Pållarna mina..

gårdagens försök att skrämma små barn resulterade med ett fett skrapsår på låret! Haha, att springa in i ett träd var då inte så lyckat eller smart gjort måste jag säga, så idag har jag ont i hela kroppen och lite till.

 Hästarna blev inte ridna igår vilket jag stör mej en aning på. Men vi hade i alla fall kul i Björka.
Känner för att ha lite bomträning med mina pållar idag, eftersom att det var ett bra tag sen. Minns inte när jag hoppade Blondy senast, så lite bommar blir nog bra idag.
Är inte helt överens med sadel än, eftersom att mitt högermen verkar vara längre än vänsterbenet. Det leder till att vänster stigbygel glappar och blir sne när jag rider lätt och jag får väldigt ont i benet när jag hela tiden fokuserar på att trampa ner ordentligt.
Högerbenet där emot tris med sadeln! Men det känns fortfarande konstigt. Typ som att vänster stigläder är två hål förlångt, och höger är ett hål för kort, men jag kan ju inte ändra läderna efter mina ben för då blir det ju ojämnt när jag rider. Blondy kommer bli sne som en ostbåge.. ;)
 Jackies sadel ligger inte bra alls på henne längre. Jag har ridit med dressyrsadeln i en vecka nu och det är helt galet! Jag kan inte driva för fem öre, det känns bara väldigt knas och så fixar inte mina knän att jag driver med benet så pass långt ner. Kanske lite svårt att fatta,  men jag kan fixa en bild och rita lite fint så det blir lite mera begripligt.. :)




Ska snart få allt mitt hår avklippt, så jag är lite nervös.. hatar att klippa håret, det finn singe värre haha.. nog snackat om sånt, jag ska klippa Jackie ídag! :D hon kommer bli så söt så, jag som älskar hennes björnpäls!!

 Två R,
hare så bra va!

emelie goes hinderbyggare

uppdateringen ligger på topp känner jag! eller kanske inte..

hade tänkt mej en skön sovmorgon men vankar som vanligt av att Hannis springer runt och gapar, blir galen på den människan!!
 Det blir ingen ridning idag, vilket jag är aningen förbannad över. Då ska man spendera hela dagen i Björka för att bygga bana och leka spöke! haha, lovar att det kommer blir kul i alla fall, men jag hade velat rida mina Superstars idag nu när man har tid! Det är ju höstlov för tusan! :D

Nähä.. blir det som vanligt att jag sitter i skogen med ett lakan över huvudet och kastar snöbollar på folk som går förbi? Lite svårt det där med snön, men det får nog bli lakanet igen. Kreativ som jag är..
 Drar nu, men skriver väl nå kort när jag kommer hem igen om jag orkar.. har ingen aning om vad klockan är då..

 Två R,
hare så bra va!

Rocket du är mitt allt

Sitter i lägenheten och kollar på tv.. har dock ingen aning om vad jag kollar på men det är inte värst underhållande.
 Red Jackie på lektionen i morse för Karin och jag tycker det gick bra. Hon var lite stel och var jättestum i högersidan, så jag ska ta och jobba igenom hela henne i morgon. Hon ska få en riktig stretchning också, men nå godis får hon då inte!
Skulle gå och hämta min hjälm och väst och lämnar min lilla borst-korg i krubban som jag alltid gör. Men är jag kommer tillbaka så ser jag hur hon står med huver i krubban och tuggar för fullt, och vad tuggar hon på då? Jo, en påse hästgodis som inte ens var öppnad! Jag förstår inte hur hon bar sej åt när hon öppnade den för jag får inte upp en sån där påse utan sax! Jag undrar varför jag fortfarande blir förvånad efter allt galet hon har gjort!? Haha min Superstar <3

 Red även Plupp idag! Vi tog en tur i skogen och bara skrittade på framåt, eftersom att hon blir så skärrad och ihoptryckt när vi rider ut. Men jag tycker att hon skrittade på bra från början så jag bestämde mej för att jobba henne lite också, fortfarande i skritt då. Det vart mycket sidvärtsrörelser och ställning, rak-höger-rak-vänster typ :) Gick bra det, så imorrn blir det att rida för Sussi i ridhuset på lektionen.
 Jag tror att morgondagen är ganska chill, först muntlig redovisning om hästraser, sen är det typ matte eller biologi och sen så rider vi.
Och efter det så är det Jackies tur. Jag funderar på om jag ska ta en sväng i ridhuset eller ut i skogen.. Kan ju inte hoppa något.. eller kan kan jag väl, jag har ju hoppat 110 i dressyrsadeln förut haha. Har dressyrsadeln med mej nu i veckan för Jackies vanliga skaver.. Jag har också bestämt mej för att det inte hjälper med en padd, utan slår mej fast vid att vilja ha en ny sadel. Den tanken kan jag fetglömma, och det vat jag, men man kan ju alltid drömma ;)
 Skulle verkligen vilja ha en riktig hoppsadel till Jackie så jag slipper helvetessadeln! Usch sämre sadel får man leta efter, det är nästan så att det är lättare att hoppa i dressyrsadeln ju.. Men nej, det ska vi inte göra om jag inte känner för att flyga av ytterligare i år x)

Tycker att den här bilden är ganska häftig! Man kan ju tänka bort mej, och kolla på Jackie istället! :D
 Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, kanske diska lite eller ta en till glass..? Har redan proppat i mej 2st men då kan det ju inte göra något om jag tar en tredje? HAHa

Tänkte skriva nån mening för min älskade Rocket också.
Du har lärt mej att tänka framåt hur rädd jag än är,
Du har lärt mej det mesta jag kan idag,
Du har fått mej skratta, le och gråta dag ut och dag in,
Du är min ängel och jag älskar dej mer än allt annat på denna jord Du kommer alltid att betyda oerhört mycket för mej och det gör så himla ont att inte ha dej här längre.
  
Eller ska jag bara gå och lägga mej? Känner inte för mycket annat just nu

Över hindret

Anonym läsare! om Pay'n Jump 19/10-11 Hamre RK
 Hur kan du sitta så fint över hinderna? Jag har jättesvårt att hänga med när det blir ojämna språng! Tävlar du terräng också? Några tips om sitsen? :D

Hmm.. Ja det ärju så att jag tycker att jag har sveriges sämsta hoppsits! Jag jobbar jättemycket med att bli nöjd själv med den, och har oftast någon som fotar när jag rider och hoppar. På så sätt kan jag se vad som är bra och vad som är dåligt! Håller man på mycket själv och hoppar är det toppen om någon kan filma eller fota så man själv får se :)
 Att ha en bra sits i huvud taget är ett plus, då det blir enklare med balansen. För att få en bra balans krävs det ju också att man ska kunna vara lite rörlig samtidigt som man rider, därmed att kunna slita blicken från vad man gör och hänga med på vad hästen gör.
 Rid över bommar och småhinder (beroende vilken nivå man hoppar eller tävlar/rider på) och koncertrera dej på blicken och låt hästen sköta bommarna. Tänk "sträcka på sej" och slappna av i axlarna men låt dom inte falla fram. Då blir man starkare och rörligare utan att bli stum i handen och man behöver inte blåhålla i tygeln.
 Sedan över hinderna så gäller det bara att hålla blicken framåt och bara följa med i språnget. När det bli språng man inte alls är med på så är det bara att hänga med så gott det går och kanske länga tygeln en aning utan att släppa dom helt..

Jag tävlar inte terräng men jag vill väldigt gärna! Det är det roligste som finns tycker jag!

Mer än så vill jag inte skriva eftersom att jag tycker att jag behöver mycket träning själv med detta, och det är bara nöta på! Är det något som är oklart så är det bara skicka ett mejl så kan jag skriva lite "personligare".. okej det där lät lite fel, men shit the same du fattar vad jag menar! :)

Så nu ska Emelie SOVA!
 Två R,
hare så bra va!

Pay'n Jump 19/10-11 Hamre RK

Äntligen hemma efter en låång dag! Riktigt skönt.

Som det står i rubriken så var det Pay'n Jump idag. Jag anmälde en 90 runda med Jackie, för att vara säker på att inte totalkrascha i hinderna. Jag vill säga att det var ett klokt val! Hon hade inte någon som helst koll på hinderna i huvud taget och kollade bara på läktaren och folk som stod på banan.. hopplös ponny det där!
 Jag skojjar inte när jag säger att jag fick -verkligen- sparka fram henne för att hon skulle märka av hindret. Hon var verkligen helt sönderstressad! Jag vet inte om det såg så ut, för när jag stannade henne efter kombinationen och taggade ner henne lite så hörde jag hur folk på banan sa: Men vad gör hon?
Hmm.. blir så trött på folk ibland! 

Tyckte i alla fall att rundan var piss pga av alla panik-hopp och att jag red som en kratta!
På framridningen var hon i alla fall super. Svarade jättefint på övergångarna och öppna-sluta-tjoet :)
Fick henne riktigt lösgjord och fin med så försvann det på banan! Inte så kul när det blir så.. Jag kan faktiskt inte ta på mej det eftersom jag inte får några nerver direkt av att hoppa en 90cm bana.. Så det är bara träning som gäller!

Tänkte ta någon dag i helgen som jag tränar lite bommar och cavaletti på böjt spår, för det har hon väldigt svårt för. Det går liksom i 180 blås mot bommen, snubblar över, och full kareta efter bommen. Det måste tas tag i, för jag känner att när hon klarar av av bära sej i ett lugnt tempo över bommarna så kan vi höja nivån ett litet snäpp. Jag vill inte gå fram för fort och kräva för mycket, även om jag borde gjort detta för ett år sedan. Men då hade jag inte kunskaperna jag har idag vilket är synd!




Det vart lite bilder på små terränghinder för jag hade inga då jag tränade bommar.. hehe

Tänkte att det är lika bra att träna lite bommar med blondy också. Då kanske jag får lite aktivitet i benen på henne, haha. Hon är så galet klumpig och slö ibland den lilla skiten. Så underbar den där hästen, tänk om jag inte hittat henne!? Jag kan inte ens tänka den hemska tanken!
 Kanske ska jag hoppa lite också? Jag tror det, har ju inte hoppat i nya sadeln än!


Så, då var det slut för idag. Ska försöka skriva något kort imorrn också om jag inte är helt slut;)

 Två R,
hare så bra va!

Kast med liten bajs

Ett tag sen? Det kan man lugnt säga..

Förra veckan var ganska så stressig, då jag hade 2-4 hästar måndag till fredag!
 Det är ju så att jag rider en häst som heter Plupp nu eftersom att hon som rider henne vanligtvis är på praktik. Så denna vecka och nästa så ska jag ta hand om henne, Plupp alltså. Jag tycker att det går bra och det blir bättre och bättre med ridningen. Det var ju lite stelt i början men vi börjar lära känna varandra nu.
En sjukt mysig häst det där! Red henne för Karin igår på lektionen och för Sussi idag! Gick superbra, men Plupp var lite stel sen igår, men hon kom loss kanska fort.

Sen så har vi ju min lilla Jackie! Hon fick vila idag för det ÖSREGNADE och jag hade ingen lust att grejja med massa utrustniong på en dyngsur pålle. Hon är nog väldigt nöjd nu där hon står med två varma täcken och en massa mat! haha
 Igår red jag henne i stora ridhuset. Skrittade fram ovanligt länge, men jag ville få det rätt från början med formen och framåtbjudningen osv! Det vart faktiskt väldigt bra tycker jag. Öppna och sluta gick som aldrig förr i skritt och trav. HOn är dock inte alls vän med ridhuset. Läktaren är alltid lika farlig, när det knäpper i taket får hon panik och dörrarna är hemska. Hon är så knäpp den där hästen!

Som grädde på moset så har jag tagit hand lite granna om Fiffi, en av gymnasiehästarna som jag har som sköthäst. Hon är skadad så hon vill ha lite extra uppmärksamhet :)
 Förra veckan så tog jag även hand lite om Puh, Evelinas ponny. Supersöt är han och urmysig! :)

Annars har det inte hänt så mycket. Allt är nog i sin ordning
 Ska hoppa imorrn, då det är Pay'n jump i stora ridhuset. Det är väl bra att passa på när jag ändå ska tävla där om någon helg! :) Men jag anmälde bara 90cm, pga Jackies misstycke om ridhuset. Jag vill inte riskera att totalkrascha i ett hinder bara för att en människa reser sej på läktaren.. när det är så pass lågt så är det ingen risk att det går heltokigt!

Försöker proppa i mej lite mat, men det går inge vidare.. Märke att jag skulle väntat någon halvtimme med maten för jag blev proppmätt efter bara en kycklingbit ;)
INte blire bättre av att man sitter och glor på Faily Guy.. Herregud vilket värdekasst program, jag fattar inte tanken bakom det hela. Helt värdelöst säger jag bara!
 
Tänker fetta i mej lite mera mat och sen hoppa i duschen. En varm dusch skulle inte sitta fel, jag blev väldigt nedkyld av regnet trots alla kläder! Det blir till att klä på sej som tusan imorrn! :D

En annan bra anledning till att duscha är att jag inte borstat håret på ungefär tre dagar. Tycker sådant är överskattat, vem bryr sej om hur du ser ut i håret? Jag skiter fullständigt i det i alla fall, och tänk så mycket tid jag sparar! HAH

 Två R,
hare så bra va!

Charly

HYPERVENTILERA!

och så han ännu en dag gått! Jag fattar inte vart tiden tar vägen!?
 Har inte ridit idag, bara borstat och mockat! Hade planerat å mocka på lunchen men jag vart tvungen å leta reda på Karin så Jackie får vara med på lektionen imorrn! Det ska bli kul, men hon är inte så värst förtjust i ridhuset så vi får väl se hur det går! ;)
 I alla fall så tog det lite tid å mocka för jag kunde inte ställa upp henne på gången medans för det stod en pålle där, och jag vill inte ha Jackie i boxen när jag mockar för det dammar så in i h*lvete! Tog det vääldigt lugnt en liten skitplupp i taget och jag klarade att inte damma ner Jackie allt för mycket! Haha. Det gick inte snabbare för att hon skulle stå med huvudet i kärran heller.. ;)

 Nu så har jag käkat upp alla ballerina-kladdishcakes! Heltokigt men dom är så sjukt goa att det är svårt att låta bli! Haha kan inte hjälpa det!

Ska ta å plugga lite om jag får arslet ur soffan! Men det lär nog inte hända! Haha, men det blir at lägga sej tidigt ikväll för skolan börjar 08.00 imorrn. Känner mej lite bortskämd att få börja halv nio nästan varje morgon och bo så pass nära! Haha, superbra va!? Men imorrn så börjar jag åtta så det blir att flyga pigg och gla ur sängen imorrn!

Skriver nå till helgen om jag kommer ihåg, hehe

 Två R,
hare så bra va!

livet är som ett avloppsrör; långt och fullt med skit

Hemma och trött som satan!
 Orkar inte repa hela veckan, så vi nöjer oss med att skriva att jag kom hem runt 20.00 igår iväll efter en låååång dag på studiebesök! Var först på Equirehab i kvicksund och sedan så drog vi vidare till strömsholms slott följt av ett besök på Hippologen! Var intressant ja..

Nog om sådant tråk!
 Red Blondy Busen i morse med den NYA sadeln! Wooh
Hon gick fint det lilla vi höll på. Ville mest bara kolla hur sadeln var osv. Försökte tappert att få henne i en lägre form i skritten, men hon var fast besluten att kröka ihop nacken som vanligt och springa på sned.. Får fortsätta med det nästa ridpass, hehe.
Tyckte att hon lyssnade mycket bättre på mina hjälper idag än vad hon brukar. Har en liten teori att den gamla sadel pajjade allt! Lätt att skylla på den tycker jag. Synd bara att Jackie måste ha den nu! :(

Jackie gick som en klocka på slutet idag. På slutet.. 
 
Började med att rida ut en sväng i skogen, men det var ganska ovärt! Hon var hur stum som helst och ville absolut inte ställa åt höger, viket jag såg sopm mycket irriterande! Vi skrittade hem igen i låg och lång form och fortsatte på åkern. Där gick hon betydligt bättre och var mycket lugnare.
Lossade henne lite i sidorna, fortfarande i superlåg form, men inte alltför lång, och red mest på en volt. Först en stooor volt i lite högre tempo, sedan en lite minde volt i lugnade tempo. Samma sak i gallopp, ett ganska högt tempo på den stora volten och lugnare på den lilla. Allt detta i en låg och stabil form som fick henne att hitta lite balans. Jag satt i stort sätt och höll i tyglarna (knappt det) och hade skänkeln runt om och hon gallopperade på så fint så. By the way så satt jag inte ner.
 Är mycket nöjd ska jag säga.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu..? Jag har redan packat transporten, tvättat och smörjt alla grejjor, lagt fram täcken och jaa..typ allt!
 Ska iväg till StorvikOvansjö imorrn och tävla. Det blir en L:B me Jackie, det fanns ingen L:A.. Men det blir bra det för det är första innetävlingen för mej i år och Jackie är ju inte sådär pigg på att vara i ridhus.. Det ska nog gå bra tror jag!

 Två R,
hare så bra va!

RSS 2.0