Jan. 27, 2014

jag kommer ändra eller ta bort bloggen. Nystart eller ett stopp. Känner att det inte är värt att vara kvar här nu när det händer så mycket, hinner inte med allt.

Jag ska ta tag i allt som måste göras. Reda ut en massa trassel. Det kommer i alla fall inte uppdateras något här ett tag framöver.

Hästarna idag:
Queenie körs igång efter fler skador. Hon stärks och utvecklas i den takt vi planerat. Det kommer fram mer problem men ännu fler lösningar. Hon ska hoppa 90cm på Hamres pay and jump och fortsätta stärka formen efter det.

Fiffi står lindad på nätterna och kyls på dagarna. Hon ska köras igång långsamt snart igen. Det får gå som det går, jag gör allt jag kan.

Plupp ska jag hoppa på pay and jumpen, och tävla 16/2 här på Hamre. Sommarplaner och vidare orkar jag inte tänka på nu när det kommit in mer i bilden.

Gör allt vad jag kan nu. Vi får hoppas på en nystart snart. Målet nu är att jag ska klara alla kurser och ta studenten. Spara alla mina pengar. Skaffa mej en slags inkomst. Tänka större. Satsa.


Jan. 26, 2014

Hemma på Jonbacken för en kort visit. Kom hit igår efter att ha fixat en massa i Västerås. Handlade mat, kikade lite på Hööks nyheter osv.
Jag åkade få med mej ett nytt tävlingsset hem, med luva och schabrak. Reglerna för loggor verkar vara ganska strikta. Så det fick bli något utan loggor, tycker det är så fult och tråkigt men aja. Brukar vanligtvis tävla i mina Schockemöhle schabrak, men där är ju loggan för stor..

Det nya är beiget med guldig och marin passpoal, luvan är marin med guldig passpoal och beiget kantband. Trot det matchar bra med mina beiga tävlingsbyxor och marimblåa KL kavaj! :)
Får inte fram någon bild eftersom jag är hemma på landet mitt ute i skogen=begränsad internet och uppkopplings tillgång.. haha

Idag ska Blondy visas och Hanna ska prova en häst. Jag hoppas inte högt men vi får se hur det går!

Onsdag

Skolan nu, matematik på schemat. Slutar runt 4 idag, sen ska jag rida Fiffi och Queenie. Det kommer bli sent ikväll, har inte hunnit fixa något alls i stallet. Ska kika in på hamre ridsport också om jag hinner, ska köpa en present till mamma som fyllt år. Har inte hunnit hem, men det blir en dag i helgen. 



Mitt måtto




Jan. 21, 2014

Ligger och beklagar mej över lilla axeln som Fiffi drog sönder och funderar på annat skit. Mest bra skit men även dåligt. Som att skit kan vara både och liksom..

Tisdag avklarad, en cp lång onsdag har jag framför mej. Känner mej bra peppad till allt, speciellt skolan! Vill ju typ bara sova eller nåt. Kanske rida och äta också, det vill jag nog.. Sova, äta, rida, äta, sova!

Tisdag idag, Fiffi har gått och Queenie har vilat.
Onsdag imorgon, Fiffi och Queenie ska ridas bägge två
Torsdag, Fiffi ska hoppa och Queenie ska ridas ut.
Fredag, Fiffi får göra det hon känner för och Queenie trimmas.
Lördag, Fiffi trimmas och Queenie ev. hoppträning.
Söndag, Fiffi vila och Queenie skrittas.
Slut på veckan

you mean the world to me




Jan. 20, 2014

Lyckades somna efter 3 någon gång, är inte så jävla pigg kan jag säga. Planerade att gå upp 07.00 men vafan.. två timmar senare är ju inte långt ifrån!

Jan. 20, 2014

Sömnlösa nätter, vad är dom bra för? Absolut ingenting.



Queenie fick komma ut i skogen igår, bara röra på sej. Hon var lite stel och trött sen hoppningen men lika glad för det! Idag ska vi rida ut också. Måste dock brodda om bak för hon har slitit sjukt mycket på dem!

Fiffi den feta grisen var riktigt dum igår. Var "livrädd" för blommorna som står i hörnen av ridhuset, som har stått där hela hösten och vintern. Alltid lika farliga. Men jag fick bara nog, sa åt henne flera gånger och hon var så arg på mej för jag tvingade henne gå typ 3 meter ifrån blommorna.. reste sej, sparkade, hoppade rakt upp i luften, backade, skenade framåt.. Väldigt störd. Tillslut tillät hon sej själv springa förbi dessa horribla blomjävlar lite raskt. Usch vad arg jag var på henne, så himla dum. Ston säger jag bara... ge mej en korkad valack istället!

Jan. 19, 2014

Igår sade jag till mej själv att jag skulle gå upp tidigt idag, för att fixa hästarna i tid. 07.00 imorse ringde mitt alarm, jag stängde av det och somnade om igen. Så bra gick det!

Hoppade Queenie igår. Ringrostigt? Oja!! Hon var duktig ändå, med tanke på att hon inte hoppat hinder som är större än 80cm på 8 månader.. min duktiga häst!
Har anmält en 90cm pay n' jump den 1/2 här på Hamre, tror det blir bra att börja med :)
Vi körde på fem och en halvan igår. Hatar den övningen just idag bara, när jag tittar på filmerna när vi hoppar. Jag ser ju bara konstig ut, inget stämmer. Jag inser nu varför hag inte tävlar 130-140. Det skulle se förjävligt ut. Är riktigt besviken på mej själv, jag kan säga åt andra vad de ska göra när de hoppar men kan knappt ta mej över hindret själv. Folk ska aldrig mer få titta på när jag hoppar högre! Uppenbarelsen är glasklar. Ska aldrig mer klaga på att jag inte får vara med i olika div.lag, aldrig klaga på att hästarna jag rider gör ett dåligt jobb, vill aldrig mer hoppa typ. Vill bli ivägskickad till nå jävla anstalt där man lär sej hoppa och få fetaste straffen när jag misslyckas! Ska rida dressyr resten av mitt liv istället, har större framgångar där genom åren. Fan ta allt dehär!
Nu ska jag äta frukost, träna, duscha, gå till stallet och se om min häst är vid liv i  hagen. Inga sår osv..

Jan. 18, 2014

Mun häst är bra bortskämd. Hon ska få ett nytt tävlings set i födelsedagspresent med schabrak och luva! Jag kan dock inte bestämma vilket jag vill ha (vilket Queenie vill ha) ;)















Jan. 16, 2014

Queenie var av och på idag. Fiffi vilade. BonJovi var fin. Jag har blåtira och ser downsyndrom-drabbad ut. Bra dag? Mjo fan!


Imorgon väntar mattelektionen of doom, en halv till lektion sen ska jag leka med åk.2! Ska presentera mitt gymnasiearbete osv, hoppas på att alla hänger på. Blir lite svårt annars! Mer om det kan jag skriva imorgon.
Queenie får vila imorgon. Fiffi ska ridas, vet ej om BonJovi ska ridas. Har bara en lektion på eftermiddagen, så slutar i skaplig tid. Skönt :)

Ett otroligt oinspirerat inlägg. You deal with it.



Jan. 15, 2014

Queenie lämnar mej aldrig. Men detta har jag i åtanke vid nästa hästköp:
Hitta en häst som inte gör dej illa.

Och ja, Queenie kände för att nocka mej i dag igen. Men idag var det första gången som förstörde mitt face. Började blöda under ena ögonbrynet, har ett litet hack. Är svullen ser helt mongo ut. Kul. Tack!
Vet att man inte ska sova när man har en eventuell hjärnskakning, men vad ska jag annars hitta på? Klockan är snart 23, är bara jävligt trött! Jag skulle inte ha ridit både Queenie och Fiffi efter smällen känner jag nu, men vafan. Köttar på eller nåt sånt. Vi får helt enkelt se hur pigg jag är imorgon om det blir någon hoppning för min del.


Hästen min har även förstört två st boots, ett tredje ligger någonstans i hagen. Hon hade tre nya sår på ena bakbenet för det var ju tydligen givet. Det blir att stå inne för hennes del imorgon. Att hon inte kan sköta sej.. men börjar sent så jag hinner rida ut henne en sväng i alla fall så får hon komma ut. Fiffi ska också ridas imorgon och på fredag, men fredag vilar Que. Tänkte hoppa på lördag eller nåt och anmäla till pay n' jump den första februari. Även Plupp.

Nej sovdags för mej, många verktabletter senare!

Jan. 14, 2014

En dag och tre hästar senare.. startade dagen med att försova mej! Det var väl givet? Var knappt vaken när jag kom till skolan.

Red Plupp på mogonen, BonJovi vid luch och Queenie efter det. Blev otroligt inspirerad utav Jens igår på cliniken. Han gör allt så enkelt så det är skrattretande! Men ja, allt blev lite enklare idag också. Satt i ridhuset och lekte Jens Fredricsson på alla tre hästar. Ridning är bra roligt när man får till det!
Queenie var väl mest till besvär idag. Brunstig, väldigt billig. Nejdå men jon försökte springa på dom andra hästarna i ridhuset, gnäggade och mumlade konstant, gjorde några undanmanövrar från min farliga skänkel som hon helt plötsligt lade märke till. Suck.. Jag lever på att ta djupa andetag runt den hästen! Fast ganska duktig var hon i alla fall. Inte helt hopplös, med tanke på att det blev ganska mycket vila i helgen och halvdan ridning igår. Vi fortsätter trimma vidare imorgon! :)

Imorgon är allt bara jobbigt. Bortglömt prov, sen lunch, slutar 16.20. Fan ta det.
Gör i alla fall framsteg om jag vaknar i tid imorgon!

ta en text, gör något konkret av den

Att gå från tanke till handling kan vara krångligt. Jag lyckades med detta för bara några dagar sedan. Också för cirka ett halvår sen.
Den första tanken tog mej tre år att handla. Jag trodde aldrig jag skulle ta mej själv från botten och våga spela på den nivå jag är idag.
För några dagar sen, typ förra veckan var jag lika skrämd och nervös och osäker. Nu hade jag inte tre år på mej att samla mod. Men jag tog inga råd från någon, frågade inte om hjälp, tog inge hjälp. Jag var så osäker så att den enda jag vågade vända mej till var mej själv! Jag hade långa diskussioner och jämförde mina egna värderingar i några dagar. Sen skrev jag ner precis vad jag ville våga. Jag tog texten och gjorde den konkret.
Det tog inte lång tid den här gången men det var minst lika svårt. Men till skillnad från de tre år som jag velade fram och tillbaka, så är jag bara 100% säker på vad jag gör och vill nu efter de tre dagar jag istället grubblat. Visst kan det skita sej men ja.. det känns bra i alla fall!


Jan. 10, 2014

Den där hästen, Queenie. Hon växte idag, blev flera år äldre! Haha inte riktigt kanske men bitar föll på plats. Hon mindes tydligt hur skänkelvikningar går till, hur man galopperar på volt och innanför spåret. Blev lite konditions/styrke/koordinations missar men vafan. Piloten frös till döds efter uteritten, bortförklaring! Nejdå jag är nöjd med det lilla som fungerade idag. Jag vet att det kommer dröja innan jag får ett sånt här bra pass igen med Queenie, men man får en bra motivationskick i alla fall!


Stjärnan min! Imorgon väntar ett lugnare pass, kanske en skritt sväng ut i skogen. Hon rev upp sitt jävla sår "på hoven" idag också, så det blödde och jävlades länge innan jag fick stil på det. Ingen större ansträngning för hennes del imorgon. Vill inte skapa blodbad igen..min häst alltså..!!

Fiffi joggades lätt i ridhuset, hon var fett sur idag. Haha pms hästen! Nu ska hon komma igång igen, och shit vad tjock hon är.. det är pinsamt, riktigt skämmigt! Hon ser ju ut som en studsande köttbulle.




Ny dag imorgon med nya tag! Det kör vi på, hittar säkert en massa bra skit ;)
Sovmorgon står som prio ett i alla fall.

visst du kan skratta och låtsas som ingenting

Nu tar jag helg!! Grisigt jävla skönt, ska fixa allt åt hästen Queenie nu och sen rida. Skrittar ut först sen kanske trimma lite i tidhuset :)



Juni 2013 del 1

Startade tidigt med att rida Jack. Han var avställd pga att han var utdömd. Men han var lite för tjock för sitt eget bästa, så koterna belastades mer än nödvändigt.


Tävling i Sala med Queenie. Detta var våran sista tävling 2013, vilket vi inte visste då. Men iaf så red vi 1m och debuterade 110. Ett ner i 1m och nolla i 110. Det var otroligt! Min häst var otrolig, helt sanslös. Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på rundan! Det var då den absolut bästa dagen i mitt liv!








Mer än så hann jag inte med Queenie. I del 2 är jag inte hemma, jag befinner mej på Irland.

Maj 2013

Startar med träning för Kelda. Qurenie var skadad igen men hann bli frisk till de två sista träningsdagarna.






Jag praktiserade i tre veckor his Bergshyttan Häst och Semin. Lärde mej tonvis nya saker!


Queenie blev finare ich finare. Vi tränade hårt och anmälde till fler tävlingar!




Tävling var det! Vi åkte till Österfärnebo och red en 90 - 1m. Rev ett i 90 och satte första nollan i 1m! Stolt ryttare kan man lugnt säga! ♥








Sen drog jag till med en dressyrstart med Blondy i storbyn. Tveksamt om jag red på godkänd procent men jag låg faktiskt bara en utanför placering!



Allt var enklare på lerkockernas tid..

sitter och tittar på film. Till vildingarnas land. Alltså, den filmen är bara konstig. Förstår ingenting, ett gäng monster som är allmänt skumma och en liten pojke som lurar monstren att han är kung och kan spränga huvuden på andra. Nu ska dom bygga ett fort och ja, jag är ganska lost.
Såhär blir det ju lätt när utbudet av tevekanaler är begränsat. Haha.


Och dom där monstren, dim sover alla tillsammans på hög. Tänk om man gjorde så? Haha.

April 2013

Tidigt i April blev jag 18. Det firades varken med krogen eller annat slag av fest. Men det blev en hel del shopping eftersom jag fick sadeln såld!!


Queenie gjorde två starter i Åsebo, fyra fel i 90 och åtta fel i 1m. Hon var så duktig!


Queenie började gå bättre och bättre. Lärde sej mycket, var positiv och pigg till allt arbete!



Mars 2013

Mars 2013 började med en härlig Irlandsresa. Jag hade kul, hittade många fina hästar. Fastnade för en speciellt, men den hann någon annam köpa. Då var min resa förstörd och jag deppade resterande del av den.



Sen åkte min lärare till Irland, som ni kanske kommer ihåg tog jag hand om hennes häst Bacchuz då!


Efter det blev Queenie skadad och fick vila i tre veckor.


Jag red då Plupp igen.


Fiffi sattes igång sakta, det fick jag på mina axlar.


Det var Mars 2013 för mej.

Jan. 06, 2014

Med enbart tänk på mej själv:
Jag önskade att jag hoppade 120, 130, 140. Tränade hårt och satte relistiska mål. Att jag redan var där. Känner mej fett efter.

Sen tänker jag bara:
Jag önskar bara att min häst kunde gå en hel månad utan att skada sej och behöva vila i tre månader.
Nu andra kan ju kötta på med utvecklingen, jag stannar kvar här nere ett tag till då.

I have only one thing to say about life
- It goes on.

Jan. 05, 2014

Tydligen var det hockey ikväll. Tydligen vann Finland. Tydligen är jag kvarts finne. Är tydligen ganska glad över att Finland vann, även om jag inte har en aning om vad de vann.. :D Egentligen skulle man väl ut och fira, mäh näh. Snart slocknar jag i soffan under mitt ensamma firande!! hahaha



Februari 2013

Queenie började ridas efter att ha gått upp tillräckligt mycket i vikt. Hon var väldigt trött men lärde sej otroligt fort.

Någon gång, jag tror det var i februari som Queenie tävlingsdebuterade. 80cm och 90cm, eller var det bara en 90? Minns inte, jag är en sådan hemsk hästägare x)

Jag red till gymnasiehäten Qrut. Han växte till sej ordentligt.

Det var februari månad, 2013!



Januari 2013

Nu har vi ju ett nytt år! Förra året hände det ju bara hur mycket som helst, så jag tänkte summera månad flr månad. Har inga skarpa minnen från det tidiga året, men bilder. Vi startar med Januari 2013:

Jag hittade Queenie på annnos. Då kände jag att jag ibte hade något annat val än att köpa henne. Hon var så nedtagen och sliten, tyckte bara synd om henne. Så jag provred henne, vilket jag egentligen inte hade behövt då jag redan bestämt mej. Hem kom hon i alla fall.


JAG RED CLINIK FÖR JENS FREDRICSSON. Hur coolt var inte det då? Kan säga att mina ben skakade så jag knappt kunde gå när jag klev av hästen!



Sedan tränades det för både Kelda och Lotta Björe. Olika hästar, hade inte Queenie ännu.




Det spenderades mer tid på Hamre. Jag började rida Plupp mer och mer.



Det var nog min Januari månad.


Jan. 04, 2014

Det är januari fan.. det har jag inte tänkt på! Ett nytt år liksom, och här går jag ganska o-peppad och ovetande, punkt punkt punkt. Nyårslöften? Näh.. Mål? Nääh.. Planer? Nähäädu... Jag vet inte alls vad som är planerat eller vad som händer. Vill inte se fram emot något eller sätta mål för det vågar jag inte. Tar en dag i taget och planerar för att röja en efter en. Känns bra nu, röj dagarna tills du kommer på något vettigt Emelie, lev i din jävla emobubbla och låt dagarna passera och få ångest för att skit inte blir gjort. Dom dagarna, på dagarna, dagarna för dagarna på dagarna.. och dagarna! Vafan jävla dagar. Kan vi inte leva i timmar och minuter? Då hinner vi i alla fall leva i nuet, stressa inte över morgondagen och oroa dej inte över gårdagen. Leva i timmen, minut för minut, det känns väl bra det? Verkar fint som snus för mej!

Jan. 04, 2014

Precis varit hos kiropraktorn! Biverkning än så länge: en redig huvudvärk! Allt blod bara forsade ner i huvet när man låg där på bänken hahaha. Nej men jag tror han knäckte var enda kota i ryggen på mej, var beredd på en tur till närmsta akutmottagning med bruten rygg men jag kan ju gå nu i alla fall. Herregud, tänk er att någon drar hårt från halva ryggen upp mot nacken med händerna, och vajre kota knäpper till! Jag ba, Oj, nu knakar det överallt, hjälp!! Hahaha, jag trodde jag skulle dö! ;)
Fast det gjorde jag ju inte, jag fick fan beröm för hur väl musklad jag var i rygg, skuldror, nacke osv!! Trodde jag väl aldrig. Men ska träna min mage liiite mer, eller ja börja träna magen i överhuvudtaget! Så nu ska jag och Sandra tävla om vem som gör flest crunches på kvällarna! Haha lycka till säger jag bara x)

Solig som fan

Alltså, någon kommer in i rummet när man sover. Personen börjar snacka och försöker föra en komplicerad dialog med mej, som ligger och sover. Eller egentligen vaknade bara en sekund innan. Då blir man väldigt lack bara.. Man tänker:
Wow, vänta, jag är nyvaken till yttersta gränsen, jag hör inte vad du säger, det du säger doesnt make any sence, ja är trött, för trött för att svara dej, att ens förstå vem du är, vad du vill, när km du in i mitt rum, när började du vilt diskutera min dag? Låt mej bara vara, jag är inte vaken och redo för prat, jag vankade halvt ur en dröm vilket är det enda som fyller min hjärna för tillfället. Drop it!!
För ingen konversation med mej när jag inte är vaken, tidigt på morgonen, om du inte vill att jag ska starta min dag lack, irriterad, arg, stram, elak, ful, dryg. Då får du skylla dej själv när du möter mej minuterna senare. Och jag har fortfarande inga svar på de tusen frågor du ställde. Räkna med det. Tack.



Torsdag kväll



Dessa ord.. Fet ångest.

Torsdag kväll



Dessa ord.. Fet ångest.

Träning Jill


Idag är Jill tränad för Kelda. Är nöjd med träningen med tanke på att jag aldrig ridit hästen förut. Men hon är riktigt sweet :) Tillsalu dessutom, hör av er om ni är intresserade eller känner någon som letar häst så kan information ges! 

Nä mäh, jag tränar henne imorgon också, det blir mer hoppning då. Idag var det markarbete, hur nyttigt och bra som helst! Har tillochmed fått tillbaka lite driv och inspiration. Ser fram emot imorgon :D 

13 goes 14


 Bra kväll, minst sagt!! <3

13 to 14

Now you don't wanna let go, and I don't wanna let you know, that there might be something realbetween us two..

2014


Ett nytt år har invigts! Firandet kan väl liknas med bilden, men kul hade vi i alla fall trots att det rådde tvivel på hög nivå. Määh, we pulled it off! Bedrift alltså. Tack till alla som kom och gjorde fest till fest, 2014 will be a good one! Det var dock inte så jävla nice och glam att städa allt i förmiddags.. Men duga till att vara host till partyt ;) 



RSS 2.0