här ska det stå en rubrik.. !!

orka inte skriva nå mer igår. Ber inte om ursäkt för det heller !

Nu äre frulle som gäller, havregrynsgröt med jordgubbssylt. MUMS
Hästarna är avklarade, likaså duschen och packandet. Ska väl försöka komma igenom fågelboet uppe på skallen med en borste också. Går det vägen är jag klar för avfärd ! Börjar bli lite nervös över det här med tåget. Två byten, how on earth am i going to fix that? Herregud !
Jaja, allt går nog finfint..

Gammal bild. Tror det var min andra L:B eller nå. Kommer ihåg att den dagen ej var så lyckad iaf.
 Blir tokig snart om jag ej får ut å tävla ! Dumma BILH*LVETE !
Ja, nu bäre snart av.

emelie goes hinderbyggare

var man inne efter att ha tagit lite kort på Sandra åå Hannis när dom red i trollskogen. Fingrarna är som istappar, så jag bestämde mej för att gå in ett tag innan jag ger mej ut igen !!
Gjorde även några mycket fina hinder, fast ingen ville hoppa över dom.. -.- JAg får göra det ist
 Gårdagen var helt okej. Ove har ju fyllt 85, så vi vart bjudna på middag på nån resturang. Kekade räksallad och farmor käkade upp det mesta av mitt bröd. Farmor.. <3
Vi alla hade jättetrevligt och jag ska åka till "stan" med farmor nån dag.
 Nu blire snart att gå ut till hästarna. Ska ta Jackie en sväng i skogen tror jag, sen får jack ta samma sväng som igår. Han var helt galen igår och förstod inte alls varför han skulle gå dit, eller varför han skulle fortsätta gå. Skulle vara bättre om jag hade nån som kunde rida honom samtidigt som när jag rider Jackie, eller tvärt om. Det skulle underlätta lite, men det är nyttigt för honom att komma ut i skogen själv också.
 Blondy ska få komma ut en sväng också. Vi går samma snoa längst skogsvägen och tillbaka. Läntar tills all is försvinner så jag kan börja rida. Hon har ju inga skor bak. Försökte även lyfta fötterna på henne igår, och det går ganska bra med frambenen, men bakbenen är hon lite rädd om , så jag vill inte hålla på så mycket där, jag vill ju inte få handen avsparkad.. Jag tror inte att hon skulle sparka mot mej, men man får tänka på att hon bara är 5 år.
 Ikväll blire att packa och grejja. Skriver troligtvis några rader då också, men nu väntar pållarna. Ska kolla om jag ev. kan rida på Maries bana. Det skulle Jackie behöva, men jag vet inte hur det är med deras karantän där uppe. Aja, man kan ju alltid höra, eller mamma kan ringa :)

Stuffan <3

everybody hurts, everybody cries, sometimes...

nationella prov, prao och en massa skit.. så ser det ut.
På måndag bäre av till göteborg för en veckas prao hos Viktoria. Har längtat ska jag säga :)
Men är söndertressad över tågresan dit som innebär två byten, då jag inte har lust att virra bort mej och bli tvungen att ringa Viktora och säga att jag är vilse i göreborg.. Känns ju inte så bra. Aja, nog med alla problem, orkar inte med fler såna !
 Ännu ett natioellt prov avklarat. Skönt. Hade sista LAB-delen idag.

Ja, har inte mycket att skriva om.. som vanligt alltså.
Hänt under veckan?
I torsdags skrämmde Tove skiten ur mej.. vilket gladde både henne och Hanna väldigt mycket.
Idag har det inte hänt mycket. Jag och Tove är omogna som vanligt, letar efter bajs i ordlistan och garvar skiten(haha, skiten-vad rolig jag var nu.. eller inte)

i tisdags var det 10 månader sen Charly åkte. Förstår fortfarande inte varför, och kommer nog aldrig att göra det heller. Vissa saker kan man bara inte lämna bakom sej. Är säker på att jag knappt inte minns honom om två år, men det fungerar inte att gå och vänta på den dagen, för då kommer alla betydelselösa minnen igen. Näh, nu skiter jag i det här, skriver när jag är på humör igen..


2011-03-23 13.28

samlar krafter och mod till att gå ut i det blåsiga vårvädret ännu en gång. Hur ska jag klara det här? Kommer jackie få sina morötter?
fortsättning förljer...

den här våren kommer ta död på mej !!

I stallskrubben:
Emelie tar på sej sina stalldojjor och sin röda jacka. Hon letar efter sina vantar, som vanligtvis brukar ligga på golvet, men hon hittar dom inte. Inte någon stans.
 Förbannad kliver hon ut i det sköna vårvädret och stoppar händerna i fickorna på jackan.
"Nemen !" säger hon och tar upp sina vantar ur fickorna och skrattar lite lågt för sej själv.
  När hon kommit ner för trappen ser hon en skugga på marken som fladdrar hejvilt, så hon springar allt vad benen orkar in i stallet. I stallet var det mörkt, så hon trevar med ena handen utsträckt framför sej tills hon hittar dörren till logen. Där fyller hon 4 IKEA-påsar med hö, 1½ kg i varje påse, och går på sin vakt ut till hästarna. Inga fjärilar inom synhåll.

När hästarna fått lunch var det bara att gå in igen. Emelie tänkte då inte på dom faror som lurade bakom hörnet, och gick med avspända steg mot huset, men stannar tvärt när ännu en skugga blir synlig på marken. Hon tittar upp mot himlen och får se en fjäril, likt ett monster med vingarna utsträckta i anfallsposition.
Emelie säger någonting i stil med: "Waääh", och springer som aldrig förr fram till trappen där den feta katten Boris ligger och solar. Utan någon som helst förvarning rycker hon tag i  Boris, som jamar högt och ilsket.
"Boris, ÄT!!!!!" skriker Emelie och kastar Boris rakt ut i luften och tar trappen i ett enda steg och slängar sej på dörren. Boris som landade i en vattenpöl kom gående i lugn takt mot huset, men mer hann inte Emelie se, då hon satt i köket och stirrade panikslaget ut genom förnstret i väntan på att mamma skulle komma hem.

skriver några rader

dags att gå ner till Blondy en sväng, pallar egentligen inte men viljestyrkan är för stark.. Ska ta en tupplur när jag kommer in så jag pallar skolan imorrn, vill inte vara borta och missa en massa nu, när det lider mot sitt slut !!
värt inlägg

Mars 19, 2011

måste bara säga att man känner sej så himla fräääsch när man är sjuk ! så himla frääsch asså!!?
Nej, så är det knappast. Idag avmaskades Blondy och Drömmis och det gick hur bra som helst, inga problem alls. Med Jackie fick det bli en snoa i skogen, som vanligt. Gud va min lilla ponny är duktig, är fortfarande helt varm inombords. Började med att flytta bakdelen och kolla tempoväxligarna, gick hur bra som helst. Sen kom det en bil som förstörde våran skitbra och avslappnade takt så det vart en ostbåge av Jackie, med huvudet uppe bland molnen.. det gillades inte, men när bilen åkt förbi fortsatte vi och rullade på i galopp. Blir så glad när hon vill samarbeta lite, det underlättar otroligt !!
 Har bestämt att på lördagar blire långritt i skogen med Jackie, eftersom att jag sällan har någon tid att passa på lördagar. Det är så skönt att bara få komma ut i skogen ibland, även fast det är det enda stället där jag rider nu.
  Var ner till åkern efter att ha fixat och pysslat med Blondy. Kan ju säga att skaren var ganska hård, för den gick inte sönder när jag sprang och hoppade på den.. det var perfekt, för nu har jag ett ställe där jag kan springa utan att halka och slå ihjäl mej, klumpig som jag är. Räknade ut att jag satt på baken fyra ggr innan jag ihuvudtaget hade nått fram till åkern.. det är ju lite pinsamt, för Blondy hade inga som helst problem med att gå där.

 Taggar inför chokladpuddingen som står i kylskåpet nu !! MUUMMS
Kvällen blir väl att sitta med familjen å glo på TV, finns inte mycket annat att göra. Ska kolla kalendern om det har kommit fram när LAB delen kommer/vilken dag den ska vara. Nån gång i veckan iaf. I onsdags var enationellt prov i kemi.. kan väl beskriva det hela med tre ord: SÄMST, TOTALT SÄMST !! Herregud, ett G är nog att ta i, får nog nöja mej med ett IG.. Fan va skit det gick !  HAHAHH.. hmpf......................................................................
 Något annat som är väldigt skojj är att ännu en Irlandsresa är bokad, men får jag följa med? Svar: NÄÄH
Mamma och Hannis ska åka i juni nån gång, tsm med Sandra och Marie och Johan+Marie. Vet inte vilka fler som ska åka, vet att jag ska stanna hemma iaf :/ Men vad som är bra är att då är det sommarlov :)

Det känns som att jag skriver om ganska meningslösa saker, men vet ju inte vad jag ska skriva om.. NÅGRA IDÉER??? aja, har ju inte bloggen för att jag vill att en massa ska läsa den, utan för att skriva av mej. Har iaf inte mer är tre, fyra läsare så orkar inte bry mej om vad jag skriver !
Nej, nu tror jag det blir att rusha mer för trappen och springa iväg med chokladpuddingen dit ingen kan hitta mej, då får jag allt för mej själv, MOHAHA !!



Bra med reflexväst i skogen tycker jag !! Tycker öven att Jackie ser ut att ha väldigt kul...


20110318

ville bara säga att min lilla superponny var ganska bäst igår!! <3
 Haha, det gick super, men skulle behöva hoppa lite nu, och rida i ridhuset. Bara vi får en bil och vi "sanerat" transporten så kan vi dra iväg och tävla !! SÅÅÅÅÅHÄÄÄR taggad !!
 Ska dra ut i snön en stund nu och bygga en snögubbe.. nääh, jag ska kolla så inte Jackie står å fryser, sen blire en sväng ner till Blondy eftersom att jag lovade henne att hon skulle få en morot igår kväll. Får se om snöyran lägger sej snart så jag kan ta en sväng me Jackie ut i skogen, börjar bli lite långtråkit att rida samma snoa varje dag, men det finns inte så mycket att välja på när skaren på åkern inte vill vara snäll.. det får bli samma tillls snön försvinner en aning som ja hoppas att den snart gör.

Kom att tänla på att jag snart fyller år!! och att det är april snart, du vet va ja tänker på Sandra, HAHAHHAHH !!
Vart helt överlycklig när jag pch hannaarvidsson hittade blommknoppar.. heter det så?? ingen aning, små och gröna varom iaf !! och så kommer den här jävla snön igen, blir tokig snart !! I want summer right now!!
snart blire ut med hårfönen !!!!! hehe, lovar att jag gör det snart.
Skriver väl nå mer ikv om jag har tid och lust.

Jackie Grange, I don't know how i'm suppose to live without you, you are my life and I can't live without
my soul <3 Älskade tjockponny (ursäktar för min hemska engelska)

: Mars 17, 2011

idag blev det att vara hemma, mår inte så bra.. Börjar bli trött på att det aldrig lägger sej !! Får se om jag pallar skolan imorgon iaf, annars blire bara mer tid åt Blondy som inte skadar :) Känns fortfarande lite overkligt att jag valt häst helt själv, utan någons hjälp eller råd. Hon var min, så var det bara !

Satt och tänkte på vad som måste handlas till henne, har ju bara en massa ponnysaker hemma.
Ett broderat tävlingsschabrak ska jag kosta på, benskydd, täcken, ett träns.. Typ det. Just nu får hon dela saker med Jackie och Jack, fast det går ju lika bra det.
V.13 äre prao, så då lär jag ju inte rida Jackie på en vecka, ska ner till Göteborg !! Vikrtoria får stå ut med mej i en vecka, hah.

Igår va mamma och mätte Drömmis. Gick hur bra som helst att lasta och grejja. Blondy plockade vi av bakskorna på igår, var inte hemma då men som det lät på mamma så gillade Blondy inte det. Framskorna får vara kvar tills det blir att slå på sommardojjor trór jag. Hon ser relativt nyskodd ut. Vi tog inte av framskorna pga att hon har nån hovspricka här ock där, men hovslagis sa att det inte var någon fara med det. Ska också kolla tänderna så fort som möjligt och avmaska så man har allt gjort. Står inte ut att vänta tills isen är borta så jag kan börja rida. Får ta och gå ut en sväng med henne fram och tillbaka på "skogvägen" och longera när jag hittar en isfri fläck.


Någon som har nå bra filmtips? kan inte sitta å nöta Pocahontas hela tin :/
 pallar inte skriva mer nu.. kanske mer ikv :)
JO, grattis till ida hallkvist som blir 16 idag !! vilket minne man har <3

ututut i kylan.. :)

can't go on like this.. I wish I wasn't so lazy !!
 Som sagt pallar jag inte att vara såhär lat.. Måste ut i stallet till Jackiee, får se om jag rider, vill ju inte ÅKA BOKSTAVLIGEN ner för backarna på hemvägen.. tror att mamma kom hem med drömmis nu, så jag får palla mej ner till Blondy.. fan, har tappat bort sladden till dtan, så den dör snart.. hehe
skriver mer när jag hittar batterisladden.. :)


:)

drar snart ner å tar en sväng på Maestro eftersom att Ida är i Tyskland eller vad det nu var..
Kom nyss in från stallet, red Jackie i skogen och gjorde i ordning lite träns och grejjor :)
fick nyss reda på en grejj, hoppar snart ur skinnet !får bli en på Joe/Shaun :)

livet är som ett avloppsrör; långt och fullt med skit

fick bli ett kort inlägg iaf.
hur har dagen vart?
vanlig som vanligt, fick sluta tre ist för halv två.. surt, men det är så lite kvar nu så det kan jag stå ut med!
 Jackie får vila idag bara för att jag är lat och inte vill gå ut i det ruskiga vädret. Måste iaf ut och halma upp i Jacks box..
 Hur mår jag idag då?
Trött som vanligt, ont i ryggen när jag andas.. annars är det väl inga större fel :)

Känns tufft att inse att ponnytiden håller på att rinna ut..
mamma: käner du dej redo för att gå upp på storhäst?
emelie: har jag något val?
 riktigt jävla sämst är det. Kommmer aldrig att kunna släppa Jackie, det går inte att slita bort en del av mej bara sådär en gång till. Charly, varför kom du in i mitt liv?
 Skulle hitta en som Alice Ruthström till Jackie ( som köpte Rocket av oss)
Vill bara inte inse att det är dags, inte nu. Har dock en liten hemlis, men vill inte färdigställa den innan jag är helt säker.. men inget kan mäta sej med Jackie. Hon är min ena halva, och utan henne blir jag aldrig hel igen.
 förresten, SAKNAR IRLAND <3
nu blire plugg och en kopp te, sen lite TV, tror det blir nån film eller nå.

först du, sen det här.. vart är jag påväg?

Heart don't fail me now
Courage don't desert me
Don't turn back now that we're here
People always say
Life is full of choices
No one ever mentions fear
Or how the road can seem so long
How the world can seem so vast
Courage see me through
Heart i'm trusting you
On this journey to the past

Somewhere down this road
I know someone's waiting
Years of dreams just can't be wrong
Arms will open wide
I'll be safe and wanted
Finally home where I belong
Well starting here my life begins
Starting now I'm learning fast
Courage see me through
Heart I'm trusting you
On this journey to the past
Heart don't fail me now
Courage don't desert me

Home, love, family
There was once a time
I must've had them too
Home, love, family
I will never be complete until I find you

One step at a time
One hope then another
Who knows where this road may go
Back to who I was
Onto find my future
Things my heart still needs to know
Yes, let this be a sign
Let this road be mine
Let it lead me to my past
Courage see me through
Heart I'm trusting you
To bring me home
At last

Courage see me through
Heart I'm trusting you


emelie borgström tycker om irland

Fy för att vara hemma i kalla blåsiga sverige igen !!
 Kan ju beskriva resan med ett ord: Fantastisk!!
Vill ta snabbaste plan direkt dit igenm tror inte att jag såg en vit fläck med snö någonstans, och så kommer man hem till sverige.. vitt vitt vitt
Ville verkligen inte åka hem. Träffat och sett så mycken människor. Det värsta var ju när man vart tvungen att prata, och deras dialekt??! öhh.. nejdå, fattade mer när man kom in i det liksom, men för det mesta stod jag och nickade och sa typ: yes, maybe, no thank you, yes please, im fine, im allright, Åh, ahahah, vi var på en gård där vi red lite hästar, eller det var ett gäng, och så red jag en palomino. Jag fick börja rida på en äng innan jag gick in på ridbanan för han sa något i stil med: börja rid henne där hon går bäst. Höll väl på att rida över ett får eller två, men hästen verkade inte bry sej. Iaf fick jag gå upp på ridbanan och hoppa lite, och så hörde jag inte vad han sa, och sen sade marie något, så jag kollade på henne, och tjoff var jag och hästen ute från ridbanan. trodde benet skulle gå av, eller grinden iaf, men båda klarade sej. Höll på att dö när jag kom in på banan igen och dom sa:
Gick det bra? are you allright, och jag sa, haha, det gick bra, im allright. Det vara ganska kul igentligen, haha kan inte sluta tänka på det xD
Det var rigtigt fint där dom bodde, eller allt var väl fint där, men det var lite mysigare där, typ helt öde.. :)
Gillade verkligen Palominon.
 Har så mycket i huvet så kan inte skriva så mycket mer.. får rensa skallen först.. fast det vill jag ju inte. Kan bara säga att jag måste dit igen

skimmeln jag red, har ingen bild på palominon vilken tynger mej..
 LOVE IT !! <3

RSS 2.0