Slut för idag

Pratat om studentmössor efter lunchen.. längtar redan nu, är till och med nervös haha!
Har egentligen slutat för ett bra tag sen. Men jag ska stanna kvar och kolla på treorna för dom hoppar nu på eftermiddagen. Vill bara kolla om Q är med, hur det går för honom :)
Har dock inte sett honom än.. kanske är med i andra gruppen!



Städat hela morgonen..!

Deät är torsdag, vitt över allt och snart skoldags!
Börjar 11.30 men drar ner om någon minut för att käka lunch. Det blir pannkaka med grädde och sylt! Mums :)
Vet inte vad som händer idag.. vet inte om jag får rida någonting. Hoppas dom sparar Q till mej. Annars tänker jag kolla när treorna hoppar, ifall han är med. Vill hålla lite koll på honom! Haha


Från badrumsfönstret i morse..

Bed time

Är grymt irriterad på denna app.. bloggar alltså från min tele. Men skulle ge vad som helst bara någon kunde tala om för mej hur jag får bort centrerade text-läget. Hatar det, vill skriva rätt uppifrån och ner, från vänster till höger tills meningen tar slut. Inte centrerat! Usch vilka hatobjekt det ska finnas..

Har inte blivit mycket gjort denna kväll.. skäms på mej! Men jag skyller på vädret.
Imorgon kommer Sandra hem igen. Det betyder att jag måste dammsuga imorgon.. haha

Vet inte om det blir nå ridning för min del.. man kan ju alltid hoppas på att ingen vill rida Q! Han gick med idag, så kunde inte rida.. tråkigt, men han behövs ju på gymnasiet.. tråkigt men sant! :(

Ett nytt täcke har han fått också! Han hade typ strimlat det förra rosa.. säger han får ett fint lila istället! Stackarn, hade han vart min hade det vart grönt som gällde. Det skulle han vara fin i :)
Fina lilla Q ♥


Yes..



Är trött, lite trött. Trött, trött och trött..
Har tappat två pepparkakor i mitt te, så det är inte längre drickbart. Kollar på Lotto, och funderar på vad som skulle hända om jag vann drömvinsten, som ligger på ca 177 miljoner..
Bygga större stall, köpa hästar, ridhus..

Red Bubblan idag på hoppningen. Tyckte det kändes lite dragit, men Sussi sa att det var superbra.. antar att det var det då, fast det går ju att diskutera.

Väldigt oinspirerat inlägg detta.. men har inget att skriva.

till inlägget Arg..

Glibenlistan=Globenlistan..

Inte mitt fel..

löhet=läget
flygeln=tygeln
till inlägget duktigaste Q ♥

Bra det..

Älskar min ordlista i telen.. ser det lite osammanhängande ut ibland så har ja inte stavat fel.. ordlistan byter bara ut orden lite titt som tätt.
Exempelvis:
Jättegärna=Nätterna
Ridhus=Radhus
Ridskolan=Grundskolan
Orden till vänster är dom tänkta orden från min sida.. men inte enligt min telefon. Bara så att ni vet..


Försök vänja er med den utsikten! Red förbi säkert fem gånger om dagen när jag sist var på Irland, med stirrade lika häpet varje gång.. Det går aldrig att vänja sej!

Archie..





Glömde bilderna på honom..

Nov. 27, 2012

Några extra timmar på dygnet skulle verkligen inte sitta fel! Det ska jag uppfinna när jag blir smart.
Det finns inget att göra vid denna tid. Plugga? Nä, för sent.
Sova? Nä, för tidigt.
Liksom varje kväll hamnar jag vid köksbordet med en kopp te. Kollar inte på teve eller läser någon tidning. Sitter bara och funderar lite. Kommer dock inte fram till något vettigt.. Funderar lite på hästarna, på skolan, vänner. Mest på hästarna. Tänker efter, hade jag fått J såld tidigare, hade jag nog haft en häst nu. Det grämer mej lite faktiskt.
Men ska försöka sova och fundera ännu lite mera, och ännu lite mera..


Man vänder på huvet i en tiondels sekund, och Archie har brutalt slaktat ryktlådan.. Saknar faktiskt den hästen också. Så himla speciell. Går en verkligen på nerverna.. tog han inte av sej täckena så var det vattenhinken han välte ut, var det inte vattenhinken var det sadelhängaren eller ryktlådan han -som sagt- brutalt slaktade. Haha alltid var det nåt!

Duktigaste Q ♥

Hemma till slut! Sprang med halsduken snurrad runt huvet hela vägen hem, i hopp om att inte bli så blöt.. men vad hjälpte det när regnet och blåsten gör allt för att få ner mej i diket? Ramlade dock inte ner i nåt dike, men det var nära på ett par gånger x) Haha
Njuter av middagen trots att jag redan bränt mej sådär åtta gånger. Var så galet hungrig när jah slutade skolan, och så skulle jag rida Q efter det. Var ju så gott som död när jag tagit med upp för alla trappor med väskor och skor med mera..
Men oj, oj! Ni skulle ha sett Q idag! Ryser nästan, är så glad och stolt! En sån skillnad från igår. Dock var han stel, men hur konstig är det när han blivit blöt och kall idag? Regnet har öst ner på stackars lilla Qrut!
Idag kom vi till det löhet då jag knappt tog alls, eller ens höll i flygeln och han jobbade under sej. Korta stunder, men det är resultatet som räknas!
Sjukt djävla grisnöjd är jag! Fina Q ♥
Skulle nätterna vilja fortsätta med honom imorgon, men jag kan ju inte sno honom från gymnasiet.. synd det! Haha






Snea bilder.. jag vet.

Regn.. jippie

Haha.. jag red Hilda i morse! Måste säga att den hästen är minst sagt speciell. Men jag fick henne med mej. Är nöjd, trodde hon skulle köra igång med sina bockserier och vara helt crazy då hon enligt Karin har vilat i två dagar! Men inte en tendens till att brutalt försöka få ner mej i backen. Haha
Det var riktigt länge sedan som jag red henne nu, så det var askul att rida henne igen! :)

Har svenska lektion nu, ont i magen, är blöt och kall.. äckliga regn!
Ska rida Q i eftermiddag igen. Hoppas på att han är lite mer samarbetsvillig idag! Vi kör på övergångar idag och lite andra övningar. Får se hur många vi blir i ridhuset! Det är så himla drygt med grundskolan som måste hålla till i samma ridhus, så vi privatryttare måste hålla oss på ena halvan bara. Tycker dom kan hålla sej i lilla ridhuset! Dock byts det underlag där nu, vilket är bra! Då kanske man själv kan rida där istället!



Arg..

Mina chaps har begått självmord..
är väldigt lycklig just nu!
Då kan vi ju ta och lägga till stövlar på glibenlistan. Dock ett par tävlingsstövlar, så tar jag mina gamla och rider i hemma och i skolan.
Faan! Strandsatt i Västerås är man också..

ett gladare inlägg.. !

Måste alla kommentarer få mej gråtfärdig? Haha
 
Ja, jag skulle kunna köpa Q, som projekthäst. Aldrig till mej själv som tävlingshäst, inte för att jag inte tror på honom, utan för att han inte är min typ av häst. Men jag är såld på hans personlighet! Han är då någonting helt unikt!
 
Och P, Plupp. Henne skulle jag gå igenom eld och vatten (nämner min vattenfobi..) för! Jag har varit kär i den hästen sen första gången jag satt upp på henne. Antagligen för att hon var lite knäpp.. Haha
Men den hästen? Det skulle vara för bra för att vara sant. Tycker om henne så sjukt djävla mycket. Jag säger det inte till någon. Är orörd när folk pratar om henne. Dock var det nära att det brast i helgen då hon tävlade med en utanför gymnasiet, inte en elev alltså. Jag var så otroligt avundsjuk, och det knyter sej nå sjukt i magen när jag ser någon annan rida henne, vare sej dom rider bra eller dåligt.
Efter Lotta träningen var jag så lycklig, så nöjd. Det kändes så bra, så glad och nöjd har jag inte varit på ett bra tag. Men det är för att jag för en gångs skull vet att jag kan rida henne. Inga tvivel, jag gillar henne och hon är min typ.
Att få rida henne utöver lektionerna skulle vara något.. men pussy som jag är vågar jag inte fråga och kommer aldrig göra det för jag kommer gå i djup depression om jag får ett nej. Haha nej så farligt är det inte, lovar! Men ja, vet inte vad jag ska säga om den hästen mer.. tycker om henne!

I eld och lågor

Väldigt glad, väldigt trött, väldigt irriterad och väldigt förvirrad/fundersam..! Tänk att man kan vara alla dessa saker på en och samma gång. Här kommer alla känslorna på en och samma gång.. Sorry vart tvungen x)
 
Börjar med att jag är glad. Solen har skinit idag, o jag är bar allmänt glad idag! Haha
Sen är jag väldigt trött. Har varit skitseg i över en vecka nu, sen förra lördagen. Kan ju minnas att det minst sagt var fullt upp förra helgen.. Säger inte mer än så!
Gamla festbilder på mej å Sandra.. tror fan att vi befinner oss i våran egna lilla värld 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar i sträck.. Haha
Snodde bilderna från min bästa finsate vän Hanna!
 
 
Är kokande irriterad och fundersam.. tankarna snurrar runt som satan i skallen på mej nu, det går på högvarv!
Att folk som inte har ett skvatt med gy-hästarna att göra, är där och rider.. alltså folk som inte är elever på gymnasiet rider gymnasiehästarna på helgerna och i veckorna. Jag skulle inte reagera på detta, eller ens bry mej om det inte gällde de enda hästarna som jag tycker om i gy-stallet. Jag som elev, skulle jättegärna rida och ta hand om dom båda på helgerna och vissa veckodagar, mocka och hela rubbet! Jag skulle mer än gärna göra det, skulle gå i taket av lycka om jag fick göra det! Och då kan jag fråga mej själv.. vad är det för fel på dessa människor som får komma och rida dessa underbara hästar, rent ut sagt ta dom från gymnasieeleverna, och dom kan inte ens tvätta bettet på det träns dom ridit med..!?
Folk som känner mej skrattar säkert nu, för att jag står i eld och lågor när jag ser detta. Jag må vara perfektionist ända ner till mina tår, men är det någon ursäkt? Måste man vara så sjukt djävla noggrann för att komma ihåg att tvätta bettet? Eller dra av tränset med en trasa där det är extremt geggigt, eller sätta på sadelskyddet, borsta rent senskydd? Herregud så jag höll på i stallet idag. Jag tvättade betten, putsade av tränsen, fixade alla sadlar. SKA DET VARA SÅ SVÅRT? Bara frågar, är riktigt nyfiken, nästan desperat över att få veta hur ni tänker? Ni får komma och rida dessa hästar heöt gratis, till och med tävla, och ni kan inte göra något så enkelt och själklart som det jag nyss rabblat upp? Blir förbannad, utan rätt att bli det.. Men kan inte hålla mej. Tycker bara att det händer ihop på ett himla konstigt sätt detta.. Komma och rida och sen.. ja ni märker att jag inte kommer någon vart med detta. Är förbannad.
Jag skulle faktiskt med glädje stå och putsa på träns, sadel och häst trots att det inte var mitt eget, min egna häst. Det spelar ingen roll, för man gör det ju för hästen, inte för sej själv. Inte jag i alla fall! Sen kan jag åter igen undra hur ni tänker..? Tänker ni ens på det? Tror inte det.
Nej jag kan hålla på såhär hela kvällen. Bäst att jag slutar nu. Vill inte säga något riktigt dumt, är på god väg..!
Hörs igen i ett gladare inlägg!

Ut till Q!

Äntligen slutat för dagen! Relativt kort dag, men väldigt seg och mycket jobb. Ska rida Q snart när han smält maten, blir en sväng i ridhuset med endast lösgörande jobb idag! Skulle tro att han var lagomt stel i helgen efter dressyren.. så vi tar det lite lugnt och försöker bara få allt avslappnat och framåt :)


Woow, ser ni att bilden inte är sne före en gångs skull?! Haha

Gäspar..

på MA lektionen..


Finaste Queenie, dock upp o ner.. !

10.48

Det börjar bra! Solen har tittat fram några gånger redan. Längtar till o med efter snö nu, vilket verkligen brukar vara ett hatobjekt..
O på fredag bär det av till Stockholm international horseshow med skolan! Eller bara våran klass o ettorna.
Har funderat i två veckor nu på om något behöver införskaffas.. men det enda som verkar behövas är en brösta. Typ.. kul! Haha ja, men man kommer alltid hem med allt som man inte behöver o glömmer det man skulle köpa.
Jag har inte kollat vilka shower det är, men vet att vi ska dit för cliniken med Patrik Kittel *stavning
Ser fram emot den, hoppas man får in lite nytt användbart i huvet! Skulle behöva lite nya idéer och en ordentlig motivationsboost!


Sne bild.. det ska i alla fall föreställa Cavan, en del!
Saknar Muppen också.. det blir lite tomt i lägenheten faktiskt! Dock ganska lugnt x) Haha
Men hon kommer hem på torsdag, hoppas hon har jobbat hårt o är trött så slipper jag kanske att få en ost i huvet! Man kan alltid hoppas..!


Rider Q i eftermiddag! Måste bara hem och ladda medicinväskan en sväng, käka lite o så drar jag till Hamre igen! Får se om jag orkar, annars rider jag direkt!

Hoppas på en bra morgondag. Hoppas på en sol som värmer!

Det är sen söndag igen. Just sena söndagar må vara det värsta som finns! Det har dock varit en bra dag, har ridit o.. ja jag har ridit, det räcker gott och väl för mej för att det ska vara en bra dag! 
 
Imorgon bär det av till Hamre igen.. men jag ska rida Q så mycket det går, vilket är bra! Karin plockar bort honom så mycket som hon kan från lektionerna, så imorgon och på tisdag är jag garanterad att rida honom! Ska bli kul att fortsätta med honom, nör han var så fin på träningen! Vqr dock inte helt överens med tränaren, så plockar inte med något från i fredags! Hehe..
Nj nu måste jag sova! Upp tidigt tidigt.. -.-

Funny how the heart can be deceiving, more then just a couple times


You gotta get up and try, try, try

Gonna light up the sky so ignore the stars.
 
Blandade känslor från gårdagen, minst sagt blandade. Skönt att vara hemma i alla fall ett dygn o slippa allt som har med Västerås att göra. 
B tävlade med Hanna igår. Det gick typ sådär 10 gånger bättre än i Åsebo, är säljv riktigt nöjd och stolt! 
Nollade 90 och fick två ner i 1m! Bilder kommer upp sen när min tele känner för att samarbeta..

Bra dag!

Sista lektionen för dagen! Skriver om bävrar, mycket intressan ja..! Haha
Red Q i morse och jag kunde inte vara mer nöjd! Han var superduperfin, loss i galoppen och allt! Är aslycklig :)
Hoppas det dyker upp nån fin bild så ni får se honom in action för kanske första gången i sitt liv! 
Pappa och Hannia är här nu ich väntar på mej. Hon ska rida B eftersom dom tävlar här på Hamre imorrn! :)
Hörs senare när jag käkat lunch!
 

think differently

Varför rider du på honom ifall du inte uppskattar det,
 
(Kopierat från en kommentar om Q)
 
Det här med att uppskatta och inte uppskatta.. jag förstår faktiskt inte ens hur man kan slänga ur sej något i den stilen. Det har helt och hållet med mej att göra bara, så som jag tycker och känner.
Som ni kanske känner till (?) så har jag gett min häst B till min syster. Dels, för att våran C, som min syster red och tävlade inte höll, och dels för att jag och B inte klickar tillsammans! Så ja, den kvällen C kom hem från veterinären sa jag till min syster att  hon kunde få henne. Jag tyckte så synd om henne. (Klart man ger bort sin egen häst bara för att slippa se sin syster ledsen? Det gör väl alla.. eller?)
J såldes när jag var på Irland senast. Därför har jag ingen häst, ingen egen som jag älskar, tar hand om, rider och tävlar. Ni som har häst vet hur det känns att helt plötsligt inte ha någon längre, och ja, jag känner så varje dag.
Det är inge synd om mej, jag har hästar runt omkring var jag än vänder mej. Hästar över allt. Men det betyder inte att jag bara väljer och vrakar som om inget hänt. Om ni visste hur tacksam jag är över att jag får rida min tränares hästar, rida Q i gy-stallet, hjälpa kompisar.. då skulle ni inte ha något att säga till om.
Uppskattar jag inte att rida Q?
Jag får utbilda och hjälpa till, lägga upp planeringar, se utveckling, utveckla, rida, ta hand om Q. Vad finns det inte att uppskatta i det?
You don't know a thing,
du känner inte mej. Jag brinner för att få hälpa till, brinner för unghästarna, jag lever för hästarna. Jag skulle aldrig vara otacksam eller fräck så länge det gäller hästarna. Jag gör det jag älskar och älskar det jag gör.
Det jag inte uppskattar är den skit jag fick för detta.
Ni skulle sett Q idag. Aldrig sett honom så fin!  Han var till och med fin i galoppen i båda varven. Imorgon är det dressyrträning för nån Carro. Vet inte om jag v ar så övertygad när treorna red för henne.. vi får helt enkelt se hur det går. Ska då rida Q!
 Men hur kan du säga att jag inte uppskattar det? 

Once uppon a thursday morning

Svarar på ytterligare kommentarer.. 
 
Sitter i valet o kvalet om jag ska göra en macka o ta med till skolan. Är väldigt mätt för tillfället så tror inte jag orkar göra en. Blir i alla fall inte kvar på Hamre så länge idag. B ska bara skrittas eller eventuellt vila, få massage och kanske ta en liten promenad. Det får vi se. 
Jag börjar inte förrän 11.30 men går snart ner och mockar i alla fall. Skönt att ha det gjort! Skulle helst vilja rida nu på morgonen sombjag i vanliga fsll brukar göra på mina sovmorgonar, men mår inte sådär toppenbra. Proppar i mej de mest konstiga vitaminerna och allt möjligt, men mår man bättre? Nej, varje vinterhalvår skulle jag lika gärna kunna gå i ide. Får i alla fall inget gjort. Har tonvis med plugg att ta tag i nu. Ska börja ikväll när jag kommer hem. 
Det äf dock skönt att jag bara har en riktig lektion idag. Börjar med naturkunskap, har sen nationellt prov i engelska, o ska sen stå och hejja på när mina klasskamrater springer beeptest. Har redan gjort det, så slipper. Jag vann också, haha. Sprang nog på 8.1 eller 9.1 har jag för mej! Hur mycket orkar ni springa? Är 8-9 normalt? jag var trött som en sate i alla fall , flåsade som en gris!
 
Nepp, klä på sej och mocka lite nu då! Roligt..
 

alldeles för trött!

Då var det dags för mej att avrunda denna dag! Har varit tufft idag, är sjuk igen.. börjar bli en vana för mej nu.
 
Hoppade B idag för Sussi. Jag konstaterar ännu en gång att jag inte ska rida henne. Gick inte bra alls, tyckte jag, i huvud taget.
Att vara hästlös suger.

Ja, vad ska man säga?

Jag älskar att utav mina väldigt få läsare så hatar ca 90% mej! Underbart eller hur? 
För er som inte riktigt hänger med nu:
Jag babblar en himla massa om Q nu, o har gjort det den senaste veckan va? Typ ja.. 
Jag fick en väldigt trevlig kommentar om hur korkad och hjärtlös jag var som skriver att jag vill Q's bästa!  
Kommentaren gick ut på att jag tydligen tycker att alla som rider Q utom jag är odugliga.. Men nu ska jag förklara en sak här!! Jag skrev inte att hon som rider honom på helgerna gör ett dåligt jobb. Jag skrev att det skulle underlätta för mej om jag red honom under helgen. Vad jag vet är det Tessan slm har honom, och jag tvivlar inte i en sekund på att hon inte gör ett bra jobb! Det skulle jag aldrig säga om henne. Skäms på er som tror jag snackar skit om mina vänner!
 
Haha. Läs kommentaren och svaret till inlägget älska i sanden på den stor arenan.

Vad tycker ni? Har jag skrivit något väldigt opassande som fått er att reagera? Jag är i alla fall lite småroad över att små tolvåringar  kommenterar och talar om för me vad som är rätt och fel. Jag är ju bara sjutton år gammal, ärlig och mycket medveten om vad jag skriver. Tack för att ni läxar upp mej. Har ju inte föräldrar som kan göra sånt! 
Haha

Where there is desire there is gonna be a falme

Jag försov mej inte! Fan vad jag är bra.
Morgon igen då.. börjar 9.55 idag men ska ner till stallet och mocka hade jag tänkt. Skönt att ha det gjort, så är det bara o rida i eftermiddag. B ska vara med på hoppningen för Sussi. Får se hur det går! Skulle vilja sno Q efter det, men han ska säkert gå med ockdå.. vilk inte att någon annan rider honom, dom sabbar bara och så får jag börja om igen.. inte svinkul direkt!!
 
Men näe, ska käka upp frullen o proppa i mej lite medicin o vitaminer så jag tar mej igenom denba dag utan att somna på någon lektion igen.. 
Hare gött!

Yes

Jag har hört folk säga "vi har alldeles för många hästar", senast idag faktiskt. 
Hon fick till svar av mej "nej vi har alldeles för få timmar på dygnet.."  Hon skrattade och gick sin väg. Kvar stod jag o glodde. Jag var dödsallvarlig ju, haha. 
Om ändå dygnet had några extra timmar.. så skönt det skule vara, och välbehövligt! 
Men nu är snart denna dag slut, och jag har inte fått ett skvatt gjort. Skulle behöva en motivationsboost! Någon som har några bra ideer?
Jag kan ju börja med att stänga av teven o duscha.. Fixa allt tills imorgon utifall jag försover mej igen. Paniken som uppstår när man kollar på klockan och den inte alls stämmer överens med vaad man hade tänkt sej.. den paniken kan man gott vara utan. Måste skryta med att jag var i skolan på 15 minuter, haha!
 

Fina Plupp ♥

Håller på att bli skjuk igen.. Roligare kunde man ju ha typ!
 
Red Q idag när jag slutade, efter att ha mockat o grejat hos B. Det gick faktiskt bra, jag är nöjd med honom idag! Harn var ngt stel, men hur konstigt är det när han varit sjuk liksom? Inte så konstigt..
Men vi jobbade på som vi brukar. Bara hitta framåtbjudning och få honom lösgjord. Det känns lite som att start from scratch. Bara basic stuff. Jag tror det vi gör på lektionerna blir för svårt för honom, öppnor, snigeltempo, skänkelvikningar o så vidare. Häststackarn orkar inte ens galoppera eller jobba under sej rätt ännu.. Så vi kör bara på simpla pass, i nuläget ser inte jag någon anledning i att pressa honom när han fortfarande lär sej. 
Idag fick vi till galoppen någorlunda! Det är ju fortfarande lite snubbligt och stappligt men i några steg så gick han riktigt bra. Övergångarna var inte lika horribla som vanligt heller. Men tror lite på att byta bett. Han verkar inte riktigt nöjd med det han har nu, ett tredelat. Jag rider bara på tredelade och tycker det brukar funka bra på de flesta hästar.. Men tar nog hit det lite smalare tredelade jag har hemma! Känns som att det kommer funka bra typ..! 
 
För tillfället sitter jag och nördar Harry Potter.. inne på andra filmen, en kopp te och kakor! Typ asbra ;)

farligt trött

Jag är så sjukt djävla trött! Vaknade 07.55 i morse. hann inte käka frulle eller fixa någonting. Slängde på mej det som låg närmst och sprang till skolan. Satfläsk asså!
 
Hade ridning direkt på morgonen och red B. Hon fick följa med denna vecka :)
Gick asbra.
Har hittills somnat två gånger.. känns väldigt bra då jag bara haft en riktig lektion! Tänkte dra hem effter ridningen, men ska rida Q i eftermiddag! Är redan piggare och gladare :)
Blir lite update när jag är hemma.. om jag inte somnar.

Några snabba..

*Jag är perfektionist till tusen % när det gäller hästarna
*Jag hatar allt folk på framhoppningar, sspeciellt ryttarna
*Fick jag bestämma skulle jag redan bo på Irland
*Första investeringen om jag fick sådär 189miljoner skulle vara ett ridhus
*Jag är livrädd att jag ska stanna i utvecklingen i min ridning och har därför ett stort behov utav kritik
*Jag sätter skyhöga krav på mej själv och går i depression i flera dagar om jag failar
*Det värsta jag vet är för tillfället att vara hästlös. Det suger
*Paniken som uppstår när jag ser hästar med snea pannband..
*Jag har världens bästa tränare
*Jag har ett antal battlescars efter mina mmindre lyckade ritter..
*Jag har växt ur MIN SVINDYRA SADEL som jag fick i våras
*Snea eller felsittandenosgrimmor gör mej förbannad
*Jag flög av på min 110 debut med J och fick sand i hela näsan
 

Snea bilder

Dagens höjdpunkt: Red Fiffi för första gången sen jag satte igång henne i våras!
 
Yes, ännu en dag avklarad! Började med att köra igen. Skönt att det var sista gången på ett bra tag, fast det gick bra i alla fall. Skulle mycket hellre viljs prova på två eller fyrspann! Det måste ju vara galet svårt o roligt. Just travet klarar jag mej gott utan! 
 Imorgon är det genrep! Ska springa runt med Lollos trolldräkt hela dagen.. och det snackas som att tv4 kommer vara där och göra nå teportage också! Håller mej undan så gott det går.. blir nog enkelt med en snorgrön peruk va..?
 
Rrd som sagt Fiffi idag. Frida var sjuk så.. 
Skulle ridit Q, men Sandra var där också så Karin tvingade upp hennne, haha ;)
Det var askul att rida henne igen, det var mer än ett halvår sedan jag satte igång henne. En riktigt fin häst, hade glömt hur mycket jag tycker om henne! Skulle vilja rida henne mycket mer nu. Så otroligt rolig häst när man vet vilka knappar man ska trycka på :) Har saknat henne.

Andra delen av inlägget

Blev såhär.. fråga inte varför.
Skulle ju skriva någe jättebra, men förtränge det. Skulle kunna skriva om mina kärleksförklaringar till P o Q igen, men skulle tro att det börjar bli ett ganska uttjatat ämne här..
Det får bli lite bilder på världens finaste P:
Älskart

En del av ett inlägg

Smått bitter på en massa saker nu. Om det med Q, P, blogg.se och annat. Men går inte in på det nu..!
Hade skrivit om dagen, men det inlägget fucked up.. så skriver lite kort bara.
Blev faktiskt lite glad, när min syster skickade bilderna på mej o P sen förra hösten. Det värmde! Så fin hon var (är), glad och musklad. Har inte mycket att säga till om, vilket jag stör mej på. Nog om det..

Har uppgraderat mej från träd till troll i teatern! Ska ha en snorgrön peruk osv, så vill ni se något riktigt intressant tycker jag ni ska komma och kolla på våran hästshow!

älska i sanden på den stora arenan..!

Hänt idag? Träning för Lotta med P, kört ponnytravare, frusit ihjäl, ridit Q.. typ det! För utom alla frostskador är jag nöjd med dagen, vi kan börja med träningen.
 
Hoppade ju som sagt P för Lotta Björe idag. Vi värmde upp med att flytta hästarna lite o så vidare i skritt och trav. P var lite småseg men efter att ha galopperat något varv kom hon igång. Hon är inte direkt en häst av den sega typen, tvärt om! Det har tyvärr sinat bort  tycker jag, det pigga alltså, sen hon blev gy-häst. Red henne i ettan några veckor när hennes "skötare/ryttare" var på praktik, och då snabeldrakar var det tryck i henne!
Tillbaka till saken..
Hon var en aning stel, men det släppte mer och mer vart efter liksom. Vi tränade styrka och balans idag, släppte stigbyglarna och ena handen lite random ibland. Jag fick göra allting först och var  lagomt lycklig över det.. men löste det i alla fall utan att ha glott på någon annan. Haha
Kan inte säga så mycket mer än att det gick BRA! Dock lite dissapointed att jag inte fick någon kritik.. men det är väl också bra antar jag. Bara lite tråkigt eftersom jag vill ha kritik och ha något att jobba med, så man kommer någonstans..!
P skötte sej exemplariskt! Är så GLA i den hästen, perfect match!
Bild på mej o P när jag gick i ettan och red henne! Så söt hon är, eller hur? ♡
 
Mär träningen var klar så körde vi ponnytravarna i den horribla kykan! Mindre uppskattat..
Men selade fasen helt själv idag, och gjorde helt rätt! Fan vad bra jag är.. eller nå sånt.
Körde Illamående (Ilemon), och som sagt var det kallt som satan i gatan. Mina fingrar var helt ur funktion när vi körde tillbaka till stallet igen. Haha alla klagade, stackars Åsa x)
 
När vi slutat för dagen tog vi in hästarna och så red jag Q! Blev väldigt ledsen och besviken. Känner att allt jobb och all tid jag lagt ner är bortkastad. Han var tillbaka till sitt "förstörda" jag.
Bara förra vecken, då jag red honom tre dagar. Kunde inte beskriva min lycka i ord över hans utveckling och positiva inställning. Jag satt med att brett leende med armarna snodda runt honom. Var så glad och stolt över honom! Fina Q..
Men idag kändes det som dagen då Karin bad mej rida honom. Jag förstod verkligen att dom andra hade problem med honom, så kändes han idag. Stum, tråkig i vänstersidan, horribel i övergångarna. Men superfin annars. Men allt basic jag gjort med honom under förra veckan såg jag inte skymten av idag.
.Jag skulle verkligen vilja ha honom dit jag planerat. Men det fungerar inte så länge det inte är jag som rider honom på helgerna,  på lektionerna. Framförallt på helgerna, då jag kan arbeta honom fritt utan kommentarer osv.
Men det är en uppoffring från min sida. Vill jag ha honom för mej själv, (så egoisktiskt det kan låta) så måste jag stanna kvar i Västerås på helgerna, måste mocka, måste ta in och utsläpp av hela gy-stallet, måste gå på jobbiga stallmöten.. Sånt vill jag inte, men det har sträckt sej så långt att det är värt det.
Jag är inte överförtjust i Q, måste jag säga. Rent praktiskt. Han är allt vad en häst inte ska vara för mej. Men jag kan inte förstå att jag tycker om honom så otroligt mycket. Är såld på hans personlighet. Han är allt för lik C o B hemma. (Jack och Blondy)
Han står under ett stort ? just nu. Ställer till det en massa i mitt nuläge.
Hjälp mej hjälpa Q. Jag vill ha tillbaka fina Q som jag byggt upp. Inte behöva göra om allt skitjobb bara för att han inte sköts enligt mina planer och rutiner. Jag må vara egofixerad nu.. kan inte hjälpa det.

Hästbajs♡

Är det Västerås man kallar "gurkstaden"? Drömde det inatt i alla fall, även att jag hoppade trekombination med Svante (gy-häst) och tog de två första hindrena i ett språng.. flög fasen tre meter upp i luften, men satan vad realistiskt det kändes! 
Vankade med min kramkudde på ryggen. Och telefonen låg på golvet o laddaren satt inte i.. säger det er något? 
 
Denna vecka är det hästvecka i skolan. Alltså inga lektioner, bara häst hela veckan. Chill lan man ju tycka, men det är KAOS! Jobbigt med en vecka som inte är schemalagd. Idag började min grupp med att köra ponnytravarna. Ej upskattat från min sida. Min shettis Lydig var inte så lydig.. sprang fort oxh jag fick ont i rumpan!
Efter det gick vi igenom teatern en aning. Jag är reserv på ett träd. Ja, ett träd..! Ska även hoppa stafett som jag var ganska omedveten om. Hoppar P eller Q, o maskerad ska det såklart vara också! Hemskt.. min teampartner komer tro jag är helt körd när hon hör mitt förslag till utklädnad x) Haha
 Jag slängde ihop ettornas kadrilj med dom och ngr i min grupp. Blev asbra typ.. Haha! Musik o allt x)
Flygande lunch, mockade och sen blev det föreläsning för ngn distansryttade. Annorlunda och intressant. Kom fram till att jag aldrig kommer börja med distansritt i alla fall!
 
 Imorgon är det träning för Lotta B med P! (för er som undrar skriver jag P istället för Plupp, Q för Qrut, B för Blondy osv.. för att jag är lat i mina fingrar)
Är taggad, det kommer gå asbra för P är alltid asbra! Gillar den hästen mycket! Jag ska sno henne och Q! Bara så ni vet.. kom inte till mej o leta om dom plötsligt försvinner..! Hehe
Nejmen det skq bli kul att träna för henne igen med denna gång, en häst jag verkligen gillar. Det kommer gå fort som tusan, hoppas  på inga trekombinationer eller liknande som P är expert på att reducera antalet galoppsprång, haha det kommer gå asbra med fina P ♡
 
Natta hängde med hem i någon timme, Sandra utövade lite yoga, kastade precis osten i fejset på mej så min haka blir snart blå. Hur kul är det liksom om någon frågar? "Nääh min kompis slängde en torkad hushållsost helt random mot mej och prickade mitt fejs..!"  Haha
Nu sitter jag o Sandra och leker låtskrivare..
Fina B, längesedan förra sommaren skulle jag tro. Då var hon en liten femåring, hjärtat ♡
Jag o Sandra ska fortsätta leka nu, o hon har fått fart på sin webcamera! Kan inte sluta annat än illa det här..

Hemmamys

Idag red jag B, för första gången på över en månad, kanske två.. kändes bra som alltid! B gör mej alltid glad :)
Hon är den enda som blivit riden utav mej idag. Men i morgon rider jag nog Grå och Fina hästen, tror jag! Ser fram emot det.
Vet inte riktigt om jag har något att skriva om nu.. skummar bara igenom lite. Kollar på Så mycket bättre, halvt. Tänker samtidigt på en massa annat.

Reach for me, dont wanna wait another day without you.

Slumrade till i några minuter efter en oändligt lång eftertext till Harry Potter o dödsrelikerna del ll. Bra film, till o med eftertexterna!
Hade många bollar i luften i min sinnesrubbae dröm, precis som vanligt. Hade en massa hästar, fina saknade, kända och okända. Tävlade en drös fyraåringar, bland andra Quennie o Archie. Även höga hinder på dyra hästar, känns som allt jag drömmer om nu! Allt det jag inte har. Saknar att rida min(a) egna hästar dagligen. Att tävla. Att sätta upp mål och träna. Vara upptagen dygnet runt. Saknar det..!
 
Idag hittade jag en häst jag ville ha. Det gjorde jag igår också, och dagen innan. Några är alldeles åt snabeldrakars fel för mej, några vill jag bara ställa hemma i stallet. Alla hästar i min omgivning ändras ständigt i mitt huvud. Alla utom Q då.. han ör fortfarande den lilla lunsen jag rider till och tycker om så mycket. En B, fast har halkat lite snett. Och P.. hoppar henne för Lotta B på tisdag. Gillar den hästen. Har mycket tankar och frågor kring henne men går o suger på det.. vågar inte fråga, även gast jag vet att det värsta som kan hända är att jag får ett nej. Vill inte ha ett nej, så vågar helt enkelt inte! Skitlöjligt.. 
Är rädd för svaret nej, så fort det gäler hästarna. Speciellt i mitt "läge". Kan tycka att jag själv är aningen egoistisk. Fick jag välja, så skulle jag be mamma fråga. Men hur seriöst tagen blir jag då? EGO ekar i mtt huvud men kan inte hjälpa det. Känns som att jag tappde er för länge sedan då ni ite har en aning om vad jag syftar på.. men har inte tid eller råd med såna förklaringar. Erkänner att jag själv är rättså lost!
Tror jag skulle fixa det, men gör jag det - kommer jag fixa trycket från alla håll o kanter? Min förmåga att utföra det tvivlar jag inte på, aldrig. Bara jag inte behöver stå ensam som sist. En gång räcker, vill aldrig dit igen. Bara en klapp på axeln, den behöver inte ens vvara äkta. Då står jag ut, typ.
Nej jag har alldeles för mycket på gång i mina drömmar! In real life, är det minst sagt en plåga att bara tänka på det, haha!
Lite mod och motivation utöver mina drömmar skulle inte sitta fel! Men nu ska jag sova, kanske glor lite på eftertexterna till någon bra film eller lite extramaterial. Vadsom duger :)
 

Bild på syster å krusbär!

Visste ni att en bäverjävel kan bli upp till 110cm långa, och då är inte den 30cm långa svansen medräknad..!

Smart där..

"Sälar andas med öron.."- Elin 

Chilledill

Foderprov avklarat, kollat på dressyrträning och bedömer treorna. Ganska nöjd, haha :)
Idag åker jag och sandra hem till åkersbyn, by, avesta, dalarna! Hem till hästarna och familjen! 
Har två lektioner kvar, sexualkunskap och projekt om bävrar! Bra mix där va? Haha

Sandra ska bli dansare när hon blir stor..

Hästarna får mej att må bra! Kan inte stå på min vänstra fot,  troligen pga någon senhinneinflammation i hälsenan igen.. men i sadeln känner jag ingenting, och då är man minst sagt aktiv i fötterna!
Men det är nå speciellt med dessa fyrbenta varelser :)
 
 
Storstädning i lägenheten nu, det är sjukt vad mycket jag och sandra kan skita ner på en vecka.. 
Sandra sjungerr och dansar som en tok.. bäst jag joinar henne!
 

Days like these..

Klar med N och stallet. Käkat lunch. Bytt om. Har inte börjat än, sitter i cafeterian med 1/6 av klassen och pluggar religion.
Känns ganska bra det. Nu behöver jag bara ta in N i eftermiddag och pyssla om henne :)
 

Bilderna i förra inlägget:


Som sagt, en bra dag!

Denna dag har varit riktigt bra! Det var länge sedan som jag känt så. 
 
Dagen började med att jag red ut N en sväng i skogen. Hoppade lite stockar och så, hon var stencool.  Fortsatte jobba i 10 min i ridhuset efter det, gick sperbra! Så är nöjd med henne idag.
Jag hann mocka och fixa mat, allt blev klart innan lunch som jag tog runt 11! Typ asskönt att ha allt klart på morgonen så är det bara att ta hand om dom lite extra på eftrtmiddagen :)
 Efter lunch hade vi stallet. Enda leltionen på dagen! Knoppade och lindade ben, som lite träning inför hästskötarexamen. All sån träning uppskattas.
Fick fixa Q, och fick godkänt på knoppningen och lindningen!
 Sedan red jag Q. Tänkte ju sno honom, men eftersom han gick med på dressyren i morse så sket jag it. Men jag hade tydligen pratat med Karin i måndags och sagt att jag kunde ta honom på onsdagen (idag). Haha tur att en av oss har koll i alla fall ;)
Så jag red honom när vi slutade. Är superdupernöjd med honom idag :D Han lossnade snabbare än i måndags då jag red honom och var inte alls lika motstridig. Jag hatar att säga detta, men jag gillar Q! Just för hans personlighet, så go! Precis som min (våran) B! Jag tror han kan bli fin, med rätt träning..vill inte att han ska gå som gy-häst. Vill "rädda"honom, hans dolda talanger och kapacitet x)
Jag låter hemsk,  men jag tycker inte som andra. Jag vill ha tillbaka hästens vilja att lära sej som lite dött ut nu tycker jag. Tycker jag..! Hoppas ingen löser detta och startar debatt.. men jag står för vad jag tycker.
 
Fick också reda på att jag kanska hoppar P för Lotta B istället för Q! Asglad :D
 
Så denna dag har varit BRA! Minst sagt..

Bra dag!

Stallet klart, ponnyn riden! Skönt :)
Sitter och käkar lunch och börjar 12.40. Ännu skönare! 
Hade velat sno Q i eftermiddag också men han gick i morse.. Så får nöja mej med en pålle idag.. ska inte klaga ;)
Inte ens nå riktig lektion idag.. ska verkligen inte klaga! 
 
Två jag tycker om!

Så..

Bra sorgligt när mina milslånga inlägg försvinner ut i cyperspace..fr tredje gången i veckan!
 
Quite happy with Q this morning. Var stel som en pinne i början, men det är väl intr så konstigt när han inte rids ordentligt på helgerna. Han lossnade dock oväntat fort i hela kroppen redan innan galoppen hade satt fart på bakbenen. Är nöjd! Nu ska jag hoppa honom för Lotta B på tisdag, känns bra. Har doch aldrig hoppat honom förr men sista träningen med djävulsveteranen Gullan blev ju succé! Är inte orolig :)
Jag hade för den delen i min lagomt vilda fantasi redan paxat P, men jaja..

RSS 2.0