Träning idag

Idag var det träning med Blondy, igår med Jackie. Vi kan börja med Jackies..


Uppvärmningen var hon aningen dryg i. Hon hade hittat en sten på andra sidan staketet som var skitläskig, och hade därmed bestämt sej för att inte sätta hovarna nära. Men hon lossnade så småning om och hon blev lite mera kontaktbar, men inte fullt - som vanligt.
 Vi galopperade lite bommar, då var hon fin. Lite fel tryck, men fin.
Hoppade kombination och bana på slutet på ca. 1m, vilket gick bra! Jag har en liten spärr i min hjärna som gång på gång övertygar mej att hinder över 1m är skitfarliga, men jag tycker att jag fick till det, haha.

Jag fick även svar på varför det kan bli så fel ibland när jag chickar ur. Jackie frågar - med att skjuta ut ena bogen innan hindret - om jag tänker ta mej över hindret. När jag ligger på minus så får hon då svaret - du kan fortsätta i den riktningen du är på väg, alltså åt det håll bogen försvinner.

Är jag där emot på +, så kan jag enkelt ta i bogens motsatta tygel och driva in bogen med bogens skänkel. Vips så får man en rak ponny som fått orderna att hoppa.

Ungefär så enkelt är det, när man inte är rädd.
Lite missbedömt språng på 120.



Blondys träning var superbra.
Värmde upp med rakriktning, det gick som om det inte var någonting. Bra alltså.
 Jag tycker att Blondy har fått trycket i galoppen nu, men det är långt ifrån en bra galopp. Den ska det jobbas med!

Hoppade bana på 90-1m, och en kombination 40-110. Alltså första hindret 40 och det andra 110.
 Hon var riktigt fin idag. Men min ridning från Jackie sitter nog i lite när jag hoppar upp på Blondy. Jag fortsätter trixa med ben och hand framför hindret som om det vore Jackie jag hoppade. Blondy måste få lära sej lite själv, utan att jag rättar till. För det rättas inte till om jag fortsätter hålla innan hindret och väntar på att hon ska riva, då blir hon ostadig och slänger med huvudet och kommer aldrig lära sej vara rädd om benen.

 Men det var en himla skillnad när jag lät henne vara till att lösa problemet fram till hindret själv. Myclket bättre!
Så jag är nöjd.


JG equestrian

Oj Oj,

Jag måste säga att det var ett bra tag sedan nu! Kunde dock inte hålla mej borta i ens ett halvår, haha - har bloggat (och gör det nu också) på www.equestrianswe.blogg.se med mina bästa muppar!

Men nu har jag hittat hit igen och kommer väl skriva om mina hästar osv. Inget märkvärdigt!

RSS 2.0