Dec. 29, 2013



History repeated

Dec. 29, 2013

Idag vill jag inte gå ut i stallet, som hästägare och ryttare.

Men strax måste jag ut till min häst, tejpa några varv och gå en promenad. Det suger en aning. Hästjävel. Jag ska fan linda in dej i bomull och bubbelplast, ställa dej isolerad från alla hårda/vassa föremål, under uppsikt 24 timmar om dygnet! Duger det!?

Jul igen

Ja, julen är väl slut för i år. Lagomt är detta år snart slut det också! Har fått fiiiina julklappar, träffat bra folk osv. Bra jul! 

Imorgon bär det av till Västerås en snabbis. Ska till Glada Hästen och till Hamre. Har glömt en nosgrimma där, och lite annat småplock i lägenheten. Eftermiddagen bjuder på andra roligheter :) 
Ska pussa på Plupp och Fiffi, det känns allra viktigast med besöket haha.. Saknar dem otroligt, barnslig jag är. Jag kommer aldrig komma över det är jag rädd!



Dec. 26, 2013

Det finns en känsla som är ganska dryg. Egentligen brutalt jävla jobbig.
Man vet precis vad som kommer att hända, men inte om det kimmer gynna en eller inte. Ändå flinar man smått för sej själv som om man såg fram emot det. Samtidigt är man orolig och rädd. Även spänd och nervös, tänker man, men då dyker det där flinet upp igen.
Låta det hända - eller inte.
Man är så fett ovetande även om ena vägen leder till all klarhet man har. Det man egentligen funderar över är väl vad som händer när man valt den andra vägen. Just nu fyller det mer negativt, så varför inte låta det ske bara? It's not life changing! Fast det vet man ju inte heller.. så små saker idag kan lämna så djupa spår efter sej. Där griper oron in igen. Nu känns den lite mer negativa vägen aningen positivare, men vafan? Riktigt tröttsamt, imorgom kommer jag att ha ändrat mej i alla fall. Slår inte fast något ännu, tänker nog bara låta det ske. Din kaxiga j*vel.. ♥

Dec. 25, 2013

sometimes you're better lost than to be seen.

Dec. 23, 2013

Vet inte om detta inlägg publiceras, för nu är jag hemma på Jonbacken igen. Det betyder alltså att mina tillgångar till internet osv är högt begränsade.. att bo på landet asså ♥

Har haft en asskön helg. Både mee klasen min och med kompisar här hemma. Träffade galet mycke nytt folk, vilket gillas! :) Jag festar inte ofta, men när man väl gör det så blir det ju till att ta i ordentligt. Jag har fett roligt i alla fall!



Mik klass, jag är såklart det svartklädda säret i mustasch till höger bredvid Leila (häst)... hahaha

En självklarhet

Dagen i stallet börjar bra med att alla mina saker som hängde på boxen är borta. Men väskan med en Ipad i osv var kvar.. Känns ju bra, kan inte rida. Fuck this!

Dec. 16, 2013

Beroende av:
Mina hästar, måste alltid ha något sött inom räckhåll, min telefon.
Vad behöver du mest just nu:
Fet smäll i huvet så att jagg sover gott och länge inatt.. haha ;)
Vad tror folk om dig?:
Det vill jag inte veta..
Stämmer det?:
Förmodligen inte..
Vad får du oftast komplimanger för?:
I min ridning - bra sits, mjuk och följsam i handen, stadig och lugn.
Annat - Jag sköter alltid mitt jobb och får bra cred för det. Innan jag klippte av mitt hår tyckte de flesta att jag hade så fint och långt hår. Shit asså komplimanger kopplar jag mer till ragg och sådant av någon anledning. Fett svårt, jag får nog bara komplimanger av fulla människor.. det känns ju bra, eller?
Brukar du skratta för dig själv?:
Hahaha ja varje dag oavsett vad jag gör eller vart jag befinner mej! :D
Nästa mål i ditt liv:
Öö.. har inget livsmål direkt. Men jag ger inte upp och jag tänker fortsätta kämpa för vad jag trorpå. Just nu tror jag på min Queenie, även om det kommer tatid och bli en lång resa. Allt annat är tungt och segt att ens bry sej om, Queenie är mitt allt och största fokuset ligger i att få henne hållbar igen. Hon är så jävla bra, det är vi tillsammans och det är verkligen värt att kämpa år ut och in för♥ Kännner alldeles för ofta hur jag vill för mycket. Som tidigare nämnt står jag kvar här och upprepar det samma som förra året ungefär vid den här tiden. Vill skjuta genom taket och göra så mycket.. :/

Hur svarar du i mobilen?:
Aa de e Emelie!? Eller, Aa Hallå?
När mår du bra?

Är du bortskämd?
Materiellt NEJ. Med kärlek ftån familj och vänner JA. Stöd, ofta är jag på en avriven sida till mitt livs uppslagsverk som inte är menad att läsas upp tror jag. Min familj hänger nog inte med i mina planer och mål men jag vet att de står bakom mej vad som än är. Det är jag tacksam för!
Just nu har jag en känsla, nästan ett begär som jag burit på i tre års tid. Det kommer jag aldrig få stöd till, bara kloka ord för avvisande. Det gör mej så liten och hjälplös även om jag aldrig varit säkrare. Jag hoppas nästan att känslan försvinner, om den inte gör det efter 2014 sommar (?) så vet jag inte vad jag gör. Det blir då ett break i mitt liv som kommer bli sjukt jobbigt och då har jag i inte det stöd jag vill ha. Surt sa räven eller hur var det?

Men när livet erbjuder en dröm som öcerträfdar alla förväntningar kan man inte sörja när det tar slut.

Nog hugger det litet i hjärtat..



Dec. 16, 2013

1. Har du körkort? Ja det har jag sedan Augusti 2013 (!!) 2. Hur många uppkörningar gjorde du? En bara :)3. Drömmer du? Ja det gör jag, om allt hela nätter ibland dagdrömmer jag också! ;)  4. Om ja; minns du dina drömmar?Ibland...ibland så känns de så verkliga att man inte vet om man har drömt eller om det är sant. Men oftast så är mina drömmar så jävla sjuka så det beror helt på. 5. Tror du på nåt övernaturligt? En svår fråga.. både ja och nej!6. Om ja; vad: Ja karma existerar, tror lite på att allt händer av en anledning också. Jag tror inte på spöken och så, men lite övernaturliga egenskaper är nog inte helt möjligt..? :)7. Röker du? Nej...har bara provat ett x antal ggr men aldrig varit fast... 8. Spara eller slösa? Vill kunna spara men är nog mer en slösa..dålig karaktär... 9. Har du investerat pengar? Nix... 10. Spelar du sällskapspel? Gjorde det när ja var yngre.. 11. Favorispelet? Beer pong.. haha skoja! Men typ nåt enkelt, som "finns i sjön".12. Favoritsemesterställe: Absolut Irland, men det var väldigt mysigt i Grekland också om man drar sej till det varmare semestermålet :)13. Drömresan skulle vara: Oj oj, suktar inte efter att resa någon stans speciellt, men Holland eller Tyskland, kanske England eller Stb, Portugal ellr nåt annat udda land. Just för att jämföra hästsportens tillvägagångssätt!14. Länder jag har varit till: Sverige, Irland, Grekland. Räknas det att ha flugit över en massa länder också..? ;) 15. Semestertips? Kläder efter väder. Skit i dina tjusiga ariat skor om du ska till irland. Lämna dina fancy märkesprylar hemma! Det är bara på med gummistövlar och underställ om det är kallt! Och andra sida så brände jag mej på sadeln när jag var och jobbade på Irland sist.. menmen.. :):)

Dec. 16, 2013

3 personer:

Du kan berätta allt för: Mina hästar - haha de lyssnar väldigt bra! Sen min syster, min famlj och Sandra!
Du tycker om: Samma som ovan antar jag.
Du inte gillar: Ja det är ju fler än tre perso er i alla fall..

2 val:

Kaffe eller te: Just nu kaffe!
Vår eller höst: Båda haha :)

1 önskan:
Att bara få lite flyt. Känns som att det rullar på för alla utom mej ibland även om det säkert inte är så. Skulle kunna skriva en hel roman om detta men det har jag inte tid med. Men att få backa tillbaka till ruta ett om och om igen tar på en. Det är bara extra tungt vissa dagar. Folk tränar med sina hästar, är med och rider massa kurser, köper nya hästar, klagar på sina egna som inte duger till osv. Själv rider jag mina två, Fiffi har jag satt igång för tredje gången nu på en väldig kort tid och Queenie är ju från dag till dag okey.. Jag vill inte höra att du ska köpa en ny sadel, eller att du inte orkar rida din enda häst idag och klaga på att den är pigg och dum imorgon. Jag vill inte få förfrågningar om jag vill vara med på träningar och kurser när du vet att jag inte har någon häst till det.. sen så är det en viss sak jag är väldigt upprörd över nu som jag låter gå ut över det mesta. Blir bara arg och lite förvirrad nät jag tänker på det. Det är bara korkat och ett tunt kort att ställa i botten. Fett irriterad över det i alla fall. Nä som sagt, lite flyt skulle inte sitta fel. Människor omkring mej tycker jag är bortskämd och fåfäng, ytlig och otacksam. Jag har det så bra jag, men jag klagar inte. Älskar mina två hästar i stallet och det skedet jag är i nu. Men känns som att jag är kvar där utan att gå framåt så mycket som jag vill. Vill rida mer, hoppa högre, bli bättre, bli medräknad, räknad med, blir trodd på och kunna satsa. Jag vill så mycket mer, vill bli något mer.. flyt tack!





Dec. 16, 2013

4 saker:

Du gjorde igår kväll: Städade!
Du kan höra just nu: Teven
Du inte kan leva utan: Familj, vänner, mina hästar!!
Du gör när du har tråkigt: Deppar eller hittar på något..





Dec. 16, 2013

5 nej tack:

Kläder: vet inte
Mat: Äcklig mat.
Musik: Techno och sånt -.-
Dryck: Sprite, mår illa och får ont i huvudet av det..
Personlighetsdrag: #Hejhärärjagkollapåmejjagärbästochvetmycketbättreänallaabdrajagkanstirralitepådejtyp..!



Dec. 16, 2013

6 har du någonsin:

Dejtat någon av dina bästa vänner: Nix
Brutit mot lagen: Jag kör aldrig för fort eller såå..... tufft..
Blivit arresterad: Haha nej
Badat naken: Ja när jag badar i badkar brukar jag köra på nakenfis metoden!
Varit med på TV: En gång kom tv4 och filmade på min skola i högstadiet. Man kunde skymta mitt ben när jag sprang förbi. Tufft. Tja!
Kysst någon du inte känner: *Fult asgarv som inte kan låter som ett garv alls..*
Alltså ja..



Dec. 16, 2013

7 senaste:

Cigarett: Länge sdan.
Mat: Kassler med potatismos - det mest kreativa på länge haha..
Dryck: Cola Zero ♥
Biltur: Till Erukslund i lördags :)
Kyss: Jag "kysste" Queenie mer än en gång i morse.. räknas det?
Spelad låt: Miley Cyrus - We Cant Stop.
TV-program: How I met your mother :)



Dec. 16, 2013

8 första: (första alltså…inte nu)

Bästa vän: Tror det var Rasmus..
Screen name: Hm.. Det minns jag fan inte! 
Husdjur: Räknas en fisk? ;)
Piercing: Tog hål i öronen när jag var 5 kanske..?
Förälskelse: Alltså jag har aldrig varit riktgt förälskad i någon, det skulle i såna fall vara min första häst då..
Musik: Vetefan.. men jag typ älskade Shakira när jag var 5-6 år gammal bara för att det var massa hästar i en utan hennes musikbvideor x) Hahah
Bil: En Hyundai, lilla Einar Brumm.. Han står nu ute i snöstormen hemma på Jonbacken trasig och dan.. stackars Einar, det är tomt här utan honom! :((
Kyss: Kyss? En puss fick man väl när man var liiiten. Typ i tvåan eller trean när man var tuff å hade "pojkvän" typ. Haha


Puss ♥

Dec. 16, 2013

9 för tillfället:

Humör: Trött men lika glad för det :)
Smak: Polkagris!  
Kläder: Världens finaste Hello Kitty ridstrumpor, ridbrallor och min ascoola svampbob t-shirt....
Bakgrund: På vadå?? :o
Nagellack: Sparkle ofc..!
Tid: 17.46
Omgivning: Sitter i köket, teven låter samt micron. 
Irritationsobjekt: Är riktigt kissnöig haha.



Dec. 16, 2013

10 favoriter:

Färg: Jag tycker om alla färger!
Mat: Hemlagat, det är bättre än restaurang!
Band: Lyssnar inte på speciella band, ibland fastnar jag bara för vissa låtar..
Film: Åhhh, lätt alla HP filmer!
Bok: HP
Sport: Såklart ridsporten. Men jag tycker annars att friidrott är roligt. Jag höll till och med på med gymnastik när jag var liten!
Årstid: Hösten innan det blir kallt och tråkigt. Älskar alla färger :)
Veckodag: Lördagar brukar vara bra dagar!
Glassmak: Choklad eller vanilj med chokladbitar i ;)
Tid på dygnet: Jag är absolut ingen morgonmänniska men att vara i stallet tidiga morgnar och bara fixa med mitt är oslagbart!



Dec. 15, 2013

So true...



Dec. 15, 2013

Sömnlös.. vill bara somna men det går inte inatt. Klockan ringer om ca tre timmar nu så jag får hitta på något lagom roande tills dess. Det är så jobbigt med timmar och nätter som denna, jag kan inte sätta fingret på vad som är fel. För varmt, kallt, för trött, inte alls trött, funderar, tänker inte på något, för ljust, för mörkt, hungrig, för mätt, för tyst, lyssnar på minsta litet knak i huset..? Hittar inget bra ställe på min kudde för huvudet, täcket bara viker sej konstigt! Lederna verker, nu är verkligen allt bara fel hur jag än vänder och vrider på mej.


Tänk att kunna somna som Queenie. Det är hon riktigt bra på!

Dec. 14, 2013

Aj mina stackars fötter.. har gått med kackar hela dagen, ni ska veta hur skönt det var att sparka av sej dem och ta på sej ridskorna istället!
Mina hästar fick alla vila idag. Det var dags för lite julshopping ser ni, så flera timmar spenderades på Erikslund. Det blev dock mer saker till mej själv än vad det blev julklappar.. I miss the ability to resist that great offer! Men lika glad är jag för det, haha ;)



Dec. 13, 2013

Sådär. Nu är det fredag, den trettonde dessutom. Eftersol min otur var så överlägsen igår måste den väl vända idag? Inte att räkna med men jag hoppas verkligen att mina nycklar kommer fram. Det vore dumt att bryta upp sadelskåpet också!
Tänk att ja nu har brutit upp alla mina tre skåp, jag borde kanske göra mej en karriär av det? Haha nejdå ;) Men bra trött blir man asså.

Låter väl denna dag dra igång nu, så fpr vi se hur den slutar..




Dec. 12, 2013

Lite bilder på mej å Plupp från Hamres reg/nat i höstas :) Jag blir bra tävlingssugen!











Dec. 12, 2013

Queenie









Dec. 12, 2013

Den här dagen började såå himla bra! Queenie var riktigt duktig imorse. Vi red ut en sväng och la mycket jobb på galopp arbete. Bortsett från att jag inte fick stopp på henne ett antal gånger skötte hon sej jättebra :')

Efter det blev det bara bättre eftersom jag fick hoppa Plupp. Allt gick super, var gladare än på julafton!

Men.. sen var mina nycklar borta. Bröt upp båda mina skåp då jag trodde jag låst in nycklarna där men det hade jag bevisligen inte gjort.. suck! Jag har letat precis över allt, men de är spårlöst försvunna. Det suger ju eftersom jag inte kan rida då nyckeln till sadelskåpet är lika lost.. :( fett irriterad just nu, och jag får ingen att komma hit imorgon hemifrån med en jävla extra nyckel heller. Jag är inte lyckligast på jorden längre kan jag påstå. Och det är inte ens fredagen den trettonde ännu. Det kan inte bli värre.. hahaha

Dec. 09, 2013

Oj oj, såhär tidigt har jag inte lagt mej till längs på säkert flera månader.. men är så trött nu, har egentligen bara ont i kroppen och mår bättre om jag får sova lite. Men det gör att jag blir trött också :(

Min Queenie var väldigt duktig idag. Bortsett från att hon hade lite trix för mej när vi kom in rider ridhuset var hon helt outstanding! Pigg som aldrig förr :)

Jag hoppade även Leilört idag. Var väldigt trött och ofokuserad i min ridning så gott som hela passet, men red bra sista vändan när vi höjde upp allt några hål. Leila blir ju så stark! Hon är verkligen en häst som man måste rida ihop med benen och ha så lite som det bara går i handen, men hon var lika trög som jag idag så vi gjorde ingen grej av det. Tar inga onödiga fajter. Är ändå jättenöjd med sista rundan, den satt till 98% :)

Nu är det dags att sova lite, skulle ha pluggat egentligen men det hinner jag inte. Det händer säkert imorgon kan jag ju hoppas.. haha.

Bild på mej å Tyra :)



Dec. 08, 2013

Den här veckan ska jag lägga i högsta växeln. Kommer inte ha lika många hästar nu så jag får använda den tiden till skolan! Det är bra jobbigt att halka efter, så svårt att komma i fas igen. Nu är det så lite kvar av skolan och jag vill inte ha några rester över jullovet.

Hästarna har tagit det lugnt ett tag nu, ska bara trimma vidare innan lovet. Fiffi blir kvar på Hamre och Queenie åker hem. Plupp har Emma de flesta dagarna men jag ska ha henne dagarna efter nyår. Jag ska se vad som händer hemma osv. Trivs så bra här nu och känner mej inte alls klar att lämna stället ännu. Det kommer bli så sjukt jobbigt i sommar..

Dec. 08, 2013

Jag och Tyra in action! Haha ;)




Dec. 07, 2013

Morningmys i stallet



Dec. 06, 2013

Morgondagens schema:
Morgonjour i stallet, fixa Queenie + Fiffi + Jester, fixa Tyra inför maskeradhoppningen, hämta ponnyn till teatern, lämna ponnyn innan jag ska sjunga med klassen, fixa mej och Tyra inför hoppningen, hoppa fram osv.. Det kommer bli kaosartat, haha!



Dec. 05, 2013

Dagen avklarad! Fastnade framför en film som Taylor Lautner var med i, kunde inte riktigt slita mej där ifrån. Men samlade styrka i pausen och hamnade i min säng istället.

Idag har Queenie fått gå en sväng i skogen. Det börjar faktiskt bli halt även när man rider nu, halkade nästan själv på väg till hagarna! Då kommer ju feta frågan om hur vi gör med broddningen i år, med tanke på att det inte alls är bra att rida med brodd på Hamres underlag i ridhusen. Den frågan får Queenies hovslagare svara på, hon ska skos på måndag.
Fiffi galopperade jag i ridhuset, hade ingen ork att trimma en massa. Jag tog slut efter dressyrträningen i morse. Har inga övriga kommentarer om den, känner bara att jag jobbar som jag alltid gjort och lärt. Punkt.


Det är full rulle med repetition och fastställande av våran julshow! Blev inpetad i ännu en grej, så nu ska jag sjunga med min klass, hoppa maskerad med Sandra och leka tjuren Ferdinand.. Det tycker jag är sevärt, så kom gärna och titta, få er ett gott skratt! I Hamres stora ridhus kl.13.00. ☆





Dec. 04, 2013

Asså jävla Spotify.. Sandra har varit fett duktig och laddat en låt från youtube till spotify, men jag kan inte ta låten och den vill inte laddas ner ordentligt. Jävla spotify säger jag bara..!

Queenie reds inte idag då hon gick omkull i hagen. Duktig ärtpåse.. Men hon verkade okey, fick lite godis ur min godispåse och massa uppmärksamhet, så hon var fett nöjd i alla fall! :)
Fiffi fick även hon en vilodag. Det blir ev. träning för Carro, är inte taggad men jag får ju ändå en häst riden! Jag måste se det positiva, det underlättar sjukt mycket. Så Fiffi blir nog med där om jag inte rider Jester. Han var inte hundra igår, men var ok idag.

Queenie ska ridas imorgon, det blir ett lugnt pass. Allt beror på när jag slutar imorgon, skulle gärna vilja hinna ut i skogen innan det blir mörkt men vi får se. Hon får stå inne imorgon så slipper vi ytterligare vurpor i hagen.. min häst är ju bra olycksdrabbad!



Dec. 04, 2013




No foot, no horse

Leila och jag på Lotta träningen igår.




Dec. 02, 2013

Morgonmys med Queenie ♥









Dec. 01, 2013

Min Queenie har ett motto:
"Jag hoppar tills jag störtar." Så var det verkligen idag. Ställde upp två små hinder med 17.5 meter emellan. Det gick riktigt bra när bommarna var på marken, då kunde vi variera mellan 4-6 språng. När det blev små hinder så laddade hon redan i svängen upp mot dem och tog det på både 3, 4 och 5 språng lite blandat. Jag försökte med allt för att få tillbaka henne men hon är hejdlös när hon kör igång. Haha men det glädjs jag bara åt än så länge, det viktiga är att hon förstår och tycker att det är roligt. Vi tränar ju för att bli bättre :)

Imorgon blir det troligtvis träning för Helena igen. Hoppas hon ser en skillnad nu när vi jobbat så mycket på alla tips hon gett. Jag känner i alla fall en klar skillnad på Queenie redan nu. Det är jätteskönt, hon går verkligen bra när man trappar ner allting att par steg :) Roligt roligt! Men hoppningen och främst kontrollövningar är det vi jobbar mest på nu, Helenas hjälp och träning underlättar hela min ridning och Queenie och jag kommer klättra snabbare än vad jag trott. Visst är det ju för jävla segt och tråkigt att rida igång hästar efter skador osv, men i Queenies fall så får vi en nystart tillsammans. Det känns som att jag har hittat hästen jag red på Irland förra hösten! Hon är på gång i alla fall!

RSS 2.0