tisdag idag

Vad ska jag säga? Min häst slutar aldrig förvåna mej, hon är helt makalös! Hela förra veckan och helgen har liknat självmordsuppdrag varje ridpass, och idag bränner hon av en bana på 110 (så gott som 110) som om det var det enda hon gjorde om dagarna! Herregud.. väldigt nöjd med dagens hoppning, det känns bra inför Sala på lördag. Då tar vi en 1m och debuterar 110. Håller tummarna :)

nu är jag slut..

Satan, min häst var mycket billig idag. Tvärnita för en liten beck (som vi rider förbi 5 av 7 dagar i veckan) och nockar mej i bröstkorgen. Trodde, precis som alla gånger jag blivit misshandlad av denna häst, att jag skulle dö. Fick ingen luft, hostade, grät, trilla nästan av i kaoset. MONGOLIDHÄST! Mår piss, ont över allt, alla hästar har jag kunnat skicka iväg idag. Fölungarna på praktiken är änglar i jämförelse med retardgänget här hemma. Fölisarna som bet mej i benen och arslet hela förmiddagen medan jag slet med att trassla ut alla mammahästars manar. Tacka vet jag att Cindy och Gunde inte har några tänder ännu. De andra mupparna är flitiga med sina, vilka blåmärken jag har!! Haha Har ridit Blondy, Tracy, Queenie och Jordan idag. Blondy var sär, skitdryg och ville ingenting, sprang bara runt och låtsades vara lite förvirrad och stressad. Tracy var riktigt sur på mej när jag krävde lite mer. Slog med huvet och ville inte öka eller korta sina steg, bara springa fortare och långsammare. Helst fortare. Queenie är ju riktigt knäpp ibland, eller för det mesta jämt. Älskar hennes inställning och attityd men tror hon har värre agressionsproblem än mej! Lite utav ett special case är hon allt, damen. Imorgon blir det fokus på HÖG nivå.
Hästarna är alltid dem som ger mej styrka och motivation till att göra vadsom, men ett steg ner betyder nya idéer att bryta gamla mönster. Idag må de ha tagit all min styrka och allt tålamod. Det är ju så att det kommer vara bortglömt snart och imorgon ska jag gå ut till mina mongolider till hästar och göra allt som jag gör bra. Already one step ahead!

plans

Sådär, hemma efter praktiken. Ska dra ut till de fyrbenta där ute alldeles strax och pyssla. Känns som att det är tusen saker att fixa medan jag är hemma dessa dagar, flyr ju landet snart och blir borta hela sommaren! Det är väl inget att göra egentligen men känns bara väldigt stressigt. Men det släpper snart! Haha..
Fick en riktig motivationshöjare för en liten stund sedan. Händer ju att man bara fastnar i en riktning ibland men nu ser vyerna oändligt öppna ut. Skönt det, så sätter igång redan nu och går ut till min framtid.

monday

Lite usel update nu men fullt ös typ..!
Resultat från Österfärnebo i lördags: Queenie 90cm - 4fel, ett ner eller snarare en liten krasch. Super flyt hela rundan fram till näst sista hindret, en oxer som stod lite korkat vinklat. Hade en bra linje och såg avståndet på millimetern men då sa Queenie ca 5meter innan: "Matte, ny flyger vi!!", haha så vi landade i hindret och bommarna flög lite hur som helst. Lyckades väl få tag på alla tyglar och grejor till sista hindret. Men är nöjd med rundan, hon gjorde väl ingen större ansträngning för att ta sej över.
Queenie 1m - Felfri, jubel och applåder till hästen! Så klockren runda, ett litet misstag på hinder nr 6 då hon ville springa ut från banan men fick henne sådär lagomt mitt på hindret. Hon är då smidig som en katt, helt sanslös! HOn var så fin, laddar om till nästa tävling om två helger i Falu, eller liknande. Håller inte isär alla Falu och Falun:s! haha

Once uppon a thursday n

Halloj! Härligt men blåsigt idag, pefra för ett litet föl att komma till världen ute i hagen! Urgullig var hon, stapplade ända in i stallet uppe på benen, så duktig! Kom nyss hem å ska rida Mossy med Jessica och Tracy om en liten stund. Queenie ska gå sedan och Bua ikväll. Får se hur länge Queenie håller sej på marken idag med tanke på att hon fick en dag off igår. Blir spännande att se, minst sagt haha.

fult väder

Har helt underbara tider under min praktik. Fina fölungar, inget att klaga på. Sitter och käkar lunch nu och ska strax dra mej ut till hästarna mina. Hoppade Queenie igår också. Gick bra det, hon hoppar som en katt den där.. gillar !! ;) men mina armar är totalt pajj idag. Tycker själv att att jag är ganska stark. Är definitiv inte svag, men sååå mina armar är ömma nu. Det blir flåspass ut i skogen idag, omringad av träd som är bra att stanna i.. Queenie är lite snällare ute i skogen, håller huvet på plats och arbetar med lätthet. På banan blir hon lätt uttråkad så fort det inte ligger någon bom i vägen eller liknande. Någon dag i veckan ska vi överkomma skräcken fler diken vilket får gå som det går. Senaste gången var det stopp flera meter innan och mycket farligt. Haha det blir ingen fälttävlans stjärna av den fegisen!
Bäbishästen 4år gammal! Skumpade dressyr med B igår. Tränade in l:a3 programmet, ska det vara så ska det haha. Börjar med inridning i galopp då.. klockrent men halt kunde hon inte göra. Minus på det. Skänkelvikningarna satt, förvända galoppen likaså. Ryggningen var horribel haha.. kommer få minuspoäng för den då det mer liknar en bakdelsvändning! Men det blir nog bra ska ni se. Att komma sist är väl också en merit? ;)

doesn't mind

Nu har min häst varit GULD i två dagar. Tror jag helt plötsligt lärt mej rida eller nåt, för allt föll liksom på plats igår. Gick ner på banan en sväng och slängde fram lite bommar, bara som en solfjäder. Mest bara för att få lite fokus, Queenie har lika bra fokus som jag själv haha, gör vi en sak mer än två gånger så lackar hon ur och hittar på något helt annat. Precis som mej x) Tycker det är perfekt med bommar på det viset. Går att öka, minska, rida lite hur som helst. Dock möblerade Queenie om det lite, så det var tillslut fyra bommar helt raka.. men fick i alla fall ut det jag ville, det jag inte hittade dagarna innan. Red bara bara bara som jag gör för Helena. Det har funkat så bra på Queenie, på Jackie också för den delen. Vi skruvar bara ner allting en nivå, främst tempot. Annars är lösningen på de flesta, särskilt alla hästar jag rider på Hamre, att rida framåt. Det är även viktigt för Queenie att få komma fram och hitta en bjudning. Dock är det aldrig något fel på bjudningen hos den hästen haha. Men det funkar inte att köra med pang-på-rödbetan-metoden, eller som vi red för Jens Fredricsson, på Queenie. Att trigga igång dom där bakbenen för att få hästen lösgjord. Det funkar utmärkt, älskar det på de flesta hästar men min är aningen nervig och känslig för det. Det går inte riktigt att trycka ihop det hela ännu, vi får ta en liten del i taget! Hade igår Mårtensson ute, han kollade igenom Q. Hon var mycket bättre i överlinjen, helt bra faktiskt, ingen låsning eller vridningar! Så himla skönt. Dock lite låsningar i bogarna, men hon går ju på sina bogar hela tiden och är hemskt svår att få på bakbenen emellan åt, så han tyckte inte att det var så konstigt då. Det blev i alla fall ett lyckat och kort besök. Så damen fick komma ut i skogen en snabbis idag, skrittade och travade. Också idag var hon super, vet inte vad vi hittar på imorgon. Lite lättare arbete av något slag! Skulle hoppat, i Björka på Pay'n jump 90-1m men tar det lugnt efter "behandlingen" igår! Hoppar senare i helgen tänkte jag.
Nej det är så mycket som kommer att falla på plats känner jag. Jag vet ju precis vad jag letar efter, hästen jag red på Irland i höstas. Vet att det finns där, allt vi kunde och jobbade för. Tycker att hon utvecklats 100 steg redan, bara i hoppningen. Men det markarbete jag fick beröm för att jag gjort är ju som bortblåst. Jag har så många anledningar att vara arg och less, att faktiskt hata. Men ser förbi det för jag känner hur otrolig min häst kommer bli, faktiskt i mina händer! Käns underbart.

trött..

tro mej, min häst var billig idag! gör som Kelda sa och har ridit på vanligt tränsbett. tycker det är ganska självklart egentligen, vill inte sitta och rida på andra bett än enkla när män bara trimmar hemma. men grejen är att Queenie faktiskt är lite utav ett special case, som Kelda sa. idag var det en sådan dag då inget funkade. fel bett, fel nosgrimma, fel stigbyglar, dammig jävla sadel, jävligt jobbigt och varmt! allt var bara fel från första steget på banan. va fan, tar ett nytt tag imorgon. 300 djupa jävla andetag om igen. korkade mupphäst!

oh simple thing, where have you gone?


3 MAJ 2013


HEY HO...

är sjuk och blir hemma hela långa veckan (måndag-onsdag) !! åkt på nå riktigt skit, tog mej igenom tre dagars träning med Queenie och Blondy för Kelda endast på viljestyrkan. är fortfarande riktigt motiverad men nu har all kraft lämnat mej när hästarna tagit det lite lugnt. Queenie vilade idag men sprang av sej i sommarhagen ganska ordentligt. Blondy också haha, alla såg ut treåringar som släppts på sommarbete!! knäppa hästar..

MIN STJÄRNA ♥

så du glänser, efter endast tre månader!

Sandra o Tyra 130430

hoppning för Sussi


RSS 2.0