Ett sista inlägg på ett tag nu

nu har det gått mot sitt slut. Tänkte slänga ihop ett sista inlägg nu på ett tag. Det är ju så att jag kommer numera blogga hos equestrianswe.blogg.se (bloggen är inte skapad ännu, men någon gång imorrn så går den att besöka)
Bloggen kommer att drivas av mej, och Sandra+Hannis från hastrittarna.blogg.se/tallkotte.
Jag skulle tro att vi kommer skriva mycket om hästarna, till mycket stor del! Sedan vet jag inte riktigt vad vi kommer att hitta på, men jag kan väl säga att det är aldrig en lugn stund när vi är i krokarna! Haha, jag tror att den kommer uppskattas :D

Nu till det som hänt sedan jag bloggade senast.. när det nu var?
Ja, det har ju varit Jul :)
Fick en massa fina julklappar och hade det mysigt med familjen.
Bästa prissen var nog från Johan och Marie, då jag fick ett Cavan täcke! Herregud jag höll på å svimma när jag öppna paketet :D Så himla glaad!! Haha
Fick även lite andra hästgrejor från familjen, som typ ett träns, ett schabrak och läderskydd till Blondybusen :) najs det må jag säga!

Har ridit för Viktoria vilket verkligen uppskattades! Tack så HIMLA MYCKET!!
Red Jackie första dan, och Viktoria kollade mest igenom vad som behövdes :)
Det vart mycket grundläggande saker, som att Jackie skulle göra rikktiga överg¨ångar från skritt till trav. Hon klarar ju inte riktigt av sådant jobbigt haha..
DEt gick i alla fall superbra och jag är nöjd!
Nästa dag så red jag först Jackie och sedan Blondy.
Jackie gick bättre än första dan och vi satte öppnorna super! :)
Viktoria tyckte att mitt mål med en L:a debut lät bra och hon lät inte alls orolig. Skönt det, synd att hon bor så jäkla långt bort bara!
 Blondy var superduktig på träningen :) för att aldrig ha varit inne i ett ridhus + att det stod en jäkla julgran där också x) haha NEj hon var super ;)

Sedan så har det inte hänt mycket mer.. Har ridit en massa pållar, dragit på mej en förkylning.. ville bara tala om att min högra näsborre är typ twice the size än vad den vänstra är, på grund av förkylningen. Jag ser ut som en clown haha xD
Värd info ja.. men skit i det nu! Hah

Jag tänkte dra upp lite saker som hänt under året. Börjar med ÅRETS BÄSTA SAKER:

I början av året så fick jag en resa till Irland i tidig födelsedagspresent. Jag vill tala om att det var nog dom bästa och sämsta dagarna i hela mitt liv! Bäst, för att Irland är ett så underbart land. Grönt, vackert! Lärde mej otroligt mycket och jag har tänkt på Irland var enda dag sedan jag kom hem! Sedan så var det ju där som jag hittade min älskade Blondy. Underbara häst. Hon var då inte mycket för världen när jag såg henne första gången, och det var inte meningen att jag skulle köpa storhäst när jag var där. Uppdraget var att provrida ponny åt min syster! Men jag kände att jag kunde inte lämna henne där. Även om hon säkert hade det bra där och hon skulle må mycket bättre när hon fått lite hull.
Den resan helade mej kan jag säga.
Den var också sämst för att jag är sämst! Jag var verkligen på topp när det gäller att göra bort mej.. Rider in i grindar och säger att tet var eckligt osv osv osv -.- bli lite trött på mej själv

En anna hit var när jag och Tove var å såg på Harry Potter and the deathly hallows part1 (stavning?)
Haha, det glöämmer jag alrdig! Det var ju en ful tant som var en orm, typ Bathilda eller nåt sådant hette hon. När det vart närbild på hennes fejja och det vart knäpptyst: tro på fan att jag och Tove är dom enda som sitter och asgarvar och vi hör folk runt om oss som " SSSHHJHHHH" Haha det var en höjdare x)

Premiärturen i hästlastbilen är något man sent glömmer.. Jag Hannis och Sandra skiter ner oss totalt när toadörren flyger upp och när micron kommer flygandes hejvilt. Haha

Nej, nu ska jag faktiskt sova så jag orkar upp imorrn å rida min budiga små pållar! Ska även rida med Ida, så jag tänkte rida typ Jackie först och Blondy när jag kommer hem igen! Ni får ha en trevlig new years eave för det ska jag ha, så ses vi på www.equestrianswe.blogg.se sedan 2o12 ! Jag kommer att ha kvar bloggen, men den kommer inte vara aktiv.

 Två R,
hare så bra va,
önskar Emelie Borgström, Jackie Grange och False Gold!


Jag har Jullov nu!

fannie ;) om soon :):
 Hej, har du några nyårslöften? Vad i såna fall? Kram :)

Svar:
Hejsan, kul med lite frågor :)
Jo, jag har några nyårslöften, dock inte så seriösa då jag inte kommit på några flera :) :
*träääna
*typ käka mindre onyttigt- som kakor och chips ex.. :/
*spara en massa pengar, till vad vet jag inte hehe.
INte så mycket än nej, men det kommer säkert flera! Det får jag i alla fall hoppas på ;)

Dagen har vart chill! HAde stallet på morgonen och sedan så fick vi vänta på att få lunch! När vi var klara med stallet så fick vi våra jackor, som såklart var felmärkta- alltså Västerås Ridgymnasium 10-13, då det skulle vara
--''-- 11-14. Blir så trött -.-' JAja,d om nya kommer väl nån gång..
Sen vare lunch.. ecklig gröt.
Vart att åka hem efter det och sedan leta reda på Michaela som köpt en julklapp åt mej.. var då tvungen att ge henne en julklapp! Hittade henne dock inte, så hon ringde och talade om vart allt var och så.. :)

Sen bare hemåt! SKÖNT som bara den
Ja å pappa käkade även på MC'DONALDS bara för att vi tyckte det lät bra..
Pappa: Du backar upp mej i det här beslutet va?
Emelie: Jaah, jag är helt med!
Pappa: Och så säger vi att det var du som tvingade mej också?
Emelie: Hmm.. vi kör på det!!

Haha.
När jag väl kommit hem så dampade jag lite med Linus i snön, och sedan dess har jag bara vart inne och latat mej. Försökt hitta julstämningen lite granna :) Hoppas på att vi tar upp granarna ikväll också! Med UPP så menar jag upp från källaren. Vi har nämligen plastgranar, för att mamma är rätt så allergiskt mot riktiga.. hehe
Jag som tycker det är så fint med riktig gran, men det blir faktiskt riktigt bra med en fejk också :) Kan slänga upp en bild om jag orkar sedan när den är pimpad och klar.. :D Hehe

Ha en bra kväll nu, så bloggar jag lite imorrn så att jag kommer upp i 300 inlägg :D

 Två R,
hare så bra va!

soon :)

Nu är det bara EN dag kvar, sen åker jag hem och har Jullov! Herregud så skönt, kan inte vänta. Bara några timmar, gaah ;D
Längtar som en tok till Julafton å, alla paket haha. Tycker även att julen är den absolut bäste högtiden som firas! Allt är liksom i stämning, mysigt, man träffar dom man älskar, och har det bara bra! HAha, sen är ju paketen ett + ;) Jag måste säga att jag är grymt bortskämd, som får så himla mycket. Tänk på dom som inte ens får mat på julafton, inga presenter, ingen att dela julen med! Jag har det så himla bra, och det kan nog alla säga! Tänk vad ni har att jämföra med.

 Idag så red jag Leila på lektionen för Sussi. Jag är inte sådär överförtjust i Leila, men det gick faktiskt riktigt bra! Vi tränade på att hitta rytm och jämna antal galoppsprång mellan cavalettibommar, i några övningar. Det skulle vart supernyttigt för Jackie som bara drar efter hinderna och tar sats över vanliga galoppbommar, hehe. Det blir väl att åka ner till Björka i vinter och rida i ridhuset lite då och då.
Juste!! Viktoria kommer upp över jul och har lite träningar! :D Wooh typ överlycklig! Då ska Jackie få en riktig genomkörare, och Blondy ska även få vara med :) Kul att träna lite med henne också!

Det som är kvar av kvällen.. Ja, vad ska jag göra av det? Jo, jag ska städa, dammsuga, diska, duscha och käka middag! Knner at jag inte orkar göra något av det, men jag är så illa tvungen haha.
OCh så var det de där med att hinna skriva 300 inlägg innan bloggen läggs ner.. det går inte så bra nej. Jag tror jag är uppe i 286 eller nåt, men jag ska försöka :) haha

 Två R,
hare så bra va!


nu vill jag bara ha jul

Kan ni fatta att jag inte har en enda grej kvar i skolan som måste göras innan lovet?
Det är så jäkla skönt ska jag säga. Jag hade två prov i morse, först ett i Matematik och sedan ett i Hästkunskap. Jag tror att det gick hyfsat bra på båda!
 Fick tillbaka en uppgift om hästens historia som jag fick ett B på, vilket gjorde min dag! Haha
En annan sak som är najs är att jag har sovmorgon fram till 10.45 imorrn! HAHA då kan jag sov aända fram till 9! Shiit vad skönt :D
Har inget speciellt att skriva om idag, eftersom att jag inte ridit eller pluggat.. Jag kan väl lägga upp veckans schema så får ni se hur najs det är:
 Suddigt och fint, jag vet! MEn jag vill inte påstå att mina paintskills är dom bästa?! Haha
Det börjar väl snart bli läggdags så att jag får soova ut ordentligt inatt :)
Jag vet det blir superkassa inlägg nu, men jag orkar verkligen inte Haha
Det blir storsatsning på våran gemensamma blogg sedan vid nyår. Jag har planerat att starta den och göra ett midnattsinlägg vid nyår, fast det är de ju inte jag som bestämmer, hehe :)
Japp, godnatt på er alla då!

 Två R,
hare så bra va!

snart jullov

Det är ganska bestämt nu att jag, Hannis och Sandra kommer att skapa en blogg tillsammans. Jag tror att det kommer bli rätt så bra faktiskt, med tanke på hur galet kul vi har tillsammans och att vi delar hästlivet.
Det är lite oinspirerande att blogga när man aldrig hinner-
Man vaknar, drar till skolan runt 8, och kommer hem mellan 3 och 6 varje dag. Resten av tiden gåt åt till att plugga och sova!
Men som sagt så är det nog roligare när vi är tre och har en massa galna ideer som måste ta vägen någon stans :)

Idag har det som vanligt vart full rulle.
Gick ut i regnet och red Jackie barbacka och jag kan säga att det var en upplevelse!
Jag har inte ridit barbacka på hur länge som helst och jag måste verkligen träna upp balansen igen. Men jag klarade av några varv i alla gångarter + att jag hoppade lite hinder också. Dock låg dom på ca 40cm men det dög bra, haha ;)
Blondybusen ska bli lite extra ompysslad imorrn, och Jackie vet jag inte vad jag gör med.. Hehe
Det ska tydligen bli skitväder imorrn, men det märker vi :)

 Två R,
hare så bra va!

Gästbloggning!!

Hallo!!

Jag heter hanna!
jag har bloggen hastrittarna.blogg.se/tallkotte tillsammans med Sandra!
Min syster (emelie) är lat!!
Så jag hade tänkt att blogga lite!
Våran blogg handlar om våran vardag och våra hästar ja man kan säga våra liv!
Vi bloggar om ridningen och lite om skolan..
just nu har vi bloggtävling!
Så om du vill så kan du vara med och tävla om att få blogga hos oss!
och senare i kväll har vi frågestund! släng gärna in en liten fråga!!

Hare gött!
//Hastrittarna

Julklappar

Helt slut sitter jag i soffan och försöker läsa igenom en massa papper till ett prov imorrn.. Vill dock inte påstå att det går så värst bra. Vad ska prov vara bra för? Helt värdelösa enligt mej -.-
Sagen startade med att vi (Ja Hanna å Sandra) drog till Hamre för att släppa ut en massa hästar. Jackie och Gullan stannade inne för dom skulle ridas.
Sandra red Jackie och Hannis tog Gullan, och det gick superbra. Jackie fick galoppera lite bommar och verkligen korta och länga sej. Väldigt nyttigt för henne som har så dåliga ryggmuskler.
 Hannis fick fart på Gullan också, men klarade inte riktigt av att jobba henne, så jag hoppade upp i tyåp tio minuter och fajtades lite med henne. Jag tycker verkligen inte om henne. Stumm bara..

När vi var klara så fixade vi höpåsar å mockade och sedan kom mamma och hämtade oss. Raka spåret till Glada Hästen I Spiltan! Kan ni gissa hur länge vi var där? TVÅ TIMMAR, HAH. Jag hade lugnt kunnat gått där tre timmar till, men mamma skulle på nå möte på klubben, så två timmar fick duga!
Jag köpte lite julklappar, eller egentligen bara en- till Blondy! Hon fick ett träns, som jag gått och hållt i varje gång jag vart där, men har inte kunnat bestämma vilken modell jag velat ha, eller vilken färg. Så det blev det enklaste tränset, ett svart med ljusbruna sömmar, precis som nya sadeln! Det kommer bli så snyggt!! :D Men jag vill fortfarande köpa dom andra modellerna också, ett med helbrun nosgrimma och pannband, resten svart med bruna sömmar. Ett svart med brunt foder och brunt pannband, också med bruna sömmar, och sedan ett med pullarnosgrimma som är fodrad med brunt och brunt pannband! Dom kostar bara 500, så jag skulle lugnt kunna köpa ett till. MEn det får nog bli till nästa stor-pålle!

Sen så köpte jag till mej själv- en mössa med en mördad kanin på. Funderar på att klippa bort tussen faktiskt, som det nu är en riktig.. haha, inte mitt fel att mössan bara låg där och var billig ( eller ja, en mössa för 250kr kanske inte är så billigt?)
SÅ det är bara en julklapp till Jackie som saknas nu. Hon måste få nå fint, men har ingen aning om vad..? Inge ponnygrejjor, eftersom hon ska säljas. MEn det måste ju finnas något annat.. Haha

NU måste jag återgå till pluggandet så jag inte failar totalt imorrn. Det vore tragiskt!?

 Två R,
hare så bra va!

helg <3

ett bra tag sedan nu! Men har haft fullt upp hela veckan. Har gjort något så seriöst som att plugga, och två hela prov har jag avverkat! Känns toppen :)
Har bara ett matteprov, djurhållningsprov, hästkunskapsprov, och ett naturbruksprov kvar nu innan lovet! Låter mycket ja, men så är det.
Hade även sånt här utvecklingssamtal idag med Helena. Det gick faktiskt över förväntans bra! Trodde att jag hade typ över 40% frånvaro, men tydligen hade jag mycket hög närvaro på lektionerna! Konstigt, med tanke på hur mycket sjuk jag varit!

Efter samtalet, som höll på i över en timme.. så tog jag in en blöt ponny ifrån hagen. gjorde i ordning henne och så hade jag hela ridhuset för mej själv! Haha lagomt skönt det var, och helt nysladdat också. Vilken lyx va? Haha :D
Ridpasset bestod mest av tempoväxlingar och övergångar, men ack så nyttigt det är! Jackie var dock inte riktigt med på noterna.. Hon tyckte det var mycket roligare att leka galopphäst med travargener! Haha, blir så trött på den knasen ibland, men skulle hon inte ha sina dampdagar så skulle ridningen bli ganska tråkig..
Fick inte riktigt till formen tycker jag, mest i traven då. Hon får liksom ingen "böj" på halsen, utan den är typ sluttande framåt och så trixar hon lite med huvudet så det från min vinkel ser ut som att hon är jätterund och fin i formen, men när jag ser i spegeln så är det verkligen inte ens i närheten av vad jag vill ha ut av det. Lite dressyrträning kanske? FET-JA Det skulle verkligen behövas nu.

Imorrn blir det att stiga upp runt tio och duscha och käka frulle. Sedan bär det av till Hamre för att mocka lite och sköta lite hästar! Det blir kadrill-uppvisning runt tre, då jag rider HildaVilda. Det komer bli intressant att se hur hon reagerar på musiken den här gången, eftersom att hon flippade ur lite granna sist, haha. Det blir nog SHOW av det hela, det lovar jag. Så vill ni komma å se när jag gör bort mej, så vet ni vart jag befiner mej! Nejdå, det har faktiskt gått riktigt bra när vi tränat, så det måste göra det imorrn :)
 Kom nu att tänka på att jag måste knoppa också.. hmm, det lär ju inte bli värst snyggt! Men jag kan lova att det inte bara är jag som är totalt värdelös på det!! Haha x)

Najs, det blire mellan lördag och söndag! Då kommer mupparna hit och våldgästar, haha!
På söndag morgon så drar vi till Hamre för jag har utsläppet av gymnasiehästarna. Vi lämnar Jackie och Gullan inne för då ska vi rida lite! Tänkte att Hanna å Sandra får rida, vilken dom vill. Själv ska jag titta på, hehe. Jag kan ju rida lite jag också, om någon av hästarna är otroligt motvilliga till att jobba. Haha, men det lär nog inte hända. I första hand får jag väl ta Gullan, eftersom att det var meningen att jag skulle rida henne då :)

Tror inte att det är någte mer att dela.. inte vad jag kan komma på i alla fall! :)

 Två R,
hare så bra va!

RSS 2.0