Apr. 25, 2014

Skrev precis 902 ord för hand på mitt nationella prov i svenska. Ska snart gå och ta lunch, efter det ska vi lyssna på föreläsning någon timme sen slutar vi, förhoppningsvis. Då ska Queenie ridas, vet inte hur jag gör med Fiffi och Plupp ännu. Fiffi hoppade jag igår, hon skötte sej bra men är fortfarande ryckig och tråkig att arbeta. Men det släpper nog om några ridpass! :)

Hejhopp

Queenie har vilat idag. Hon har reagerat så sjukt på betet, ser ut som hon hamstrar haha. Red igår men vill ta det jäkligt bananas när vi ska träna för Kelda snart :)

Fiffi red jag i ridhuset i kanske 20 minuter. Kände mest på henne hur dagsformen låg till, vi har en hel del att jobba på igen kan jag säga. Men det tycker jag låter bra! I helgen ska hon badas, hon är bannlyst från att använda mina nyputsade träns tills hennes huvud är fritt från damn! Haha

Nu är det dags att sova! Morgondagen består av en mattelektion kl 9.20 och hoppning 12.40. Mockar och fixar innan jag börjar, skönt att ha det gjort!

Apr. 23, 2014

Ja som ni ser så kom det upp en film på Queenie från Gävle, några gelger sedan. Vet inte om jag skrivit något om rundorna? Har i alla fall inget minne utav det. Men i 1m avd B så var vi nolla. Tyckte hon höll sej på en lagom taggad nivå och skötte sej superbra. Hamnade i botten på ettan och tvåan, men hellre det än att hon bara drar iväg och slukar hindret i en krasch. Lite eget tänk lär hon ha!
Sen i 110 så fick vi tre nedslag. Hon var trött, huvudet gick på högvarv men kroppen hängde inte riktigt med. Dock väldigt fina språng, speciellt på framhoppningen! Så kul att hon hittat tillbaka. Efter skadan när hon var så lojj och trög var jag riktigt orolig. Men hon laddade om med stormsteg. Längtar nu till tävlingarna utomhus, är trött på ridhusen.. Men näe, hon var fin och jag är jättenöjd. Andra 110 starten, och första gjorde hon i juni 2013. Lång vila och rehabilitering, men nu är vi nog snart där igen! Min fina Queenie ♥



5/4-14 AltaskinQuality 1m Gävle Fältridklubb

Queenie 1m i Gävle Fältridklubb. 0fel avd B.


Apr. 22, 2014

Ouch, vad trött jag är efter en dag som denna! Startade med ridning imorse på Svante. Var jättefin, red ute i padocken i det underbara varma vädret :)
Efter lunch så drog vi in på valdebatt i växthuset (som jag faktiskt trodde såg ut som ett växthus så jag blev fett besviken när det var vanliga väggar osv..). När man tänker sej debatt så tänker i alla fall jag att det är sjukt tråkigt och ointressant. Men den här var faktiskt bra tycker jag. Har ny uppfattning av de olika partierna, men är inte sugen på att rösta på något av dem.
Red Fiffi och Queenie på eftermiddagen, åkte till maxi med Sandra och köpte frukost. Sitter heelt död i köket nu!
Hästarna var i alla fall fina, glädjs åt att jag har dem båda!

Födelsegagspresenter

 

En dag idag också

Nu har jag tjockat hela morgonen, dags att göra lite nytta. Queenie hade en sko mindre igår så Erik kom ut och slog på en ny dojja imorse. Toppentoppen, nu går det att rida på tjockisen. Det är sjukt hur tjock hon blivit, på en vecka bara!! Haha
 
Nähäpp. Ska strax ut och rida! Queenie i padocken, Macee vet jag inte riktigt ännu. Red Macee igår, hon var jätteduktig. Skrittade bara ut i skogen, joggade lite lätt också, hon skötte sej utmärkt :) Har dock inga fina bilder på henne, ska ta några när hon kommer igång lite bättre så ska ni få se hur fin hon är!
 
Hur är det annars då? Börjar känna mej frisk, eller ja lika "frisk som vanligt" i alla fall. Vet inte riktigt vad jag håller på med, inget särskillt just nu. Hästarna är fina som vanligt, är sämst på att plugga, går nog runt och väntar på att få lite flyt igen. Som vanligt alltså!
 
 

Apr. 14, 2014

Livet suger. Borde just nu befinna mej på studentkryssning med massa härligt folk, men vad gör jag istället? Jag ligger hemma, sjuk och utmattad efter en veckas magsjuka på Irland. Roligt! Det ska ta mej fan alltid komma något ivägen såfort jag ska göra något som jag sett fram emot. Det kan liksom aldrig ta en paus från det eviga hackandet.
Så deppig. Får inte ha roligt, får inte träffa folk, får inte ha de fina kläderna jag köpte på Irland, får inga "roliga minnen" från kryssningen. Får bara vara hemma och bli frisk! Usch

Apr. 13, 2014

Studentkryssning imorgon, taggar redan nu men behöver tonvis med sömn först!


osammanhängande bild jagvet.

Apr. 13, 2014

Hej alla! Då har man ju hamnat på Svensk mark igen. Hade som vanligt kunnat stanna där och jobbat, kanske på en annan gård då istället för att fara hem. Just nu sitter vi alla på Arlanda och väntar på våran buss hem till Västerås. Har käkat lite frukost (hann inte imorse, vi gick upp 03.45!!) som satt ganska fiint!
Efter bussresan väntar familjen på mej och hämtar mej vid centralen, ska fira lite eftersom jag är en hel siffra äldre idag! Japp, hela 19 vårar :) Känns väl i stora drag som att 19 är en ganska värdelös ålder, fast ett år närmre 20 i alla fall!




Försökte slagga hela resan i luften men lyckades inte. Hade inget tomt säte att tjocka ut mej över på hemresan :/ (Bilden ovan är från ditresan, då sov jag som en stock!) Kommer däcka på bussen kan jag lova!
Nejmen det blir mer update när jag är hemma igen! Sov så gott nu..!

shortest update

lunch på international stud, ska strax till the japanese garden och titta på allt fint! dagarna har bestått av att putsa utrustning, mestadels från tävlingarna i Florida. idag är vi lediga, jobbar annars från 8 till 4-5. har det ganska bra bortsett från att jag har feber, måste jobba själv osv. annars bra :) ska shoppa i dublin idag och rida grandprix hästen Oscar imorgon, ägs utav Nicole Walker. får se vad dagarna (torsdag och fredag) bjuder på. jag är i alla fall the pro of the professionals när det gäller att tvätta träns osv. fingrarna är trasiga här och var och jag blir så sjukt avis på all utrustning, ni vet bara dyon, cwd, equifit, you name it! ska skriva mer om alla rutiner osv när jag är hemma, ni kommer inte bli avundsjuka..! ;)

Apr. 04, 2014

Hej alla. Nu har jag inte mycket kvar av skoldagen. På söndag flyger vi till Irland och är där i en vecka. Efter det är det påsklov i yttetligare en vecka. Tillbaka vecka 17 i skolan. 17-23 kommer gå snabbt som satan, SEN TAR JAG STUDENTEN!!!!!

Fredag

Idag bär det hem till Jonbacken. Har packat allting i min lilla bil, nu återstår ett nationellt prov, muntligt i engelska och sedan en lektion efer lunch. Drar direkt till Glada hästen och köper bettskivor till Queenie och en ljudisolerad luva till Emil. Hittar väl säkert något annat fint också nu när jag har lite pengar över!
Väl hemma så ska Queenie ridas, Macy ska longeras och ridas. Allt ska putsas och packas för imorgon ska vi tävla. Queenie går 100+110 avd B i båda. Hanna rider Emil i 90+100. 

Apr. 02, 2014

Ja 3 saker var det jaa.. jag hann inte skriva klart förra inlägget för ett saamtal avbröt det och publicerade det lilla jag hade skrivit. Jaja.

3 saker

Jag är barnsligt beroende av Pocahontas. ÄLSKAR filmerna! Låten "Färger i en vind" får mej nästan att m dåligt för att den är så bra.. Pocahontas är min idol, alla tjejer borde se upp till denna påhittade disney karaktär, haha!

Apr. 02, 2014

Queenie.. är så förbannat arg på henne just nu. Hon började hoppa så himla fint och allt var så enkelt (eller ja inget är väl enkelt på Q, men hade den braiga känslan) och sedan rätt som det är så bara rusar hon förbi hindren, är allmänt jävla cp skadad och bara är dum. Så himla dum! Är arg så det ryker ur öronen på mej. Natta fick trava av henne för jag ville bara bort från hästen. Jag har lärt mej att jag vet verkligen aldrig vart jag har Queenie. Alla distanser satt så perfekt, gav henne verkligen alla rättvisa möjligheter att komma rätt, och så bara total skiter hon i det. Kom hur bra sol helst och sista sekunden man slappnar av så tar hon chansen och springer förbi, bara suger tag i bettet och jag har ingen suck i helvetet att korrigera. Hon blir totalt skänkeldöd och går bara med huvet på sned och är ful. Fan vad ful hon är. Nu är hon snart hemma på Jonbacken och jag slipper se henne i ett dygn!

Godnatt

Nejmen! Har inte bloggat idag och nu när jag kollade statestiken så var den det bubbla i unika besökare än vanligtvis. Roligt :)
 
Red Fiffi i morse för Karin. Hon var riktigt fin, blev dock lite lack ett tag och började sudsa och larva sej. Men jobbade ur det bara. Fick en hel del att tänka på också. Fiffi kommer gå som gymnasiehäst nästa vecka eftersom jag åker till Irland. Har velat fram och tillbaka mellan vad jag tycker om att återlämna henne till gymnasiet, och de flesta gånger jag jag sett det som positivt när jag var klar med henne. Nu är det bara jobbigt, jag ser hur fin hon har blivit och det är bara jag som fått henne dit. Hur har hon inte sett ut alla andra år liksom? Smällfet, felbyggd, ful i pälsen.. Nu är hon så fin, vill inte lämna henne en enda dag som jag kan ha henne själv. Men det är ju lite svårt att ta med henne till Irland dock.. Näe jag vet ine alls vad som händer med henne när jag lämnar tillbaka henne, även om det bara är i en vecka. Ber till allt som är möjligt för att jag ska få ta hem henne över påsk, hänger bara på mina föräldrar för jag har då ingen röst i det hela..
 
 
Queenie fick ta ett lugnt skrittpass i skogen idag Det blev ju dubbla pass igår för henne, så en lugn dag gjorde nog gott. Imorgon så ska vi hoppa tänkte jag. Ska försöka sätta upp någon form utav bana och vara lite kreativ. Får se hur det blir. Jag slutar skolan 16.15 imorgon så jag kommer att vara sjukt trött och seg. De två sista lektionerna vill jag bara spy på, matematik och naturkunskap, så sjukt tråkigt! 
 På lördag är det tävligsdag. Queenie ska hoppa 100+110 avd.B i Gävle. Har lite beslutsångest över vilket bett jag ska rida på nämligen. Har hoppat på kulbettet de sista gångerna, men hon har börjat lista ut hur hon kan bita tag i det också och bara dra gärnet. Funderar på att testa gagett imorgon, fungerar inte det så rider jag på kulbettet och tar med allt jag har och byter i värsta fall till den andra klassen. Jobbigt med hästar som har svåra munnar. Queenie är ett praktexemplar..!
 
 
På fredag åker jag förbi Glada Hästen och köper ett eget kulbett samt bettskivor till det. Måste även kolla på en magplatta eftersom hon nu inte kan ha sin gamla då jag bytt sadel. Shit, jag kommer att bli fattig som satan. Tänkte även köpa ett eller två par bett utav en på Hamre, tretornstövlar eventuellt och schabrak+luva. Usch, hejdå studiebidrag!!
 
 

RSS 2.0