skulle vart, och vem som gick i vilken hage, och vilken hade som kallades för vad.. hehe ;) Vi fick väl in alla hästarna efter mycket om och men, så när vi var klara med det si fixade i vi i ordning Puh!
Jag kikade när hon red, och fick prova lite själv! Det var kul, att få prova en ny pålle :)
Sen vart Evelina tvungen att ruscha till bussen, så jag fixade klart Puh, och nu sitter jag här!

Det ska bli underbart med fredag i morgon, denna vecka har faktiskt varit helt okej.. Med tanke på omständigheterna -om jag kan kalla det så..- har jag legat i och kämpat på!
Är faktiskt lite besviken, av någon anledning... men folk funkar som dom vill har jag lärt mej. Så JÄVLA tråkigt bara, rent ut sagt. Ursäkta språket..

Men i morgon får jag komma hem till mina Superstars och då kommer det kännas mycket bättre! Helt underbart vad hästarna ger, värme, kärlek, ett liv!

 Två R,
hare så bra va!

you lost the love i loved the most..

Bonde söker fru till tusen! Tycker egentlige inte att det är bra för fem öre, men säger så om alla gamla tv program.. Det var bättre när man var liten!

Det ligger mycket i det, för allt var bättre! Man var så lagomt korkad att ma inte brydde sej om problem, och tog dagen som den kom. Hade huvudet bland molnen.

Haha.. Jag har ju nästan rett ut allt nu, ska bara ta några tunga, men ödvändiga snack.

Jackie, min lilla stjärna fick vara med på lektionen i morse. Hon  var så rolig, hon förstod inte alls varför hon skulle springa tätt bakom dom andra hästarna och varför hon i huvud taget skulle springa fort!? Hah, vi tränade lite kadrill-ridning (bryr mej inte om det inte heter så..) och eftersom att Jackie springer mycket långsammare än dom stora hästarna så fick hon springa allra sist. Herregud vad missförstådd hon gjorde sej, hon tittade på Karin som om hon inte hade alla hästarna hemma, haha! Tyckte att det var ganska bra att Jackie fick jobba på i ett tempo hon inte är van vid! :)

haha, bjössar på den bilden! Är nog mitt uppe i minen:  "Wow, nu svänger vi, akta den blåa tunnan bara!"
 Har mamma i lägenheten nu, så Jackie åker hem i morgon efter utvecklingssamtalet!
Hon får nog vila i morgon, eftersom att jag har trimmat hela veckan i tro om att jag tävlar på lördag, vilket jag inte gör! Det är ju nästa lördag jag tävlar i Heby! Att jag jämt får det till att det är nu i helgen?!
Ja, det var nog bra med lite trimmning för Jackie i alla fall! Hade tänkt lära mej tömköra så jag kan variera träninge ytterligare lite :) Sen så hoppar jag nog lite i helgen, typ 17-17 övningen eller någon annan gymnastikövning! Det är bra för Jackies rygg det!

Vill väl avrunda lite smått nu, men vill komma till saken med detta inlägg:
Jag är stolt ägare till ett grått Schockemöhle schabrak! Wooh, vad fattig jag är, som också fick ett regn-ridtäcke från Kingsland ;)
Tack för idag, slut för idag, ta ingen skit!

 Två R,
hare så bra va!


falskhet? till tusen

första dagen kunde ju vart bättre, men är väldigt glad att den var så bra som den var.
Det var väl kul att träffa alla igen!

Dock var det inte lika kul att det första man får göra när man kommer till stallet är att mocka en skitig box. Det var då INTE så jag lämnade den!! Skit i hela boxen som var runttrampat och vattenhinken + vattenkoppen var allt annat än rena..

Skrev då några rader på tavlan som löd ungefär såhär:

"Hejsan, om ni lånar min box så får ni gärna mocka efter er!
Det var inte så kul att komma tillbaka till en skitig box efter lovet, och det var inte så jag lämnade den när jag åkte.
Skulle bli glad om den som använt boxen mockade.
// emelie & jackie!"

Till svar senar på kvällen fick jag, att det inte varit någon som lånat boxen, utan att den hade användts till en häst som dopigntestades! Fick på köpet en massa blickar som pekade ut mej att jag var den som gjort fel. Men seriöst, TILL ETT DOPINGTEST? och så säger man inget? hur ska jag veta om hästen var dopad, så har den stått och skitat ner i min bos och snorat och haft sej i vattenkoppen osv.. Blev int sur över själva situationen, utan mer ledsen över att jag fick ett så spydigt svar, när jag inte hade en blekaste aning! TRÅKIGT

Så i morgon ska jag sanera boxen och jag hoppas på att slippa en massa spydiga kommentarer, för dom kan jag klara mej utan!!

Jackie var i alla fall en riktig Superstar idag!
Började med att rida ut en sväng i skogen och hade nog trav och galopp från att vi klev in på stigen! Bra det för Jackie som tävlade i helgen att sträcka ut sej ordentligt! Dock så hänger ryggen som en blöja, så vi red en liten stund på banan också. Kände att det var första gången på länge som jag fick henne dit jag ville! Rätt tempo, rätt form, rätt ALLTING!
Är så jäkla nöjd :D Tillochmed i traven var hon AWESOME
 Men hon vart lite trött när vi galopperat ett antal minuter så jag kände hur bakbenen började sacka efter.
Hon visade verkligen sin bästa sida idag, vilket jag kommer få igen imorgon. Hehe :)

Nej nu ska jag anmäla till Heby, det får bli en 1m, så efteranmäler jag 110 om det känns superduperbra. Är lite tveksam över det, men 1m kan hon i alla fall kravla sej över utan större ansträngning. Det är bara mej det är fel på när hinderna blir högre än 105 cm! -.-
 
Ostbågar till tusen, och en FRÅGESTUND igen! skicka din fråga till  [email protected]  så kommer svaren upp på bloggen när det blivit runt 10 frågor kanske. tror inte det blir mer än 8, som alltid innan, men det är ju värt i alla fall! :)


Bild på våran finaste Carmanjack. "Jack" som vi kallar honom, lite förvirrande med Jack och Jackie, hehe. Folk tror ofta att det är samma häst man snackar om och ser väldigt förvirrade ut.. hehe
 Tänk att lilla Jack har vuxit från ett vingligt litet för med krullig man och svans och låånga ostadiga ben, till en unghäst med de bästa förutsättningarna en pålla kan få! Jag kommer hjälpa Hannis satsa med honom, även om jag står utanför bana och hejjar på, för Jack har verkligen blivit en häst nu! Tar nästan emot lite att säga det, lilla skrutten som jag red barbacka fram och tillbaka på gårdsplanen i grimma första ridturen! Snällare häst får man leta efter! <3 Kärlek till dej!

 Två R,
hare så bra va!

en dag, idag

Sitter i soffan och latar mej till tusen!
Ser på första avsnittet av Game of thrones, eftersom att jag är lite cepestörd.
Har ridit Blondy i morse, lite markarbete för Marie vilket gick toppen!
Vet inte om Jackie ska få gå på en promenad snare, för nu orkar jag då inte. Lat som jag är.
Ska klippa lite pållar senare, eftersom att dom vart minst lika svettiga idag som i torsdags när vi tränade. Min fina rand som jag klippte hjälpte visst inte, hehe.

Tror jag ska anmäla till Heby tävlingar, om det inte är för sent. Vill starta en till 110 innan jag tävlat klart för i år, men jag är ju en sån mes! Herregud, när ska det släppa!? Det är väl bara att nöta på antar jag, jag har ju innte mött några större problem med min längd än. Men det lär väl smyga fram snart också..
 Det här är väl min chans antar jag, och jag är bara så jäkla dum och inte tar den. Det har gått alldeles för lång tid nu!

Drar till v-ås imorrn igen efter ett inte alls så skönt lov. Har nog jobbat mer här hemma än vad jag gör i veckorna när jag går i skolan! Jaja, ska bli skönt att få lite avskärmning igen och nu när jag inte har Plupp så kan jag lägga ALLT fokus på Jackie och plugget!

Nej, nu började ett nytt avsnitt av Game of thrones, så jag måste kolla på det också.. en sån osis ;)

 Två R,
hare så bra va!

5/11-11

hamre ridklubb
reg 90-1m
Jackie Grange

en vidrigt galen åktur

Kan bara säga en sak..

DET SPÖKAR I LASTBILEN

IKVÄLL


                                                Jo, ett snabbt inlägg såhära!
Finlir i nya hästlastbilen såhär på kvällskvisten,
sen klippa några busiga små hästar.
Vad händer hos er goingar ikväll då?

 Två R,
hare så bra va!

höstlov till tusen

Ja, då sitter man här igen..
Började dagen med hoppträning uppe hos Marie med Blondy! Det gick väldigt bra tycker jag, då vi tränade mycket på att rakrikta. Fick till det några gånger :) Blondy har ju lite problem med att hitta spurten till hindret, och springer väl mera igenom hindret istället för att hoppa över det, men hon blev bättre när jag fattade att det var mina ben som orsakade det hela.. hehe jag är ju inte den mest snabbtänkta.. (:
 Är nöjd med träningen i alla fall och Blondy skötte sej!

Sen var det Jackies tur. Det blev en galopp-tur i skogen, var väl ute i ca 45 min kanske och galopperade BARA ! Bortsätt från skritten i nedförsbackarna då.. men det var väldigt bra för Jackie att få sträcka ut ordentligt! Hon blev inte värst svettig heller, konstigt när jag klippte henne igår, hehe :)
Men om man jämför med när jag, Hannis och Sandra red samma snoa så blev Jack, Tracy och Blondy verkligen dyngsura! Dock är dom ju små unghästar med mycket päls, men ändå :)

Ska klippa Jack och Blondy lite granna också när vi tar in dom ikväll, dom vart så svettiga när vi tränade idag så en liten rand på halsen blir bra! dom torkar ju mycket bättre när dom är klippta så :)






Ska för övrigt beställa ett träns till Blondy när jag klurat ut hur man gör, hehe teknisk som jag är.. ;)
Tycker det är jättefint med glitter och allt, Blondy kommer bli så himla snygg! Synd bara att det är lite över min budget, men jag är ju snål till tusen hah!
Har ju hittat en brösta som matchar med samma glitter och då vart jag ju tvungen att ha den också! JAG KOMMER BLI PANK

nej, nu får det räcka med bloggandet för idag, skriver väl kanske någe mer imorrn om jag kommer ihåg, för nu ska vi ut och åka i NYA HÄSTLASTBILEN! WOOH

 Två R,
hare så bra va!

jaah..

Go morgon!
Ville bara säga att det är sjukt skönt att ha höstlov, dock så blir det inte mindre slitigt för det..

Är sjukt nöjd med träningen för Louise Haga igår! Jackie skötte sej som vanligt -som vanligt innebär att hon visar sina absolut sämsta sidor- vilket var bra för jag fick verkligen den hjälpen jag behöver. Vi red jättemycke evighetsövningar, vilket Jackie inte är ett så stort fan av, då hon inte tycker det är så värst viktigt att samla ihop sej efter hinderna..
 Men det gav bra resultat och Jackie samlade faktiskt ihop sej aningen. Det blev då lättare att fokusera på min egen ridning, framför allt händerna. Fick till det riktigt några gånger men jag glömmer ju bort mej hela tiden.. Det är en sak som man bara får nöta in tills det sitter!

Fick med mej en massa tips hem och jag fortsätter gärna träna för Louise!

Ska dra ut och klippa min lurviga ponny nu, vilket jag inte ser fram emot. Tycker alltid det blir ojämnt, haha. Jahg brukar bara klippa halsen, och inget på ryggen i huvud taget pga Jackies förmåga att frysa till tusen.. och då vill inte korset bli kallt inte..!
 Tror det bl en vanlig halsklippning nu också, eftersom att jag har sådan kass fantasi, hehe, men funderar också på en jaktklippning, men då är det att klippa under magen och mellan frambenen.. Är så rädd att jag ska nypa Jackie eller att hon fryser.. Jaja, det blir som det blir klippt ska hon bli i alla fall! :D

 Två R,
hare så bra va!


RSS 2.0