Jan. 31, 2013

ja då var veckan så gott som över här i västerås. red Jester i eftermiddags, han var jättepigg och glad. kul det, gört gärna igen!
har nu duschat, ska plocka ihop allt till imorgon. drar hem till Queenie. hoppar kanske lite på lördag. orkar inte berätta mer om min superhändelserika vardag.. hörs imorgon eller inatt lr nåt!



Jan. 31, 2013

yepyep, proven klara för veckan. skrev nyss c-prov för får, gör a-provet nästa vecka för jag hann inte nu. fick även c på mitt däggdjurs prov. nöjd med det!
nu är det bara en lektion kvar, idrott och sen ska jag rida Jester när jag slutat. skoj det :)


fina Plupp!

haha..

yepyep! pluggar som en galning och har pankångest över får-provet imorgon.. kan inte ett skvatt, haha. men jag har i alla fall godkänt i kursen så det spelar ju ingen roll om jag inte lyckas till 100%. klart vill man ju satsa på högre betyg, men helt ärligt, måste jag kunna allt från smbrp per ts, pbv och aat i mj till vad fårproduktionen har för ekonomisk betydelse i Sverige? nej, totalt värdelöst, men det har man inte mycket att säga till om!


jag och Apan på träningen för Kelda! :) skojig häst det.

imorgon är dagen fullsmockad med lektioner. äckligt drygt! skulle vilja rida ngt, typ Fiffi när vi slutat så jag kan hänga på Sandra när Erik varit här och skott Tracy!! på ett vis suger det att inte ha någon häst här i veckorna. skulle mer än gärna ta en gy häst på foder ett tag tills jag kan ta hit Queenie, men jag vill ju hem på helgerna också. till min fina lilla häst ♥
men nu är det ju så att jag är kung på att planera skojiga saker som aldrig blir av, så jag ska fundera ut något i natt och vakna med värsta superiden! dvs om jag vaknar, har startat krig med Sandras alarm, håller på å skiter ner mej varje morgon, herregud. tror ju brandvarnaren gått igång eller nåt.. x)
men näe, lite sömn på detta blir fint det!



Altaskin Quality

ska köpa ett tävlingsträns till Queenie men har lite beslutsångest som vanligt. det första tycker jag är väldigt stilrent och lagomt. det andra gillar jag de korsade flärparna  på, det finns matchande tyglar och förbygel till. det tredje, bara för att det är rundsytt haha :) alla finns på Hööks, kollar bara där för jag har inte råd med något svindyrt dyon eller schockemöhle träns. självklart så får man ju vad man betalar för på Hööks, men jag har alltid varit lite av ett cleanfreak när det gäller utrustningen så jag har aldirg haft problem med ex. träns, skydd och annat där ifrån. 

wednesday

mölar lite ostbågar nu efter middagen, som faktiskt blev rättså lyckad haha! smått seg dag idag, men skönt att den blev kort. red Fiffi i morse och lyssna på föreläsning om foder efter lunch. tyckte den var helt okey. 
herregud så tråkigt det är att blogga nu. finns inget att dela med sej av, kan väl säga att träningen för Lotta gick asbra precis som jag planerat. tycker om Tyra jättemycket, rida oftare? JA TACK
 
och jag kan inte beskriva hur eckligt djävla tävlings/tränings sugen jag är! jag har ju min fina pärla hemma nu, men hur skoj är det att bara få träffa henne på helgerna liksom? inge vidare, det suger. men jag har henne nu i alla fall, och det är vad som räknas och betyder mest! 
owednesday
 

sent publicerat..

yes, grymt ovärd dag egentligen men aja. haft dressyr på morgonen, men red Fiffi enskilt istället vid sidan om. galopperade i båda varven lite och jobbade på i skritt och trav. snodde tillbaka nosremmen som någon snott till Leila, det är ju faktiskt min och jag satte den på Fiffis träns av en anledning. så det är gjort idag hehe!
nu är det foderföreläsning i några timmar. tjoho!

woho..

yes, fått lite koll på allt igen efter denna helg! dagen har gått fort, slutade halv två så mockade åt Sandra och fixade all mat. sen drog vi hem å käkade. kom på att jag glömt pencillinet i skolan, och nu sitter jag här! känns toppenbra det..
 
 
imorgon är det träning för Lotta Björe på schemat! rider fina Tyra å det kommer gå asbra :)
Tyra och Rambo!

Jan. 27, 2013

lagomt stel och kall efter denna dag. red Queenie i morse med Hanna och Blondy. gick asbra, hon var pigg och glad! så go min lilla häst ♥
drog sen till björka och red Grå. herregud så fin hon var. riktigt kul var det!! :)

lite söndagsnöje med Hanna:




Hanna blev trampad haha..!!

blir bättre update ikväll!


jofan!

sovdags? så snart. är bitter för swefilmer.com har fuckat up, hade planerat värsta filmkvällen ju! fuck it!
men aja. upp i tid för att rida Queenie och Jack . Ja, lille Jack ska få komma ut en sväng han också. han tycker det är så mysigt att bli ompysslad och mår knappast sämre av en liten ridtur. tvärt om :) vet inte riktigt om jag drar till västerås ikväll (klocken är ju nu 00.36) eller imorgonbitti. får se hur jag gör. vet heller inte hur veckan ser ut med prov och sådant. schemat är nog fullsmockat, utom på tisdag då för jag rider för Lotta Björe igen :) superskoj, med Tyra. blir nog asbra det!
 
huh.. helgerna är alltför korta tycker jag. vill hinna med så mycket, träffa folk, ta hand om hästarna, plugga, bara vara hemma. om bara dygnet hade flera timmar, det vore något. eller om gården hade ett ridhus! det skulle lösa många av mina tidsproblem tror jag! vem vill bygga ett sådant åt mej? det är nästan helt gratis ju..
näe, gonatt!

Altsakin Quality

red Queenie idag. var galet pigg och glad, steppade och hade sej. haha :) stod som ett ljus i stallet hela tiden, vilket hon inte direkt gjort i veckan med Hannis, haha. men idag skötte hon sej. vi provade två träns men nosgrimmorna var för små på båda så ändrade och fixade lite. blev ett asfint ihopplock av tre träns! men fixade ett komplett när vi ridit.
hon kunde ha Jacks sadel, vilket glädjer mej! älskar den sadeln så hehe. men lite nya grejor skulle behöva inhandlas. typ ett träns som hon kan ha, senskydd, bett osv. min fina lilla skrutthäst :)
rider imorgon också, så fixar lite bilder och så!!
 
tänker skriva lite nu. börjat på ny novell hehe! ;)
 
 
 

Altsakin Quality

red Queenie idag. var galet pigg och glad, steppade och hade sej. haha :) stod som ett ljus i stallet hela tiden, vilket hon inte direkt gjort i veckan med Hannis, haha. men idag skötte hon sej. vi provade två träns men nosgrimmorna var för små på båda så ändrade och fixade lite. blev ett asfint ihopplock av tre träns! men fixade ett komplett när vi ridit.
hon kunde ha Jacks sadel, vilket glädjer mej! älskar den sadeln så hehe. men lite nya grejor skulle behöva inhandlas. typ ett träns som hon kan ha, senskydd, bett osv. min fina lilla skrutthäst :)
rider imorgon också, så fixar lite bilder och så!!
 
tänker skriva lite nu. börjat på ny novell hehe! ;)
 
 
 

Jan. 24, 2013

sovdags nu! studiebesök på grisgård imorgon.. hur äckligt liksom? skippar det mer än gärna.

hänt nu på kvällskvisten då? städat, börja ny novell, kolla lite film.
yepyep! hem till dalarna imorgon. ska bli skönt det!

toppar 2012

toppar från 2012
 
Hannis och Jack startar första dressyren. var så stolt över dom, trots att dom kom sist!
 
vi kör igång Blondy efter en onödig avställning.
 
jag kör igång Jackie efter onödig avställning. detta i några veckor sen for jag till Irland igen.
 
var på Irland inte bara en gång utan tre gånger. jobbade och red alla typer av hästar, allt från treåriga c-ponnysar till grand prix hästar. hittade min drömhäst och var  vääligt nära att ta med henne hem men så blev det inte. fick träffa duktiga ryttare, vara med på allt möjligt. hästskötare åt tre av de bästa ryttarna jag känner till.
 
 
jag fick rida Plupp igen för Lotta Björe och rida till en annan gymnasiehäst, Qrut.
 
det var några toppar. pallar inte skriva mera nu kommer upp senare! :)

Jan. 24, 2013

så, gjort sista provet för veckan. C+A prov om däggdjur. väldigt intressant..
nu vill jag bara åka hem. hem till hästarna, till Queenie, rida med Hannis, vara med finaste vännerna. känns som om livet rullar på lite igen, trots sjukdomar och penicillin hit och dit. stör mej lite på att min teori om livet stämmer in bättre och bättre för vad jag än åstadkommer nu. men antar att en del av det gynnar mej.


Fluffiga lilla superhästen! ♥
har mycket jobb framför mej. kollade stam och sådant idag och vart ju lagomt paff. känns bra det här. vill lyckas!

hittade även Blondys pappa eller farfar eller morfar whatever.


inte mest glamorösa bilden, menmen. väldigt lik Blondy i huvudet. fint det! :)

en lektion kvar nu för jag blir inte med på idrotten. ganska dumt å vara med skulle jag tro. mår inte bra alls idag så!

information om hästarna tillkommer inom kort

Carmanjack- val f.05
False Gold- sto f.06
Tom Grange- val f.99 (b-ponny rids och tävlas av Amanda Bååth kvalad SM. Till salu)
Altaskin Quality- sto f.08
CarraElla- sto f.06 (ägare: fam Forsgren. Ryttare: Sandra Forsgren) installad hos oss
 
 
 

to make sure, ja kommer hem till helgen!


jan23 2013

Tjoho!
nyduschad och lite skakis. mår bättre idag men inte bra ännu. bara vänta, vänta och vänta!
klev upp å käkade frulle med Sandra sen gick ja och la mej i någon timme. har nu käkat frukost igen och kollar lite på teve. vad annat kan man hitta på?
laddar också över lite bilder från telen men herregud vad segt det går. började ladda när jag hoppa in i duschen och den är på 63 av 828 nu. hehe Natta kommer aldrig att få sin film ;)
glad Fiffi i våras..!
 

Jan. 23, 2013

to face problems like this in the morning..


makes you mentally fucked up..

god morgon på er också!

Jan. 22, 2013

kul att mina lärare sa åt mej att stanna hemma imorgon.. har ridning hela dan så det är ju förståeligt, men i alla fall liksom haha. så det blir att vara hemma, väldigt skoj! vem vill komma och hälsa på? skjutsa mej till skolan för att hämta min lunch? ♥ haha


Jan. 22, 2013

det här gick smidigt. fått penicillin, redan upplevt biverkningarna och har en lektion minus idag! skönt skulle man kunna säga hehe.
har precis haft prov om däggdjur och broskfiskar. värt att kunna? ney inte direkt. men nu är den klart i alla fall. ett prov på torsdag och en inlämning, ev. ridning imorgon, studiebesök på fredag sen får jag dra hem. hoppas jag har något spec att komma hem till. det får vi veta imorgon! ;)




tjoho

Jan. 22, 2013

ungefär 18 muggar senare, och över en timme, kunde jag i alla fall lämna ett urinprov haha!
ungen bredvid mej spyr stup i kvarten så min matlust försvann ganska plötsligt. har inte käka frulle än, lite dumt ja.
tagit lite andra prover så nu får vi vänta lite till!


högt upp på önskelistan:










efter skolan

råkade bli med häst nu i eftermiddag. rider Q när Sandra har slutat och så rider vi tillsammans. kul att både Karin och Sussi sett skillnad från när jag red honom lite titt som tätt! så jag ska fortsätta lite då och då med honom :) skojj va?



mår lite bättre nu också, så det rullar på lite nu igen. jag har en lite konstig teori om mitt lite svajiga liv det senaste halvåret. den skulle stämma så sjukt bra och jag skulle gärna dela med mej av den. fast jag vill inte tas som värsta psykot. hehe så vi struntar i det! men kan ändå inte låta bli att tänka på det.




Jan. 21, 2013

somnade med ett leende på läpparna igår. bra det :)
mår inte toppenbra idag men det funkar. har inte råd med frånvaro nu när jag snart drar till Irland igen! hehe












how wonderful!? ♥

Jan. 21, 2013

efter en lite sinnesrubbad superdröm är jag nu vaken. så gott som i alla fall! vet inte hur jag orkar med att bo med Sandra på morgnarna. herregud jag vill bara gå å lägga mej. dampbarn!!
haha det är jobbigt att vara nästan 18. min kropp hänger inte med riktigt. skulle göra ett litet glädjeskutt till diskbänken och så bröt jag väl höften tror jag. hehe
vi höres senare!



Jan. 20, 2013

tjoho tjohej. är grymt chockad över att matlagningen lyckades. till och med gott var det haha ;) består av mjukt taco bröd, kebabkött, taco chips, creme freiche och massa ost! mums

vi kom hem för kanske lite mer än en timme sedan. var på hamre och fixade lite. planen var att rida med Natta men set sprack hehe. jag red i alla fall Max en liten sväng. gick lika bra som igår, lite fail utan sporrar och Nattas hjälm som var liite stor bara hehe ;)
jag och Sandra red Tracy och Plupp senare när det försvann lite folk ur stora ridhuset. Plupp var ganska tråkig och trög i början. mycket stel och lite dryg. men efter lite galopp lossade hon. vart en lite halvkass uppvärmning men aja. blev bra i alla fall! tog nå litet skutt också vilket gick bra :)
är som sagt nu hemma och har käkat. blir lite plugg sen sängen tror jag! höjs senare.





Jan. 20, 2013

planen var ju att få liv i datorn men jag gav upp. slänger gärna ut den i snön!
men jaja. är så gott som vaken nu, värktabletterna börjar verka så ja, är väl på g idag också!

igår hade jag och Sandra utsläppet men hästarna fick vara kvar inne för det var så djävla kallt. vi mockade och fixade lite sen drog vi hem. for till erikslund en sväng också och jag köpte lite onödigt på rea och så. typ en tröja, ett par skor och annat. smakade även bläckfisk! inte till att rekommendera..


halvkass bild.

sen drog ja å Sandra till hamre och red Tracy och Max först. är lite kär i Max nu. var superfin och superkul att rida! tycker folk har haft ganska konstiga uppfattningar om honom. tycker att han är en superhäst :)
det gick i alla fall jättebra. körde vidare på Jens tips.





sen red vi Fiffi och Plupp barbacka i ridhuset. bara skrittjobbade lite. båda var pigga och glada så det gick bra.










vi var väl hemma runt 21 någon gång. hann se slutet på ice age 1 sen gick vi typ å la oss. full rulle hela dagen alltså :)

nu ska jag väl klä på mej lite och snart dra ner till hamre igen för att rida å fixa :))

queenie

har inte kollat statistiken på länge, men kul att det stiger med några läsare om dagen i alla fall! :)
vaknade för snart en timme sedan. finns inge bättre än att ligga kvar och dra sej lite! ska rida runt 14 sen med Sandra och Natta. men nu står frukost högst på listan!

bild på queenie, till mamma som dissade min redigerade bild..






och den från Irland



Jan. 19, 2013

fullt upp hela dan. update när jag vaknar imorgon! :)



we bare this in our minds, it was ment to be

har funderat väldigt nu de senaste timmarna bara. är lite avis, längtar, är väldigt lycklig men får snart ett nervöst sammanbrott tror jag.


its too cold outside



ja man skulle ju kunna säga att det är lite kyligt idag! fyfan, jag och Sandra sitter och beklagar oss över hur äckligt varmt det är här uppe i lägenheten.. vi har visserligen packat på oss ett antal extra lager kläder men man får ju så gott sim andningssvårigheter! kommer dö när vi går ut.
vi har utsläppet men vi kan ju inte ta ut dom som det är nu! då fryser dom stackars hästarna ihjäl. vilket är onödigt. vi får se hur vi bär oss åt i kylan!

Jan. 18, 2013

ska slakta min dator. bilderna från telen vill inte laddas ner, internet har fuckat sönder och det låter som den håller på att ta livet av sej. så mina desperata försök att få lite reaktion var ju totalt värdelösa. är fortfarande pissed off!

var i alla fall ner till hamre och red Plupp på eftermiddagen. baserade uppvärmningen helt på vad vi gjorde på clinicen för Jens Fredricson. redan första galoppen trixade jag med att ta tillbaka, få med bakbenen och lite action i dem. red på snöret, som han beskrev det. vid intresse kan jag vidareutveckla!
Plupp är ju svagare i sin högersida. men som Jens sa, håll inte på och lösgör tex högersidan i höger varv då. galoppera i vänster och få med dej hästen ordentligt, bakbenen ska steppa i marken riktigt under hästen. vips så har man en lösenord häst i båda varven. ja, i höger varv också! kan försöka överbevisa detta sen någon gång. men det funkar faktiskt :) så Plupp var riktigt fin idag. jobbade inte hårt, bara lösgjorde lite och så. imorgon får hon vila. rider Fiffi! :)















fina Plupp ♥

off to

jag skulle gärna svara på:
varför locket till kakburken ligger under soffbordet..


varför det är så stökigt (med tanke på att vi städade igår)..


hur blomman vi aldrig vattnar kan vara vid liv..


men det hinner jag inte. ner till hamre igen och rida Plupp! :)

Jan. 18, 2013

sista lektionen. kolla film och disskutera. bara några timmar kvar.

veckan har varit djävligt seg. beror nog mest på att jag inte rider flera häsyqrbom dagen längre. men jag har lite fuffens för mej nu. hehe
dum spiro, spero - så länge jag lever, hoppas jag.



Jan. 18, 2013

två lektioner kvar nu efter lunch. jag och Sandra har fodringen ikväll så vet inte när vi rider. Plupp ska i alla fall vila imorgon för jag rider Fiffi. hon förtjänar lite vila!


två väldigt sega lektioner. vill bara att dom ska vara över.

Jan. 18, 2013

folk köper hästar. folk är allvarligt sjuka. folk spammar fb med saker som ingen helt ärligt bryr sej om. folk dissar, andra tar random upp kontakten. folk tränar för kända ryttare. folk åker på semester. folk har visat sej fula och andra öppnat sej.
vad händer i era liv? detta var min vecka på gråskalan. det roliga berättar jag om ikväll.


Jan. 18, 2013

morning! allready in school though first class snart at 09.00



sinnesrubbad..




tidsfördriv






Jan. 17, 2013

har slutat för dagen. tror jag klarade fårprovet annars blir jag deppig. men skrev ju på alla frågor så.. :)
ska kolla lite på treorna nu när dom hoppar men dissar ridhuset. får inte bli kall, är redan förkyld och har blåskatarr.
Sandra har inte slutat ännu tror jag. får vänta på henne sen drar vi å handlar lite mat!



Jan. 17, 2013

riktigt trött. drömde att jag red som en djävla kratta. har snart prov. har läst en massa dumt. humöret är inte på topp! vill bara gå hem å lägga mej. ska ändå bli skönt att stanna här i helgen. slippa åka fram och tillbaka när man är trött. hade dock andra planer i helgen men orkar inte. hehe


men vill träffa vänner och annat folk. får bli en annan gång! snart hoppas jag. men har eventuella planer på att stanna ännu en helg. välkomna att våldgästa!

Jan. 16, 2013

tar å lägger mej. lite deppig, trött. har prov imorgon om får. hatar får!

funderar på vad som händer i helgen. dissar ju fest o sikt, är kvar här istället. har fått en häst att ta mej an. kul det!

kan inte släppa att jag red ganska dåligt över lag idag. inte dåligt, men jag hade ju kunnat gjort allt fan så mycket bättre. blir så förbannat trött och besviken.

Jan. 16, 2013

hallojsan! det är kallt. värker i kroppens alla leder trots de hundra lager kläder jag har på mej. men är ändå ganska nöjd med eftermiddagen.
red BB i morse för Karin. vi fortsatte jobba med att få igång bakdelen och jag tycker jag lyckades hyfsat. fick fart på bakbenen och tänkte mycket på hur Jens förklarade. fick beröm för sitsen idag. antar att det är Jens förtjänst! tackar för det :)
hon var lite tråkig i munnen och ganska dragig. liksom när man fått tillbaka henne så pass att må känner bakbenen stampa under, så lägger till ytterligare lite skänkel, då är det full fart framåt tycker hon. satt väl emot så gott det gick och är nöjd med passet.
nu i eftermiddag hoppade jag Tyra. gick asbra fram till sista linjen. haha
vi kortade och längde mycket idag. Tyra var dock ganska seg då jag red i andra gruppen och hon gick i första.. men jaja. hoppade först en oxer efter fyra galoppbommar några gånger som uppvärmning. gick vidare till en linje räcke oxer 24 meter. varvade mellan 6-7 galoppsprång. efter det båge räcke oxer 21 meter. varvade 5-6 galoppsprång. vände och vred lite på det och satte ihop det till en bana slutet. allt gick bra som sagt fram till sista linjen. försöker med en fin liten bild här:



från hinder 5 (oxer) vänster tillbaka ner till hinder 6 (räcke) tyckte Tyra att vi skulle lägga i några växlar. blev ett lite cp språng men jaja. haha hon var glad i alla fall.
så är ganska nöjd. hade ju kunnat fått till det ännu lite bättre.
sitter nu och är lite död. skulle kunna gå å lägga mej nu men har lite att plugga. väldigt skoj. fast nä.

ful bild. dålig sits!

stannar kvar i Västerås i helgen. rider Plupp! askul ♥

Jan. 15, 2013

mockat åt fiffi, mockat åt Tracy. spånat upp åt båda. fixat Fiffis mat. tagit in och ut hästar. fryser som satan. ska gå upp till cafeterian å kolla på film (i telen då) och vänta på att maten kommer. om ca en timme.

Jan. 14, 2013

idrottsgalan? f*ck it, jag går å lägger mej.


tänker vakna frisk imorgon. dra tidigt till skolan med Sandra trots sovmorgon. pyssla med Fiffi. käka min frulle. plugga. käka lunch. gå på tre lektioner. få reda på mitt matteprov jag skrev idag. mejla stadsbiblioteket. vara lite irriterad. fixa i stallet. gå hem. plugga. käka. duscha. plugga. sova.
godnatt



all these little things..

några dagar, att vänta. bara vänta på action och besked. två saker jag då verkligen inte har flyt när det gäller! men jag hoppas verkligen på det bästa. mer skit kan jag knappast förtjäna..

lite av min underbart dåliga humor. kan påstå att jag är ganska lättroad.
nu är det dock till att plugga om får. lite lika skojj, hatar får. alla får utom fåret Shaun, han äger.

ja å Sandra va nyss till lidl å handla lite. mest onyttigt skit. hehe
mår för övrigt så där dåligt man kan må ibland så man tycker lite synd om sej själv. tror ja bröt höften när ja å Sandra nästan krockade, har ett skavsår på höger häl och vänster hälsena är sträckt eller nåt sen några månader tillbaka, jag är som alltid förkyld, fått en sväng av urinvägsinfektion, det är så kallt så var enda led i kroppen värker. jag kan nog få medalj när det gäller att klaga, även om jag faktiskt inte tycker synd om mej själv. tror min kropp är bygd för att ligga i soffan å glo på film..



keep making a mess of things


yeppyepp

jag tror jag somnade runt 05. i morse. hade för mycket att tänka på, har svinont i huvet idag!
det gick i alla fall bra igår. fina Queenie. 
 
hittade lite gamla bilder på J igår också. hade inget annat för mej. jag hade dock lite andra planer för kvällen men eftersom jag så gott som saknade talförmåga och knappt kunde tänka på annat så sket det sej. helt ärligt, skittråkigt.. hehe 
jag saknar min lilla skrutt. hann inte ens säga bye till henne. var liksom på Irland när hon åkte. men det var ganska skönt ändå. den ponnyn hade jag inte kunnat säga hejdå till och sen fortsätta hemma som inget hänt, börja om på ny kula. efter att C inte hängde med oss längre. det hade blivit för mycket. men jag saknar verkligen de gånger som vi fick till det. som denna dressyrträning:
och denna tävling:
som sagt, saknar det! 
 
far till västerås snart. Sandra tar med sej Tracy så vi drar om någon timme bara. har matteprov imorgon, ett prov om får på torsdag. ont i huvet. beslutsångest. hungrig. livet leker med mej nu tror jag..
 

rubrik saknas..

har precis kollat Breaking Dawn part 2. trodde jag skulle dö, jag dog nog tror jag. kommer aldrig mer se den i alla fall, det är säkert! hahah
när typ alla dog satt både jag och hannis å böla som två djävla småungar. helt sjukt..
woops, tror bilden blev SÅHÄÄÄR stor nu.. men aja!
 
ska soova snart. imorgon hälsar jag på Queenie igen, är grymt nervös. haha hoppas och håller tummarna för någonting. någonting bra skulle inte sitta fel efter mitt disaster jullov. hehe

lycka uttryckt i gamla bilder












Jan. 11, 2013

vad ska jag göra när jag blir stor?
vinna en massa pengar, och inte göra någonting alls. med det menar jag, bara rida alla mina hästar, tävla, köpa och sälja för skoj skull, utbilda, bygga en svinfin gård, inte allt för stor men superpraktisk och lyxig med ridhus, padock, braiga hagar med snyggt staket. någon får gärna mocka, men ni får inte betalt. någon får gärna betala alla utgifter och sånt också!
så kommer jag leva :)

Jan. 11, 2013





från clinicen.. kändes bättre än vad det nog såg ut. men det skiter jag i nu. hoppar man en gång i veckan och knappt rider någonting längre så är det ju inget att haka upp sej på. it sucks, men kan inte göra mycket åt det.
fast nu vill jag bara rida. flera hästar om dan, hoppa, trimma, träna, tävla, utvecklas, komma någon vart, lära mej mera. har inget flyt nu.. hehe











Jan. 10, 2013

jupp jupp.. då var även denna dag över, så gott som i alla fall. somnade bara på en lektion, med det var inte mitt fel. släcker någon lampan och börjar prata om väldigt tråkiga saker somnar ju vem som helst!
gick förbi stallet när jag slutade och hälsade på Fiffi. hon var riktigt gosig, fast ville nog egentligen ha godis bara. haha
det var så mysigt att ha henne över lovet. kunde liksom göra det jag ville på mitt sett osv. som jag hade gjort med min egen!
känner nu att ett par pållar inte skulle sitta helt fel. vill ha flera stycken egna som bara jag rider och har hand om. bara mina bara mina bara mina! haha
jag har ont i hela kroppen för att jag inte gör nåt om dagarna. det är sikt störigt.. men mer än en häst är bara att glömma så länge jag går här i Västerås. tråkigt nog.

jajaja!! nu ska jag sova

Jan. 10, 2013

sista lektionen.. har bara somnat en gång idag men det är väldigt nära hela tiden. vädret gör mej superdeppig, äckliga vinter. tror jag packar stora väskan när jag drar till Irland snart och stannar kvar där. regn och kyla♥




dyngsur George efter en gröön ridtur, spöregn och en massa kor som jagade oss på andra sidan häcken.
åh, den filmen tänker jag kolla på idag! haha

Jan. 10, 2013

i skolan. sovfrillan check, alldeles för mycke kläder, en dag med en himla massa lektioner. ogillas! har dessutom glömt böcker till den viktigaste. bra..
men slutar i alla fall tidigt idag. skönt det!


söt Fiffi..

oförglömligt!

jag är slut! slut på energi, styrka och tankeförmåga. men jag är full av inspiration, från topp till tå. tänk att jag idag red för Jens Fredricsson på hans clinic. hästvalet kan man ju diskutera, men jag fick i alla fall till det!
Svante va skitdryg i början, men när jag fick lite hjälp var det ju skillnad som dag till natt. nu vet jag vad ja måste göra (och börja träna är en av dessa saker) hehe
men jag är så himla glad att jag fick vara med. har lärt mej asmycket och har motivationsflaggen i topp!!
vi tog några språng på lite olika vis, som att bara köra på, kolla på Jens under hela anridningen, lite kontrollbreak! det var skitbra. efter nå språng på en meter ville jag bara fortsätta hoppa, hela banan flera dec högre! men då var hittills klara.. hade lugnt hoppat lite till! men man ska ju avsluta när det går bra :)
detta kommer jag leva länge på ska jag säga!!

nu har jag ont i hela kroppen, är nog sjuk innan helgen, ha ridit tre pass idag med just det klagar jag ju inte över. Uusmann mer ridning desto bättre! men min kropp är för klen, mina leder är lite knackiga. känner mej som en gammal tant ibland. haha
men lite sömn brukar vara bästa medicinen så.. gonatt!

Jan. 09, 2013



Sandra städar ochvjag ligger i soffan och latar mej.. sen smetar hon smör i fejjan på mej. elakt!

Jan. 08, 2013

satt å kolla på War Horse nyss. men märkte att den var typ två och en halv timme lång, så dissade den. hann kolla i en timme i alla fall.

imorgon har jag ridning hela dan. rider först dressyr på morgonen fler Karin. ska rida Svante för ska ha honom på kvällen.
sen efter lunch har jag hoppning för Sussi. vet ej vem jag rider då, men har banskissen i alla fall. det blir så att Sussi skickar den till mej dagen innan så kan jag ta tag i banbygget direkt efter lunchen med klassen! :)


fin bild på Sandra som hon gärna bjöd på! är man lite störd så är man♥ haha

och imorgon har vi öppet hus på vårat gymnasium, väldigt välkomna alla! efteråt bjuds det på en clinic med självaste Jens Fredricson!!! helt gratis, kom gärna och kolla. har inte velat säga något förrän det var säkert, men jag ska vara med och rida på clinicen! ska bli askul, hur ofta får man en sån här chans liksom!? :D


så vi taggar till imorgon! :))))

sista lektionen

nu väntar en timmes väldigt flitigt mattearbetande.. NOOOT!!!!!

Jan. 07, 2013

jag förstår rakt inte grejen med längdskidor. inte ens kul för en person så lättroad som mej.
hockey? usch fy, halka runt på isen och jaga en svart liten grej och bli ikulltacklad? kul, ser verkligen logiken i det! (not) halka på is kan jag göra hemma på stallplanen! ont gör det också när man får pucken i huvet eller liknande.
fotboll? där dog mitt intresse för sport i huvud taget. sparka på en boll liksom.. missar bollen gör jag också. dessutom må det vara den fjolligaste sport jag varit med om, hur spelarna ser ut när dom råkar halka i gräset osv. dom verkar tro att dom ska dö eller nåt. förstår det inte.
basket har jag en gång tyckt om. men det har på senare tid ofta slutat med att jag fått bollen i huvet och åkt hem med en hjärnskakning. missförstådd sport.
diverse extremsporter.. suicidal stämpel i pannan ska ni ha. prova hoppa från en bro istället och se om ni överlever.gör ni det kan ju flygplan rekommenderas. hoppa utan fallskärm då förstås. totalt sinnesrubbat.
och sporten av dom alla.. curling. sjukare än så blir det ju inte! ring mej när ni ser logiken i det.
och ridning. till skillnad från att trixa med en fotboll, så har vi nu ett livs levande djur med helt egen vilja. kan bitas fram och sparkas bak. dem kan hoppa över två meter högt, utföra konster på kommando. kasta av sin ryttare och lämpas till handicap.
benbrott, rädsla, skräckblandad förtjusning, extrem lycka och en oändlig känsla och kärlek. man blir trasig utanpå och inuti, kroppsligt och själsligt. du ser det som en extremsport och en fjollsport. till och med en frukt.
ridning, det förstår jag in i minsta detalj.

Jan. 06, 2013





why not liksom?
asbra avslut på lovet!!

Jan. 06, 2013

å g till västerås då! köra igång med skola och sikt igen.. usch säger jag bara. men det är ju snart lov igen som jag blev påmind om idag. och efter lovet drar jag till Irland. skoj ska det bli i alla fall! även om mitt lov så gott som knäckte mej så här jag något att se fram emot. men lite panikångest har jag! haha det kommer lösa sej ;) fast har ändå ont i magen..


och ut med Big Blue lorry vill jag också! ut och tävla och träna. fast behöver ju en häst först!

men ska lämna av Fiffi när vi kommer fram. känns väldigt jobbigt.

Jan. 06, 2013

yes, på g hem igen då! haft bästa dagarna med bästa sällskapet så nu är jag helt slut. men hemma måste jag packa klart och sen fara till västerås med Fiffi. tror inte jag kan rida henne på cliniken, men är helt amazed över att jag får vara med och rida i alla fall! :D lycklig!
men helst av all vill jag bara att Fiffi ska vara hundra okey! :/ känner mej grymt djävla kass efter detta!! tråkigt är det :(
nu "rullar" tåget igång, så är strax hemma. men måste köpa cola först!

trevligt!




Jan. 05, 2013

i stockholm och har det bra! bortsett från att jag varit nära å spytt tre gånger redan.. hehe
ena sekunden sitter ja på huk o tjippar efter luft och två minuter senare har jag köpt nå. tror jag måste lära mej käka lite bättre, blir nog bra när skolan börjar igen och man har lite fasta rutiner!! haha
har bara köpt två saker, bara för att dom skulle matcha hästen jag vill ha. hehe vinrött och grönt!

Jan. 04, 2013

stallet klart, två hästar klippta, utrustning tvättad nu ska nästan bara få ta en promenad och sen måste jag in och packa. drar till Hanna ikväll och imorgon bär det av till stockholm! så full rulle är det..



trött..

släppt ut hästarna och käkat frulle. ska dra ut igen och mocka nu. shit vad tungt det var å gå upp i morse. vaknade två inatt å var ashungrig. men somnade om och vaknade lite innan fem igen av att telen blippade. svarade på nå sms å sprang ner en sväng. väl uppe igen vandaliserade Patsy sängen spela kunde inte somna om förrän han la sej o sov under min haka. hann precis få upp värmen igen innan det var dags att släppa ut hästarna.

idag är det träning igen. vet inte om jag rider med, beror på om det finns nå häst över!

älskar/hatar

hatar nyårslöften. dom är bara till för att brytas. totalt värdelösa, sätt ett mål istället.

älskar mina galet orimliga mål jag sätter. från minuter till livsmål.



världen är upp o ner

tänka sej.. att det var så tungt i morse! har tuggat av halva läppen, sparkat sönder mina tår, svurit hela morgonen.

men jag fick låna Apan idag. trodde han var motsatsen till vad han var. det var ju lite tryck i honom. satt och garva när vi inte ens kunde ta oss över galoppbommarna x) han var riktigt rolig att rida, tackar Annika för att hon gjorde min förmiddag!!

men när vi väl var hemma gick jag in i deppokomat igen efter att ha fixat lite med Fiffi. gick in och hade missat ett samtal. fick då ett sms som fick mej trilla ur soffan!! vips så var jag gla och smått panikslagen igen. nu ber jag till allt som går att be till om att Fiffi joinar mej i denna helt galna upplevelse. ber natt och dag, och nu ikväll kände vi inget alls i ben och hovar. tror att denna skit som slaktat mej de senaste dygnen var ett tecken på hur djävla lyckligt lottad jag egentligen är. herregud, en önskan som går i uppfyllelse. det här kan ingen slå, folk får säga vad dom vill, slänga ur sej den värsta skit dom har, för det här kommer jag leva länge på.
what doesnt kill ya makes ya mentally fucked up. men jag tror jag lärt mej något av det!



ja, vad ska man säga?




tjohoo! fml

idag känns mina 53kg dubbla. klumpen i magen är nu i hela kroppen. inte ens kyllinement till hästen hjälper för min hand, det sticker bara i näsan och ögonen och gör det svårt att andas. vilken djävla bra start på dagen!
de första två timmarna av 2013.. var det allt jag fick? allt fram till nu är inte ens värt att nämna. men det kan ju i alla fall bara bli bättre nu. annat är inte möjligt.

inatt drömmer jag dej hit

jag har (kors i taket) vågat mej in på mitt rum och tänker spendera natten här. tänkte att jag inte har något att förlora efter en dag som denna. Hanna sov här igår, vilket gick bra. dog inte eller liknande. annars kan jag räkna ut lite snabbt att det var ca 2-2.5 år sedan jag sist sov här själv. bortsett från fester då Hanna sovit här.
skulle upp tidigt i morse för att komma iväg till ridhuset, så drog därför tidigare från festen än planerat. men så vips, vaknade jag och Hanna vid 10. ingen väckte oss, vilket gjorde mej lagomt grinig. bra start på dagen!
fixade stallet, käkade och drog ner med hästarna. vilket resulterade att min plan för träningarna sprack. min unika reservplan också om man nu ska ta i. så jag har deppat resterande timmar av dygnet, tyckt lite synd om mej själv osv. men är mest förbannad och ledsen. helt ärligt (för det ska man va) så stod inte träningen i centrum, utan att jag skulle ha en häst att ta hand om över jul, pyssla och greja med. så att träningen så gott som sprack gör mej inte mycket. jag får ju träffa Kelda, vara med och fixa i alla fall. men att rida hade ju gjort mitt lov ultimat. att rida Fiffi.
men vad kan man göra åt det? har varit hemsk hela dagen och dryg, inte med mening. kan inte hjälpa att jag känner, för det gör jag. måste få slänga ur mej all djävla skit, och eftersom jag inte säger så mycket blir jag istället stum och tråkig.

märkte nu att jag luktar väldigt skummt. öl och ...! skulle inte sitta fel med en dusch. sminket har setat i två dagar och det lär ju inte åka av imorgon heller. men måste tacka för ett ultimat nyår (bortsett från att jag stekte min hand brutalt), med bästa vännerna och många andra! detta borde göras om :)
nu ska jag försöka sova själv i min säng, trotsa den skumma lukten jag får konstiga flashbacks ifrån och vakna på bättre tankar. Inga flera skitdagar som den här, håll tummarna för mej imorgon. jag lär behöva det.

i've come a long way since





..

jag har lust att skriva en äckligt djävla lång lista på allt som jag e så sjukt trött och irriterad på. men det skulle ta alldeles för lång tid. och min perfekta fantasivärld har krossats, så jag måste bygga upp en ny.

dagens resultat

jag ska deppa hela kvällen. välkommen hit!

RSS 2.0