answer

Louise-hästblogg  ([email protected]) om Guess we both know, I'd follow you wherever you go! At least, I know! ;):
Mycket snygga saker ni hittade! Hööks är jäkligt bra ibland! :)
SVAR:
 Ja, ibland kan man fynda riktigt bra! Ett + med Hööks är att dom ofta har saker som är nedsatta i priset, och köper man annars lite dyrare saker så är det inget skit. Men det är förstås så jag tycker! :)

I'm forever keeping my angel close

Dåå var man någorlunda vaken. Nej, sov bara till halv 12, men det tog et tag innan jag kom upp på benen!
Har inte gjort mycket mer än att käka frulle och borsta av lite senskydd idag, men jag ska hitta på någe mer att göra som inte är allt för jobbigt!
 Vill så gärna gå ut i stallet, men då behövs en hel uppsättning med näsdukar, och på med varma kläder, mössa, vantar, halsduk och gud vet vad!? Jaa, så ör inte så pigg på det egentligen men jag vill inte sitta inne hela dagen och sega ju.. Jaa, jag får hitta på något. Sadelkammaren skulle behöva ett lyft, eller mest mina saker kanske. Såg att dom låg lite huller om buller igår. Smörja lite träns, eller nån sadel kanske, eller bara vara ute en stund och få lite frisk luft!?

Snälla Sandra och Hannis red mina små pållar igår! Sandra red Blondy Bus och Hannis red Jackie, och det hade tydligen gått finfint!! Vilket är GREAT! great? stavas det så? jaja ni fattar vad jag menar i alla fall!
 Har inte fått några fler samtal på Jackies annons, förutom en då som ringde mamma när jag var i västerås. Men jag tycker inte alls att det låter bra. Bara flängit!

Tycker även att västerås blir mindre och mindre tilltalande för varje dag jag går till skolan. Inte själva staden, utan skolan syftar jag på! Viss personal kunde ju vara trevligare.. ett exempel var när jag skulle tömma skottkärran på dynghögen härom dagen. Det var ingen liten ramp man skulle upp på, och tömma skiten i en kontainer typ. Shit, tänkte jag. Kärran vägde ju mer än mej, så jag frågade en som stod och fyllde höpåsar om jag skulle tömma den där uppe eller om jag kunde tömma nedanför som jag såg att några andra hade gjort. Hon sa att det var bäst att tömma uppe, så jag gjorde ett halvhjärtat försök, men kom knappt upp på rampen. Jag sa då att jag inte skulle kunna tömma den där uppe och hon typ: JA, MEN TÖM DEN NERE DÅ! MEN DU KANSKE SER ATT DET ÄR GANSKA FULLT NERE!?  Typ det slände hon ur sej! Hon kunde inte hjälpt till, eller kanske varit LIIITE snäll mot en elev som gått där i fem dagar? Nej, tydligen inte. Fan, jag vart skitnere. BITCH!
 Ett annat exempel är på några av eleverna. Vet inga namn då..
 Jag skulle fixa nytt vatten till Jackie och frågade en tvåa om hon visste vart jag kunde fylla på nytt, och hon bara stirrade på mej som om jag var dum i huve! Så jag gick fram till en annan tvåa, för dom hade stalltjänst den morgonen, och frågade henne men hon kollade inte ens på mej! Gick då fram till en trea som jag hade snackat med lite dagen innan när vi tog dit Jackie, och on var jättesnäll och babblade på och gick med och visade vart jag kunde fixa vattnet. FINNS DET INTE N^ÅGON GRÄNS?? bara nyfiken liksom??
Är man helt ny på ett ställe där man BETALAR för att få stå med sin häst så kan väl ändå stallpersonalen vara LITE; BARA LITE TREVLIG?? Men skit it, är så less!


 Mår aningen bättre nu, bara hostig snorig och lite yr! Men inte så mycket feber som igår skulle jag tro!
Vill verkligen ut i stallet och rida idag, men det kan jag nog fetglömma! Kanske i morrn då..
Är det någon som vet när det är regional ponnyhoppning i leksand? Är det nu i helgen eller nästa helg, och åsebo nu i helgen? Har blandat ihop dom två.. Ska i alla fall åka på en utav dom hade jag tänkt, men det beror lite på klasserna. ÄR det bara 100, 110 i åsebo eller 100, 105, 110? Så var det i leksand har jag för mej.. eller tvärt om. Hehe, så bra minne har man ja!
En ska vi åka på, men som sagt beror det på klasserna. Vill nog gå en 100, 105 innan jag provar på 110 igen. Även om det inte är några problem, så är en mellanhöjd alltid bra när det finns!! :)

Lilla Blondy ska också få hoppa lite lokalt snart igen hade jag tänkt, men måste verkligen få fram henne! Herregud, det går då inte fort! Borde inte femåringar ha lite hyss för sej, eller vara lite på hugget? Inte min femåring.. haha lilla Blondy. Det är inte lätt!
Men jag funderar i såna fall på att gå en 90 och 100. FUNDERAR, inget bestämt! Jag tycker att 80 är liite väl lågt, men en bra uppvärmning till 90. Vet inte riktigt hur jag ska göra.. Det kommer väl nån pay´n jump i björka snart får jag hoppas på, så får Blondy prova på 1m och Jackie 1m och 110!

Väääldigt segt inlägg dethär, men jag vart tvungen att skriva av mej lite. Det känns som år sedan faktiskt, och att ha internet! Wooh vilken känsla! HAHA
 Blir säkert ett inlägg i kväll också, om vad jag gjort denna väldigt fartfyllda dag. By the way så är klockan snart tre, hehe.
 Kan inte fatta hur mycket jag saknar Drömmis heller.. helt sjukt vad man kan fastna ibland. Han var i alla fall med med i mina drömmar inatt!

Två R,
hare så bra va!



Saknar er mina MUPPAR <3
Det här också för den delen, men det var ju inte direkt någon nyhet.. HAHA

I'm home! <3

Inget bloggande på en evighet nu! Har ju börjat skolan i västerås men sitter hemma i åkersbyn nu. Skönt så in i satan är det ska jag säga er!
 Gick hela förra veckan och det var helt okej tyckte jag. Drog hem på fredagen för Jackie och jag skulle hoppa i jumpclub på lördagen!
 Först en L:B / 1m som gick super. En liten miss på sista hindret i grunden, så vi slog ner en bom. Skyller på att jag satt halvt i sadeln utan stigbyglar och tyglarna var också på vift, då jag höll på å flyga åt helvete hindret innan. Hon missbedömde avståndet lite fel, då jag tog av henne lite senare så det inte behövde bli ett språng på 8m, men hon stampa av 10cm från hindret i ställlet. Var bombis på att hon skulle lägga på en tvärnit och var inte alls berädd på att hon tog av värsta cp språnget. Därav inga stigbyglar eller tyglar. Var supernöjd med rundan i alla fall. Kunde haft lite bättre grundtempo, men nu vet jag det. Det sitter som inristat i pannan nu!
 Kändes så bra att jag efteranmälde 110cm. Hoppade fram med ett stopp på oxern nån gång, men det var varken mitt eller Jackies fel! Dom hade ställt hinderna så att man hoppade alla åt höger varv.. vilket inte varför, men det är i alla fall Jackies cp sida.. skyller på det!! DUMMA JÄVLAR
När jag var klar i bastu-ridhuset så gick jag ut och väntade på att få komma in på banan. Jag startade allra först, men det tog tyå en kvart innan jag fick komma in.. :/ JAJA
Första hindret, ett pet. Andra hindret kom vi över. Tredje hindret fick vi ett skitstopp. Fjärde hindret ännu ett stopp, och där med uteslutna. Vände upp på fjärde hindret igen och tänkte "Ja, bra nu kommer vi över" när jag kände hur frambenen lyfte från marken, men nähä..... hon spran åt ena hållet och jag flög ensam över hindret. Ja, jag kom ju över hehe.
Så har Jackies helg sett ut!
Sen är det Blondys tur, som debuterade lokalt på söndagen! Så duktig!! Red först en 80, som var felfri, och sen en 90 som jag fick ett pet i, men skitnöjd i alla fall! :D Duktiga små hästar jag har!!
På söndagen sen var det dags att dra till västerås igen. Och det gick ju bra.. Sjuk är jag nu och sitter hemma i åkersbyn och har det bra! HAHA Jaa, skriver mera sen, för det var ovanligt tråkit att skriva en massa idag!!


Guess we both know, I'd follow you wherever you go! At least, I know! ;)

Today I don't feel like doing anything, I just wanna lay in my bed, don't feel like picking up my phone.. But no. I don't think so!
The day started with getting upp early, to  muck the stable and then have a quick visit in the shower. Then straight ahed to Västerås!
 Vi hade första stoppet på MCdonalds, haha oväntat. Fetade i mej en kyckligburgare, sen stannade vi på Hööks!!
Där bytte vi Hannis sadelgjord, och köpte lite andra grejjor. På REA då.. ;) 
Black shoes and shortchaps





Jao, typ det köpte vii, eller mamma köpte och jag hittade!! ;)
 När vi var klara på Hööks gick vi in på IKEA och köpte lite måsaker, typ en till fotoram, ett sängöverkast å nå grejj man ställer papper å sånt i!

Efter det så for vi till lägenheten och fixade lite, packade upp lite saker och dammsög å grejja. Sedan fick ja nå fel i huve så jkag låg på soffan medans mamma dammsög resten, hehe.
Mådde piss hela vägen hem igen, men det släppte när vi kom hem, som tur var.

Pållarna fick vila idag, jag som tänkt skritta ut me dm idag. Dom såg inte så värst stela ut i morse n
i hagen, så dom dog nog inte av att gå i hagen bara!
Men jag ska säga att jag har sån hemsk träningsverk i benen sen igår! Helt sjukt, kunde inte sova alls, ajajaj.
 Sjit, orkar inte skriva mera nu, det var såå tråkigt. Tillbaka till fb nu! Otroliga konversationer va!

Två R,
hare så bra så hörs vi av va!!

it's freak'n AWESOME!!

Sådär, då var man done for today!
 Steg up i skaplig tid  i morse och fick bokstavligen bära hunden från sängen ut på trappen. Där fick han sitta medan jag tjocka i mej lite frulle. Gick sedan ut å fixade stallet, mockade även åt Hannis, eftersom att hon kom hem sent idag. Hon skulle inte hunnis mocka innan vi skulle iväg till Björka!
 Packade transporten när stallet var klart, sadlar, träns, täcken skydd, hjälmar , västar and so on..

Tyckte inte det dröjde länge innan Hannis kom hem från skolan, men iförsej så höll jag på att städa mitt rum under tiden så glömde liksom bort att kolla klockan!
 Riktigt rent och snyggt må jag säga tt det vart. DAMN så snyggt! Alltid är det bäst när man göre själv va? ;)
Rätt som det var sedan var Hannis hemma och så vart det att käka lite maat och sedan ut till hästarna. Juste, var på G å skriva ett inlägg, men det börja åska satt.
 Hann väl bara med att borsta Jackie, sen vare full fart fram till klubben och bygga bana och grejja! Ja låna en box till Jackie, så pappa kunde dra hem å hämta häst nr 2 och 3.

Jag tyckte att det var en bra bana, inte så mycket sträckor utan man hade alltid flera vägar att välja på. Dock vare bara en CR, men det är ju bra att variera ridningen lite. Som tillexempel så red jag lite snävare svängar på 1m rundan med Jackie, och lite större på 110 rundan.
Jackie gick verkligen som en klocka idag. Är så glaa! Jag tyckte att jag höll i henne lite mycket inför hinderna, men hon lyssnade dock då! Så jag fick ett pet på ett räcke i 110, för att hon blöev lite flack i svängen, men toppen annars. Det vart lite knas på ett räcke med murdel under i båda rundorna, men hon rätade till sej bra i alla fall. Det är så kul att hon nu börjar inte vad som blir fel, och försöker rätta till det. Men måste ge ett plus till mina ben idag som var med överallt! Haha, jahaa. Lite mjukare i handen vid halvhalterna och litelite bättre grundtempo så hade det vart perfekt!
 Blondy fick gå en 80 runda bara, så att jag kunde rida fram Jackie. Märkte såhär i efterhand att jag hade kunnat rida fram henne medans jag väntade på att Blondy skulle in på sin 90 runda, men det är ju lite svårt att veta på förhand.. Men hon gick i alla fall bra tycker jag. Fick upp galoppen bra och hon var inte alls så framtung som hon brukar vara. Men det var ju en grind som var hemsk, så den kunde hon ju inte ens titta på för att den var så horribel! HAha, kom väl över deb på andra försöket utan några som helst problems. Det vart ett knashopp över våg-planket som hon pront inte tänkte hoppa, men jag skulle då i alla fall över, så det var nog mera igenom hindret är över det, men över kom jag i alla fall. Dock var Blondy kanske inte med på noterna haha :)
 Resten av rundan var finfin tycker jag då!! Hon löft bra på tossingarna och kom ju runt hela banan!!
 Och sen så vart jag ju så glaad när det kopm fram en som sa att jag red fint! Det är så roligt, jag som tycker att jag kunde ridit tio gånger bättreän så. Men TACK, vad du nu hette!! :D

Jaa, sjukt nöjd med dagens prestationer. Bara att tagga inför söndag, och helgen därpå! Det ska nog gå bra ser ni!! :) Tror nog att jag ska ta mej en kopp te, och något att tugga på innan jag går och lägger mej. Känner hur ögonlocken tyngs ner alltmer. Men imorrn blite upp i skaplig tid igen, nästan lite tidigare så jag kan fixa stallet och packa ur resten av grejjorna ur tarnsporten jadå.
 Kan hoppas på att lite bilder kommer upp på fejjan snart from today's showjumping! Would be nice!
Snacka också lite ma Sandra idaag! Hon har haft det toppenbra på den gröööna "ön" i flera dagar, och jag hara bara vart hemma jag.. :) haha, Roligt värre tydligen hare vart, önskar att jag var där lika mkt som jag inte gör det! HAHA Fåår se om det kommer hem enn pålle då!! :D

Två R,
hade så bra så hörs vi av va!! ;)


don't tell me you can't forgive me, cause nobody's perfect!

Inne, mätt och belåten sitter jag nu och fetar i mej en glass! Gott, kunde inte motstå när vi inte har nå kakor hemma, vilket är ganska hemskt!
 Har bästa konversationen med HannaArvidsson just nu, haha. Dock vill ni nog inte veta vad som sägs ;) OKEJ OKEJ, vi snackar om kakor! Nöjda nu?!

Jackie riden, Blondy får vila idag. HOn kan behöva lite vila lilla stuffan. Vet inte om hon hänger med imorrn på Clearrounden i Björka.. isånafall blire nog en 80-90 eller bara 90cm kanske en 1meter? Vet inte..
 Har rätt så mycket brist på hjärna för tillfället, så vi gör en hiss och diss lista !


* Jackie går finare än någonsin nu! ÄR superkul ;)
*Flyttar snart till V-ås
*Är tokigt HAPPY för tillfället, anledning finns men inget som intresserar er skulle jag tro! =)
*Har hittat en hjälm jag vill ha STARKT.


*Vet fortfarandein te hur det blir om  den var någon som skulle dela övervåningen med mej i V-ås..
*Har ännu ingen anledning till att köpa hjälmen, som mamma tycker jag ska vänta med. På tok att jag tänker vänta, bara jag kommer på något smart att säga så blir jag nog lite sponsrad till den :)
*Har inte ett klädesplagg hemma eftersom att allt är i V-ås. Får gå i skabbiga t-shirts och samma par ridbyxor till jag åker..
*Mina riddojjor har gett upp totalt nu. Tre hål mitt på skon och halva hälen är pajj..

Japp, det var det. Nu ska jag ta och hitta på nå vettigt att göra. Önska mej lycka till för jag lär då inte komma på ngt! :)
Skriver någe ikväll också tror ja! ;)

Två R,
hare så bra va!

Stables

Elisaaan ;) om infect me with your loving:
Hej vad söt Blondie är. Är det en ponny eller storhäst?
Kan du inte skriva något om dina hästar som ingen vet och vad har du för ridhjälm? Kram Elisa =)
Hej, jaa visst är hon!? ;)
Blondy är en storhäst, ungefär 160cm. Kallas tydligen cob i Irland när dom är mellan 150 och 160, fick jag lära mej när jag var där!
 Ja, vad finns det att berätta om mina små galningar tro?

*Jackie är livrädd för vita plaststaketstolpar, såna hära snabbstolp. En av de få sakerna hon är rädd för!
*Trots att hon kan se pigg ut, så tar hon inte ett steg utan att man är på med benen till 100%
*Hon åt inte havre när hon kon till Sverige, bara korn-kross, äter forfarande knappt knäckebröd.
*Regn och vattenpölar skippar hon gjärna, men tycker det är kul att gå i vatten på t.ex terrängbanorna!

*Och blondy vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om.. Har ju inte haft henne så länge.
*Hon tar ungefär och delar ett äpple fem gåger, en liten tugga i taget.
*När hon åt lusern hade hon mer mat i öronen än vad hon hade i munnen..
*Hon bryr sej inte om så speciellt mycket, hon bara är.. 
 
Ja, jag har en Eurolite Matrix på huvudet när jag rider. Mycket skön, men man set lite ut som en melonskalle i den. Men det gör man väl i alla hjlämar!

Den är snyggare på huvet dock! :)

Sådär ja! Klockan passerade 13.00 för ett tag sen nu, så jag ska dra ut i stallet. Det vart lite senare än vad jag planerat, för det var så himla skönt att bara ligga och kolla på teve någon timme extra i morse.. hehe ;)
 Jackie ska ridas på åkern, och Blondy på åkes bana tror jag. Vi ska fortsätta med att hon ska lyssna på vad jag vill, och inte ruska lite på huvet och springa så in i satan!
Skriver nå mer ikväll också. Glömmer jag det så skyller jag på Harry Potter, som vanligt. Den jäveln asså!?

Två R,
hare så bra så hörs vi ikväll va! 

stick with me and I'll take you far

Sådära! Hemma igen och allt är lugnt.. relativt lugnt i alla fall.
 For in till Avesta på morgonen och köpte klart det sista som behövdes till lägenheten. Hannis fick även en ny tele, nå HTC av någe slag! Fin varen i alla fall, dock så förstod jag mej inte på den. Attans.. :)
 Sedan kl 13.30 så red jag å Hannis med Ida. Jag fick ta Mulle igen, och jag kan säga tt det gick mycket bättre idag! Han brydde sej inte lika mycket om dom andra hästarna (Chock & Maestro) och så fick jag till en början ut honom till kanten. Vanligtvis springer han med huvet åt det motsatta hållet han springer, och pressar sej inåt tills vi hamnar ungefär i mitten av åkern. Men idag var det bättre, happyface ;)
 Hannis kämpade på bra med Maestro, likasom igår!

Mina pållar får vila idag. Blondy för att hon rids varannan dag, och Jackie för att var väl förtjänt av det! Jag rider igenom henne i morrn så att hon är mjuk & fin tills clearrounden i Björka på torsdag. Låter lite överdrivet kanske, men jag vill att hon ska fungera lika bra hemma, som på en CR som på tävlingsbanan. Inga undantag här inte ;)


Tänkte idag slänga in litte HISSAR och DISSAR också. Måste bara komma på ngt att hissa/dissa först! :P
 Det tar nog ett tag, så vi lägger det åt sidan så länge. Kan ta upp att jag har hittat en righjälm som jag vill haa! Det är inget märkvärdigt med den, men eftersom att jag för tillfället och några år framåt inte har råd med en GPA hjälm så letar jag reda på en billig tävlingshjälm som är lik en GPA hjälm. Syftar då på GPA speed air eller vad de nu heter. Något liknande i alla fall! :)
 Bästa är att jag vet en som har en sådan, och den är grymt skön. Dock var den som jag lånade några storlekar förstor då.. Jacson ATH Rock eller nåt heter den, väldigt diskret mej jag gillar den starkt i alla fall! ;D

Jaa, sitter och glor lite på tv för tillfället, och ska snart slänga mej i sängen.Upp tidigt imorrn och rida, och så börjar ju Hannis skolan imorrn. Tre hemska år i horndal väntar på henne, hoppas hon står ut. Så det lär inte bli någon ro i morgon om jag vill sova, så jag får väl palla mej upp :)
Slut för idag då, hoppas jag.

Två R,
Hare så bra, så hörs vi va!

infect me with your loving

kan detta vara den bästa dagen i hela mitt liv?
Den hamnar högt upp på listan i alla fall! <3


Jao, red Blondy först i morse ut i skogen med Hannis och Jack! Gick bra, men hon bar grymt framtung bara. Annars helt nöjd, hon lyssnade på tempoväxlingarna också vilket var GOOD!
 Jackie fick också komma ut i skogen. Bara för att testa, så red jag på phelamet idag, för att se om det var till någon nytta.. Jag vet ju att det inte är superduperstarkt, men man får lite kontakt, så jag provade och hon har nog aldrig lyssnat bättre!! Så himla gla ja blev. Det var dock inte så att hon sprang med huvet intill bogen, utan gick i den formen hon brukar. Försökte inte komma undan bettet, kämpade inte emot, men jag kunde ta i henne. Som alltid tar det ett tag innan hon fattar att hon ska sakta ner lite, vilket är bra, för då gör det inget om jag måste ta tag i henne, då vet jag att jag inte tar för hårt i munnen på henne.
Det jag tyckte var bäst var att jag kan rida med en mjuk  och lätt hand och att hon lyssnar. Toppenbra asså ;)
 Ja, så det gick superbra med Jackie. Ska nog använda det bettet när jag rider ut i fortsättningen så att hon blir lite kontaktbar! Men hemma rider jag på tränsbettet, är då inget stort fan av starka bett. Jag tycker det känns som att man tar så mycket i munnen på hästarna, men jag är väl lite överdrivet försiktig jag.. hehe
Ser då inte så happy ut.. ;) gilla fläcken på magen xD



Sister and Jack

Great pic.. or maybe not ;)

Jackie is not a big fan of the cam..
Stigbygel, check!


So, today´s riding is done!
 Red även Mulle idag me Ida å -Hannis(som hängde me också)- och det gick bra det. Lilla Mulle, du är så weird.. Haha, såg ut som att Hannis kämpade på bra när Maestro inte ville göra som hon ville, men det såg bra ut i alla fall. Lite svårt att först rida Jack med pyttesteg och sen kliva upp på Masetro som är liiiite större och mer att rida, hehe. Mulle var väl som vanligt lite segfattad, men var duktig. Han gjorde ju som jag sa satt.. :)
 Tja, vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu då när hästarna är klara. Skulle vilja ha en till och rida, bara för att sysselsätta mej. Har ju så svårt för att göra vettiga saker inne, att vara ute med hästarna är ju i alla fall roligt! Herregud, jag lever verkligen för hästarna mina. Mina hjärtan, vad jag älskar dom. Vet faktiskt inte vad jag skulle hitta på om jag inte haft häst.. Väldigt tråkigt hade jag haft i alla fall, det vet jag!

Ska titta på lite annonser nu, på sadlar. Min är ju inte.. vad ska jag kalla den..ehm, den är renu ut sagt förjävlig!
Jag måste ändå ha en till Blondy nu när jag flyttar till Västerås, så Jackie kan ha en också. Det är ganska drygt när dom inte har samma storlek på gjordarna, Blondy 110 och Jackie 1m. Haha, och Jackie som hade 120 i vintras, den tjockisen!
 Tror att Jackie får vila imorrn, så rider jag bara igenom henne på onsdag så hon är mjuk och fin på torsdag när vi åker fram till Björka och hoppas. Skulle väl egentligen hoppat lite innan, men ja orkar inte släpa fram några hinder, alltför jobbigt. Och jag säger att jag vill ha en till häst för att jag inte har nå å göra, orkar inte ens GÅ upp till banan och sätta upp tre hinder.. jaa så kan man ju göra å.. :)


Känner doften av kyckling från köket, så full fart innan Hannis käkar upp all mat!
Kan fortfarande inte sluta le! Det är liksom lite overkligt.. :D

You open my eyes
I'm ready to go
Lead me into the light
<3

länk

Juste, skulle länka lite också!!

www.arviiiidsson.blogg.se

www.hastrittarna.blogg.se/tallkotte

:D

me vs myself..

Yes, done for today!
Nothing more to do but get the horses something to eat tonight.
 Till then, i'll figure something out to do.. the computer shall get a break now, or shall I? Hehe..

Today's plans consisted of get everything in its order, for moving it all to my apartment. We arrived to Västerås about 11 am, and started to carry all the bags upstairs. It's a tricky stair, very slippery and small steps, and the roof is kinda low when it's about seven steps left..

Oh, its hard to write in English.. So much easier in Swedish, weird huh? ;)
But I'm trying to improve my English, although I do not make much progress directly.. Can say that I relay largely on Google Translate !!

No, this is too difficult! Swedish again..

Jaa, så kan det gå, hehe. Försökte mej på ett inlägg på engelska, och körde fast redan på andra meningen! Bra det!!
Som sagt så har vi vart i Västerås idag igen och fixat å donat i lägenheten. Börjar få stil på den nu :)
Soffan och fåtöljen har blivit gråa (ett överkast) för förr var dom blåa med fransar längst ner, haha. Dom är väl fortfarande blåa, men det syns inte under överkansten :D Ett par lila kuddar också! Najs värre.. 
 
Pållen min, Jackie var super idag. Lyssnade finfint på hjälperna, och jag hade händerna rätt heela tiden!! Jag borde få pris för det ;) Får se om hon vilar imorrn, eller så blir skritta ut i skogen!
Hoppning den 18 i alla fall i Björka. En 100-110 ska vi gå, få vi får känna lite på 110. Inte för att jag tycker att det är så speciellt högt, men det är alltid bra att ha en provomgång innan jag debuterar på tävlingsbanan! :)
 Blondy fick en till vilodag idag. Tror att vi hoppar lite i morgon, eller fortsätter fajten med att ställa inåt/utåt! Något av det blire i alla fall.

Vet inte om det är mycket mer att skriva nu. Känner att jag har skrivit av mej det mesta :)
Är förresten INTE ALLS avundsjuk på Sandra som drar till Irland imorrn, igen!! haha, grymt orättvist! Visst hade jag väl också kunnat åka, men jag kom på det lite såhär.. försent.. :| Men jaja, det blir ju flera gånger !!


Två R,
vi hörs av va!! ;)


ABSOLUT INGET UTKAST!! JAAAA´

Dagen börjar lida mot ett slut, jaa det är skönt!
Har väl inte gjort så mycket vettigt idag, putsat lite träns, fixat lite i hagarna.. inte mycket mer än så. Har då inte mått så bra, känner mej febrig och seg.. Men livet är för kort för att klaga på det, satt jag ska försöka pigga på mej tills imorrn. Ska till Västerås och flytta in lite saker i lägenheten och så ska lite kontrakt och sånt fixas!
Tänk att jag flyttar snart! Helknas ju. Ibland ångrar jag starkt att jag inte kan plugga på hemort, men jag vill BORT från Avesta! och ridgymnasiet här har man ju hört ett och annat om, men även om det hade vart det bästa i världen så hade jag inte pluggat i Avesta.
 Hade jag vart litte vettig så hade jag blivit typ advokat eller nå, men jag pallar inte det plugget. Tyckte att högstadiet var pest och pina, HAHA!



Pållarna mina har fått slöa i hagen idag. Blondy rids ju bara varannan dag nu, och Jackie har inte fått en vilodag på ett tag nu.
 Igår så red jag och Hannis flickorna på åkern. Hanna red fram Jackie lite medans jag red Blondy. Sedan böt vi så skrittade hon av Blondy åt mej.
Blondy gick bra, fortfarande fast besluten att inte ställa inåt/utåt men det brukar lossna efter några minuter.. Så då är jag lagomt trött när jag hoppar upp på Jackie.. HAHA
Jackie var lite halvseg, men jag skyller på att det är omäjligt att rida i dressyrsadel! I alla fall min sadel, helt galet. När benen släpps ner så försvinner ju halva Jackie, så man har ju inget att hålla om. Är ju van vid att ha skänklarna "på" magen, inte under magen. Så det är lite halvdrygt ska jag säga!
Men jag märkte verkligen att jag måste få koll på sitsen, mitt överliv.  Det är så enkelt att man hamnar framåt och så sitter man så ett helt ridpass. Jag ska få tag i Sussie så vi kan ta lite drrssyr. Även om jag inte är ett så stort fan av det, så är det supernyttigt och viktigt! ;)

Jackie och Blondy får ett pass i morgon kväll för vi drar till västerås ganska tidigt. Urghh, då måste jag duscha ikväll.. haha! AAAAAAJJJJJJJ, faaan vad det knaka i svanskotan!! USCHA vad eckligt det var :O CP
haha, jaaa.. ;) Duschen nu då,  sen blire att tjocka framför tvn. Har för mej att det är nå bra film typ vid tio, men jag kan ju missminna mej vilket jag brukar göra.. skyller på, ehm.. HARRY POTTER! eller, nej det är ju inte ens en riktig levande människa.. Vi tar, hmmm, ingen! för jag har säkert rätt så då behöver jag ju inte någon att skyll apå om jag har fel.. HAHA JAG VANN!! den var ni inte med på va? NÄÄH, FÖR JAG VINNER ALLTID xD
 HA EN NAJS KVÄLL SÅ HÖRS VI AV IMORRN. GÖR VI INTE DET SÅ SKYLLER VI PÅ HARRY POTTER.. DEN JÄVELN, SÅ LÖMSK ASSÅ!!
NEJ, SLÄNG ER I VÄGGEN NU OCH GÅ Å LÄGG ER <3<3

<3

California you're so nice

Så galet kreativ jag är.. fast absoult inte!
Ännu en header man har lust att spy på, men jaa.. haha

Igår så fick Jackie en sväng i skogen. Hon var LAGOMT pigg och stark, men lyssnade någorlunda i alla fall. Hon var lite stel tyckte jag, så jag ska jobba igenom allt idag hade jag tänkt! Vet inte om jag rider på banan eller åkern.. det återstår att se!!
Passade även på att tvätta lite träns igår. Blondys, Jackies och så hade jag tänkt tvätta ett gammalt träns som Bajjan hade. Tror att Tom hade det förr också, det är riktigt fint faktiskt fast det är typ 100 år gammalt! ;)
 Sadeln min borde också snyggas till lite, men är så trött på den sa jag snart gräver ner den på dynghögen!!  HAHA
 Nej, ska ta och göra lite nytta nu. Inte sitta här och skriva ovörda saker och lyssna på knasig musik.. hehe
hörs väl kanske av ikväll va!! ;)

Gammalgammal bild på BÄÄÄÄSTA JACKIE!! <3

FRÅGETIME!


Ja, min nya fina frågestund-bild ville inte laddas upp, så det får bli denna.
Jag vet ni älskar Pizap märket!!

Tänkte i alla fall att ni ska få välja ut en DISS efter som att jag har lite brist på hjärna för tillfället! det behöver dock inte hänga ihop med hissen, DISSA hejvilt folk ;) Ni får gärna skriva en HISS också, vi vill ju inte ha för mycket negativt stuff här :)

Red Blondy den busige ut i skogen idag. Regnade gjorde det också. Passade på att rida i ALLA vattenpölar jag kunde se, inte för att Blondy brydde sej men jaa, haha! Mötte även en bil när jag red över den lilla "bron", och skulle inte tro att han ens lättar på bromsen!! JÄVLA IDIOT, det är ändå några meter ner till marken/vattnet nedanför!! Hade setat fint om hon blivit rädd och hoppat åt sidan där.. RIP emelie!!
Överdriver kanske lite nu, men ser man att vägen är så pass smal och man får ett möte så tar man väl det lite lugnt? Jag skrittade i alla fall förbi medans han tröck gasen i botten och snacka i telen samtidigt. Såna personer vill man göra elaka saker mot!! USCH så arg jag vart!
Tur att min lilla pärla skötte sej fint i alla fall! Det gick jättebra resten av ridturen. Mycket tempoväxlingar och galloppfattningar :)

Så, ska ta mej en smörgås med ost på och en kopp med varm choklad nu, så kanske jag somnar sen!!  
;) 

turn up that radio!

Mätt och belåten sitter jag och funderar lite.
Har nyss fetat i mej lite pannkakor, mums så gott det var!
 Har inte en blekaste aning om när jag vaknade i morse.. Käkade frulle och hoppade in i duschen och sedan vart det att ta in pållarna för det regnade så, så nu står dom med täcken på och torkar lite granna.
 Jag sa ju att jag skulle blogga igår kväll, men det började åska, så försvann nätverksanslutningen. Då fick jag publicera gårdagens inlägg idag, och så sitter man här igen då.
 Jag tänkte börja med en HISS!
DAGENS HISS:
Vill hissa att jag har fått tag i en lägenhet! Hur toppen är inte det?
Vet att det är ganska många som inte hittar boende som ska plugga på annan ort, så jag har haft en himla tur at hitta ett boende 300m från skolan! Otroligt skönt, och att det är så nära. Ännu bättre är kanske att på våningen under så flyttar det nog in någon/några som ska gå i min klass! Hyresvärden hyr ut två våningar, och jag har ju den översta. Den mellersta är lite större, så där kan man nog bo två, tre stycken! Jag såg på gymnasiets hemsida att den mellersta lägenhetet också hydes ut, jaa. HISS till mej som har en sådan tur att ha skaffat mej en lägenhet med gångavstånd till skolan, mataffär och centrum!

Jag hade tänk hålla mej inom ett ämne, men jag kommer inte på något att dissa som har med hissen att göra. Jag får klura ut något till ikväll då jag (om det inte åskar) skriver nåt!
 Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.. kanske fixa en ny header, är inte riktigt nöjd med den jag gjorde nyss. Bilderna är lite suddiga och så.. Japp, något ska jag hitta på i alla fall! ;)
Ha en fortsatt trevlig regnig dag, för det ska jag!!!!!


Utkast: Aug. 9, 2011

Gick ut i stallet i morse och tänkte rida, men ångrade mej när jag kände hur solen steekte! Aldeles för varm för att kunna arbeta, så jag rider ikväll i stället. Eller ja, när det är lite svalare ute!
Passade i stället på att putsa Jackies träns och jag måste säga att det vart mycket finare! Rent och snyggt ska det vara!

Igår red jag Blondy på Maries bana. Kan inte säga att hon var så värst samarbetsvillig, tyckte mest att hon skulle springa med huvet på sne. Och när hon inte fick som hon ville så skakade hon på huvet och sprang.. herregud
 Jackie fick vila igår, men idag så blir det nog ett pass på banan. Lite galloppbommar eller cavaletti tror jag att det bir!
Funderar på att vara med på clearrounden som US anordnar i Björka den 18 och ta en 100-110 med Jackie. Ska kanske debutera L:A med henne i JumpClub den 27 augusti! Hjälp vad taggad jag är :D

En bild på Joe/Shaun bara för att Marie skickade några bilder på honom igår till mej! Gud, han såg ut som en helt annan häst, nej han var en helt annan häst! Jättekul at någon kom upp på honom och satt kvar mer än 8 steg :)
Haha, skojja! Hade jag inte vart så mesig så hade jag setat kvar dom två andra gångerna han stack! x)

Har ingen aning om vad jag ska hitta på idag!  Kanske packa ännu mera? Ja, så får det bli! Hur ska jag göra med bloggen då.. En Dagens HISS/DISS ikväll? Det blir bra det. Ska ta och svara på gamla frågor också, eller det är typ en som jag inte svarat på bara men jaja. Är det något som är intressant att veta så kan man fortfarande fråga vad man vill, antingen mejla eller lämna en kommentar. Helt enkelt :)

Har glömt skriva att Hannis fyllde 13 i söndags! GrattisGrattis :) Av mej så fick hon ett blingbling pannband till Jack, såhära  ser det ut: Det bruna :) Det är mycket blingigare i verkligheten!!


AND I'LL DO IT AGAIN!

Upp tidigt i morse och släppte ut pållarna. Lindade om Salina också eftersom att ena lindan låg nergrävd i spånet och padden å. Mockade Blondys box och så fixade jag maten och fyllde på vattnet i hagarna!
Jaa, sen dess så har jag nog inte gjort så mycket som betraktas vettigt, förutpom att plocka lite Västerås-prylar. Hannis får typ alla smycken och sånt eftersom att jag aldrig använder smycken. Bara mitt armband för 29kr och mitt Irlandshalsband ;)

Pirjo och Matilda var och hälsade på idag. Fikade lite granna och så fck vi fotona vi beställde från meetinget i Björka! Vart jätteglad, kom inte alls ihåg vilket jag valde, men det var superfint. Synd att jag tittar ner bara, men annars!

Blondy busen ska snart ridas, måste bara orka ta på mej ridbrallorna. Har segat i mjukisar heela dagen, mysigt!!
Men adlrig mer att jag rider i mjukisar! Ack så mysigt det är, men herregud vad oprakriskt x) Bara så att ni vet haha!
 Skulle tro att det blir en sväng på ridbanan, Åkes ridbana. Har lust att hoppa lite, men icke sa nicke! Markarbete bara, så det får bli lite cavaletti. Det är så dåligt med bommar där nere, vilket är lite tråkigt. 6 bommar tror jag, och det kommer man inte värstans långt på.. :/


Ja, om ungefär en vecka så flyttar jag då! Känns lite bajs, lite najs. Det blir nog toppen! Det första jag ska göra när allt är färdigt är att ta en massa bilder så att ni får se!! :D
Det är inte stort, men inte litet heller, helt perfekt för mej! Sen har jag ju flyg-gymasiegrejjset tvärs över typ, så då kan jag ta en promenad förbi där varje dag!! HAHA

Nej, ska palla mej ut nu! Får se om Blondy är det minsta samarbetsvillig idag då.. Hoppas på det va!!
 Skriver kanske ngt ikväll om jag hinner/orkar! ;)

RUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUBRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK!!

Ännu en dag då jag inte gjort ett skvatt!
Tog ut pållarna i morse runt 08.00 och sedan har jag bara setat inne å latat mej!
Helgalet vad lat man kan vara!

Jag ska snart dra ut och rida pållarna om det inte är en miljon flugor runt dom.
kort update.. men jaja

forbidden to remember

kvart över tre? Vart tog tiden vägen, herregud!
Och allt jag har hunnit med idag är Jackie och halva stallet x)

Red Jackie en sväng i skogen, men hon var lite besvärad av alla flugor, och tro det eller ej så var det inte ett knott på ridbanan! Haha, så det vart att rida där en stund i stället. Jobbade inte särskillt mycket, bara lite ställa in/ut och tempoväxlingar. Hon var mer vild än tam så jag slängde in lite övergångar också.
Och tänka sej, det stod hinder på banan också, så jag vart tvungen att ta några språng.
Det stod ett räcke, en kombination, en oxer och vattenmattan med bom över på banan, så jag hoppade först vattenmattan en gång åt varje håll. Gick vidare på räcket som var en plastduk som var mycket konstig tyckte Jackie. Ett jätteskutt vart det, haha. Hoppade sen oxern i båda varven och räcket i kombinationen. Det låg kanske på 80cm så jag höjde oxern till 1m så den vart samma höjd som oxern i kombinationen. Lat som jag är så orkade jag inte höja några flera hinder, hehe ;)
 Tog hela kombinationen, bytte varv och så tog jag oxern en gång och sedan kombinationen igen. Det var storhästavstånd i den så Jackie fick in två galloppsprång mellan!
Tyckte att hon var jättefin idag och jobbade på fint i hettan. I morgon blir det nog lite dressyr på åkern om jag orkar, hehe. Är så trött på att jag inte har EN sadel som är bra! Den jag hade i våras på Jackie sitter man som en kratta i. Försöker verkligen att fixa till sitsen, men det går banne mej inte!
Prestige sadeln är liiite liten för mej, Hannis sadel glider man ju ur i svängarna för den är så himla hal och dressyrsadeln har jag aldrig kunnat rida i! Man kan liksom inte hålla om  med bena på samma sätt. Benen hänger ju tre meter ner till skillnad från när man hoppar, så har man ju skänkeln som ett bättre stöd. Eftersom att jag har så långa ben så håller jag om med vaderna nästan i dressyrsadeln. Kan fixa en bild så ni fattar lite bättre men den kommer imorrn i såna fall.
Kolla inte handen, jag jobbar på det x) Inte knäna för den delen heller, jobbar även på dom!

 Sitter uppe på rummet och försöker komma på någe vettigt att göra.. Hade en sådan lust att dra till Spelmanstorpet å bada, men solen verkar dragit sin kos för ett tag. Kanske lika bra att släppa ut hästarna och mocka igen innan det börjar regna, lite regn tål dom små djuren allt!

OMG jag hade skrivit ungefär lika mycket till, så dampa blogg.se så det sparades som utkast och så försvann allt! Jag blir så ledsen!
Jaja, först nu har jag kunnat logga in igen satt.. FAN!

Empaan

ett skepp kommer lastat med.. en rubrik ;)

idag är det då inte tisdag. Torsdag bannemej!
Inge bloggande igår alltså, för Tove å Hanna var heera! Najs vare, vi käka på.. Ja, vad pizzerian i Näs nu heter. Tove hade lite för kul med parasollet, det börja spöregna och sedan drog vi hemåt. Mys vart det på hög nivå, kolla på film och tjocka i oss massa chips.
 Idag har vi baadat, eller Tove och Hanna bada och jag doppa tossingarna.
Bland allt steek så försökta jag fånga lite fisk i en plasthink men det gick inge vidare.  Överlistad av en fisk, hur ska detta sluta? haha ;)

Har nyss käkat och har blivit lite friserad också. Bara toppat, men känns mycket frächare!



JAO ;)


Pållarna mina får nog vila idag!
Jackie gick super igår när jag red på åkern. Kortade och längde bra och kämpade på fint i värmen. Blondy fick en tur i skogen hon, och först nu märker jag att vi har fodrat upp henne. Pigg och glad, bra tempoväxlingar och jaa, vad ska jag säga? En sådan häst är utöver det vanliga och en häst som Blondy är en på miljonen!!
 Igår fick vi första samtalet på Jackies annons! Men tyvärr brast det när jag sa att hon behöver en orädd och tuff ryttare. Tydligen var dottern lite rädd av sej, vilket man inte får vara på Jackie för då blir hon så olycklig.
 Kul att det är folk som ringer i alla fall tycker jag! Så letar ni D-ponny? Hör av er ;)

Vet inte nu om det finns mycket mer att skriva.. Har fått lite brist på hjärna igen!
Kan säga att det blir ett inlägg ikväll också när allt är klart! :) Ska släpa med mej Hannis ut och ta lite randoom pics!! ;)
Så, hörs va!

idag är det tisdag!

NÄHÄ! Jag glömde minsann inte bort hahaha. NU vart jag lite stolt över mej själv va!
 Sitter och funderar på om jag ska ringa Sussie och kolla om vi kan ta lite dressyr någon dag, Jackie skulle behöva det nu eftersom att det var ett tag sen.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Det har ju inte hänt något intressant, och jag har inte glömt slänga ur mej något.. hmm jag vet faktiskt inte. Dagen har sett ut på fäljande vis:
*Vaknade
*Gick ut i stallet
*Gick in å käkade frulle
*Drog in till Avesta me mamma och handla maat och lite annat till lägenheten..
*inte gjort nå mera..
Har typ fixat mat till pållarna och gjort några höpåsar (IKEA påsar)
Ska dra ut med Jackie en sväng  nu om jag inte får tag i Sussie!

Så, en snabb update var det.. Om jag kommer ihåg så skriver jag något ikväll också.. ;)

ber om ursäkt för handen och blicken där..!

robinhoodålillejohnspringergenomskogen.. resten sjunger sandra och hannis.. hoppsanensåndaaaaaaag!

ALLT FIXAT OCH KLART FÖR IKVÄLL. ENDAST SALINA KVAR SOM SKA FÅ ETT ARNIKAOMSLAG INNAN JA
somnar och glömmer bort det. Har planerat att gå ut till tio och fixa det, ta av backontrack paddarna och grejja lite. Hästarna uppskattar nog inte att jag kommer och stör dom så jag får vara snabb. Jag som är KUNG på att linda, hehe. Ljög väl lite där, men man kan ju inte vara bra på allt ;)

Blondy var ganska (och inte lite ganska) horribel på träningen idag. Denna träning toppar listan över dåliga träningar med henne (BLONDY), även om det inte vart några dåliga träningar. Förutom när Marie tvingar oss över vattenmattan som skulle vara kul att hoppa.. Slutade inte så lyckligt den träningen HAHA. Ska inte säga tt hon tvingade över oss, för det gjorde hon inte, det lät bara väldigt bra i det här sammanhanget ;) Haha, nej Marie är en toppentränare!! Vi skyller på sadeln och min ickebraiga balans! x)

Lilla BajsBlondy ville inte jobba, inte ha huvudet och halsen rak, inte lyfta på tossingarna, inte göra som jag sa! BITCH!! haha
Det blir att hon får vila imorrn så rider vi ut i skogen på onsdag och gallopperar en snoa.

Jackie fick vila lite idag. Igår vart det inte så värd ridning när Salina trampa av sej en sko.. hehe. Kossamuorna ville inte heller vara samarbetsvilliga och sticka där ifrån, så jag och Jackie jagade bort dom! Duktig Jackie jaga kossamua!

Hörs av imorrn om jag kommer ihåg, vilket jag säkert inte kommer göra.


Ett liet inlägg såhär på eftermiddagen!

Nu är stuffan Jackie ute på annons.. Har hållt på med den hela dagen, fy vad jobbigt det blir. Jag kan inte tänka mej att inte ha henne vid min sida i ur och skur. Det kommer kännas tommt vingligt och sjukt. Min älskade ponny det här kommer toppa listan på allt det svåra jag gjort.

Kommer jag ens att kunna stiga upp ur sängen, om jag ens somnar?
Vet att det låter överdrivet, men ni kan inte ana hur mycket man kan älska sin häst. Som en bästa vän, om inte mer.
 Även om Jackie inte förstår vad jag säger, dom dagarna jag pratar ikull henne, så känns det på något vis som att hon lyssnar i alla fall.
Nej, tuff kommer det att bli.

Snart bäre av på träning för Marie på deras bana med BUSIGA Blondy. Hoppas att hon inte somnar den här träningen. Vi har ju fodrat upp henne en aning nu och så har hon fått mycket vila. Lite väl mycket vila kanske, men jag har varit så inne på Jackie nu den gångna veckan. Eller jag red ju henne för någon dag sedan som jag skrev i förra inlägget.. Vet dock inte vilken dag det var. HAHA Har ingen koll på dagarna längre kan man säga ;)


Efter förra veckan vill jag inte ens ta i plånboken. Den är förmodligen ganska tom, efter ellt shoppande.
Var det i torsdags tro som jag åkte in till stan och köpte ett par jeans och en skjorta..kommer inte ihåg, men tror att allt slutade såhär i alla fall:
Torsdags
*Blårutig skjorta H&M 
*Jeans H&M
*Ridbrallor HABBORS

Söndags
*Mjukiströja CUBUS
*Bikini överdel CUBUS
*Pannband HÖÖKS
*Tävlingskavaj HÖÖKS
*Pikétröja westhill redbird BIKBOK
*Skjorta westhill redbird BIKBOK
*Skjorta H&M
*En massa saker från HEMTEX
*En massa saker från IKEA
Även en födelsedagsprisse till Hannis som snart fyller år!
Så, jaa. Jag vill inte kolla på alla prislappar, men otroligt nog så var allt på rea som jag köpte i söndags i klädväg, inte hööks  heller. Inte ett plagg kostade över 100 kr vilket var NAJS!

Nej, nu blire ut i stallet och göra i ordning för träningen och det ska bli kulkul!!
Höres ikväll va ;)

RSS 2.0