om jag ändå vore där.. då hade jag inte bhövt rida i det mindre uppskattade vädret! Ridhus i mitt hjärta

Tjosan!
Dags för mej att sova om ett litet tag. Är lite trött och sliten efter vad dagen har bjudit på, regn regn och ännu mera regn! Från att jag klev upp ur sängen i morse fram tills nu, så har det regnat konstant..


Jag steg upp i skaplig tid i morse och begav mej ut i stallet runt åttta. Fixade i ordning Blondy och så begav vi oss ut i skogen en sväng. Det är så tråkigt, det är grusat precis över allt på alla ridvägar nu! Så man kan rida MAX 500 meter upp i skogen sen är det bara fullt med sten! Uach, det var perfekt innan, varför ska man förstöra?
 Jaja, vi red som tidigare nämnt en kortis i skogen och så avslutade vi i padocken eftersom jag tyckte att Blondy var aningen ofokuserad.. Konstigt va? Det var ju bara storm runt om oss och regnet stod som spön i backen.. Dålig koncentrationsförmåga min häst har! Haha, skojar bara ;)
 Hon gick finfint i padocken, lite dryg med vänsterbogen bara i båda varven. I höger (om vi säger att vi rider på en volt i galopp) så på den öppna delen, (alltså den delen av volten som inte stöds av staket) försvinner hon ut i en väldig fart med vänsterbogen. I vänster varv är staketet obetydligt, då hon kör på lite öppna varvat med en himla ställning i nacken åt alla möjliga riktningar och vinklar. Haha
Mycket lössgörande jobb med den damen och mucho raktiktning för att bygga muskler liksidigt!
Är mycket nöjd med henne idag. Trots mindre uppskattat väder!




Nu ska jag försöka få mej lite sleep! Vet dock inte om det är möjligt efter som syster Hanna verkar ha fått spatt i hjärnan på riktigt där hon ligger bredvid mej.. Ja, en av oss kommer sova gott i natt i alla fall!


ingen käkar flingor som han sid, ja sa sid!

Gokväll!
Jag har spenderat de flesta av dygnets timmar på stallplanen och brutalt slaktat ogräs med bara händerna. Känner mej stolt, damn! Jag vet inte vad jag håller på med just nu, men tyckte att det behövdes. Är allt för inne i att slakta det där vi kallar stall och lada, och bygga nytt. Så lite uppfrääschning så länge skadar ju inte.


I morse blev jag en timme sen ut i stallet. Hade planerat att stiga upp halv åtta men kom ner till köket kvart över åtta och var iväg med Jack strax före nio.
 Vi tog oss ner till padocken och körde igång med lite lösgörande i skritt och trav. Han lossnade riktigt bra efter ett tag när jag travat igång honom, så vi tog lite galopp i båda varven och så begav vi oss ut i skogen en kort sväng.
Efter det gick vi vidare till nästa padock och så hoppade vi några enstaka språng. Mest för att han var dryg som satan igår när Hanna hoppade honom. Plötsligt blir ett litet hinder  på 30 centimeter det läskigaste i hela världen och så vidare.. Man blir bara allmänt irriterad för förbannad på honom. Om han hade varit fyra eller fem år gammal hade det varit en aning mer förståeligt. Men nu, idag faktiskt, så är han sju år gammal! Det är inte acceptabelt..
 Så vi rullade på tills vi fick flyt.



Blondy fick ta det lugnt i hagen idag. Även Jackie.
Jag vet inte hur ridningen blir i morgon, men jag tvingar mej nog upp tidigt och rider Blondy en sväng i skogen! Jag har märkt hut mycket tid man får över när man har stallet och hästarna avklarat på morgonen :)

Hoppas ni hade en trevlig midsommar, kan säga att jag försökte ha det men jag har fortfarande en grå häst i huvuden som löper amok på min hjärna. Haha

Life lined up on a mirror dont blow it

God förmiddag!
Passar på att ta det lite lugnt i några minuter. Kom nyss in från stallet, har ridit Blondy, fixat och donat i sadelkammaren, fyllt på med spån i boxarna och fyllt höpåsar.

Blondy red jag på banan idag med Jack och Hanna. Vi hoppade lite smått och jobbade på med att lösgöra som de senaste ridpassen. Nu börjar det bli dags att anmäla till lite tävlingar så det är trimm som gäller fram tills det.
 Det känns som att det var en vighet sen som vi var iväg och tävlade, så nu är det dags!
Jag vill komma igång! :)



Det som ni ser i bakgrunden, alltså bakom mej och Blondy ska jag en vacker dag riva ner! Jag ska riva ner det och bygga ett nytt stall! Haha
Jag har redan gjort skisser, nu letar jag runt efter snygga boxfronter. Vill ha det grått eller grönt, troligen plastifyllnad med v-galler. Super kommer det bli! Mamma lovade mej att om jag  vann pengar så fick jag bygga om! Haha



Visst är det väl midsommar nu? Jag har ingen koll på dagarna längre, har så mycket annat i huvudet för tillfället.. Jag får väl önska alla en trevlig midsommar då! Tat lugnt, det ska jag ;)

I will make sure to keep my distance, say I love you when your'e not listening.

Jag har haft den bästa veckan i mitt liv. Längtar tillbaka och hoppas verkligen att det inte var sista gången jag far dit! Amazing, wounderful, I've found my niche!



Roligheter + Roligheter.. Ja det har varit underbart.
Dock har jag för tillfället (det senaste dygnet) panikångest, ont i magen, stressad, uttråkad, rastlös, är full av ideer som snart spränger mitt huvud. För att göra en lång historia kort så är jag tyst, så blir den väldigt kort!


Det var skönt att få komma hem till mina underbara hästar. Blondy var lagomt road när jag pratade omkull henne om hur mycket jag saknat henne medans jag red. Jackie är TJOCK som en tunna, det är hemskt ja. Haha!
Vi promenerade igår och ska ut en sväng ikväll igen, nästa vecka sitter jag upp i sadeln igen. Har en känsla av att hon kommer vara mer vild än tam efter denna vila, men det ska bli skönt att få tillbaka min "galna" Jackie.




Lilla Grå riden idag, var finfin. Blondy ska gå ikväll när det är aningen svalare. Funderar bara på vart jag ska rida, red på i padocken igår och en sväng i skogen. Jag fortsätter nog med att mjuka upp och lösgöra henne i padocken och avslutar i skogen om det behövs. Hon hade inte rasat så himla mycket i konditionen, jag trodde att hon skulle vara helt död när jag kom hem igen, men var knappt svettig. Bra grundkondis, tur att man har en syster som man kan tvinga till att rida när man är i skolan i Västerås i veckorna! Haha.


Ja nu ska jag försöka komma på något att göra.. Tränsen är tvättade, sadelkammaren är i toppskick, det finns inget kvar att göra. Är fortfarande inställd på att hela tiden göra någonting efter veckan på Ireland, haha. Det finns säkert something jag har glömt göra, drar ut en sväng i stallet.

Tell me..



Har ni sett filmen? Jag har missat alla gånger den gått på bio, både i Avesta och Västerås, haha!
 Jag har läst första boken och den var väl mer eller mindre beroendeframkallande, skojar inte. Är desperat över att få tag i de andra böckerna men vill se filmen också. Tycker den verkar bra, men vissa filmer kan ju inte leva upp till böckerna de är gjorda efter. Vad tycker ni, dvs om ni sett den? :)

False Gold (Blondy) pay'n jump:

Såhär gick det på pay'n jumpen som jag och Blondy var med på i onsdags,
hon var fin på framhoppningen. Vi lastade dock ut lite tidigt, så det blev ganska långa luckor mellan framridning och ekipagen på banan med omstarter osv..
 Väl inne på banan så var det någon hon iinte tyckte var särskillt festligt.. Det var en eltråd som glappade vilket knäppte väldigt mycket, och Blondy tycker inte om trådar som knäpper.. Så det gick väldigt seg mot den kortsidan och väldigt fort bort där ifrån. Haha
Men vi hoppade alla hinder fram till nummer fyra och efter, då nummer fyra låg på den kortsidan det knäppte. Så vi fick lägga ner hindret, och då blev det tydligen inte så farligt länge, tills vi var över. Då vart det full kareta mot näste hinder och resten av banan gjorde vi felfritt. Det var bara den där eltråden som spökade.

Mindre fin bild.. haha!

Men jag är nöjd över ritten. Jag hoppade bara en 90cm, skulle hoppat antingen en till 90 eller en 1m men jag mådde inte så jättebra..
Men det blir mer hoppning, kanske inte innan måndag, men efter Irland! Vi ska kolla ut tävlingar nu så vi kan boka in! :)

Pure happiness

Dålig update? Kanske.. ;)

Jag njuter av min första sommarlovsdag, FRIHET!!!! för ett litet tag i alla fall. Jag börjar sommarlovet på riktigt nästa onsdag, för då är jag hemma igen. Ska ju dra till det wounderbara Irland på måndag! Jag är såå lycklig.
 Så hästarna får vila i lite mer än en vecka. Det blir ordentlig ridning nu i tre dagar, eller två, för jag har redan ridit idag.
Jag och Hanna red ut med Blondy och Jack en sväng och joggade dom lite. Blondy var pigg och glad, Jack såg ganska trött ut, haha. Men det är inte så konstigt när det är så varmt och så mycke skit i luften nu. Dom fiock sova ute i natt också, så alla hästarna är lite hängiga idag. Just nu står dom inne och vilar!

Gullig bild..!


Nu så är det dags att börja packa. Måste även städa på rummet, gå ut till Jackie och linda om, städa lite mera och så vidare.. Jag har fullt upp hela dagen! Bra det :)

I morgon ska jag rida tidigt. Vet dock inte hur vädret ser ut eller vilken häst jag tar, ska rida både Blondy och Tracy! Då ska vi se hur lilla Tracy sköter sej, hon var tydligen superbusig igår nät Elsa red! Men det ska gå bra, hon har alltid varit ganska enkel att läsa och rida :) (Tracy är fuxen på bilden ovan)
 Men nu ska jag njuta i några minuter av min nyfunna frihet! :)

Sista racet nu då!

Det känns nu otroligt ovärt att jag klev upp tidigt som satan i morse. Mattelektionen bestod av att gå igenom provet. Sen så, ja var det slut på dagen. Sitter hemma nu och ska skriva klart några arbeten och sen ska jag njuta av min pluggfria tid.
Jag åker hem imorgon, för vi har ledigt på onsdag. Antar att alla har ledigt, men jaja. Så jag ska rida när jag kommer hem och sen på onsdag förmiddag så är det Pay'n Jump i Björka. Jag åker dit med Blondy och hoppar en 90 runda, två kanske. Vi har ju inte hoppat bana på högre än 90-1 meter så jag hoppar nog inte en meter den här gången. Vill ha lite mera rutin bara. Men jag ska hoppa imorrn lite granna och så får vi se sen hur jag gör!
 Jag vet inte om Hanna ska hoppa Jack, annars antar jag att jag får hoppa honom också :)




skynda skynda

Jag må vara korkad som uppdaterar nu, med en uppgift kvar som ska lämnas in. Men jag hinner inte fixa den nu. Ska packa, duscha, plugga och sova. Sen ska jag skriva vidare.

Idag red jag Jack på förmiddagen. Först en sväng i skogen men det var så pass stenigt så det gick bara några 100 meter in i skogen. Så vi fortsatte uppe på banan. Det var mest menngen att jag ville få honom att tagga ner lite i galoppen eftersom han är ganska rusig, och det lyckades vi med någorlunda i alla fall. Jag tycker att han var jättefin, och han börjar verkligen växa till sej nu. Bli en häst! :)
 Blondy skulle jag också rida men hon hae pront bestämt sej för att inte bli infångad. Hon fick vila idag, men Hanna kan nog rida imorrn hoppas jag. Jack ska ju vila så..!
Tracy läxade jag upp idag. Hon var odräglig på stallgången, tryckte upp mej mot väggen osv. Så jag tog ut henne på gårdsplanen och körde bara några enkla respektövningar. Tillslut så fattade hon, backade när JAG backade, flyttade på sej för MEJ, inte för att jag sade åt henne med handen ect. Så hon har mycket att jobba på när det gäller respekt för människan!
Jag red henne dock inte för hon hade tappat en sko.
 

Siata veckan in skolan nu då! Så himla skönt. Jag uppdaterar imorgon igen för nu har jag bråttombråttombråttom!

Världen kan inte få nog av dem.. eller?

HAHA
herregud jag skrattat mej HES! SÅ INKOMPETENT KORKAT,
hade jag varit dum hade detta slutat illa..

-Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.

-När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Två citat från Nalle Puh. En mycket vis liten björn!

den dagen jag har råd.. !










and i ran outside into the rain!

Vädret är inte direkt på topp..
Hästarna står inne och torkar och jag hoppas på att vädret ska göra en helomvändning. Mina planer på att rida en massa i helgen.. ja dom ser inte så lovande ut.
Jag red i alla fall Blondy igår. En sväng i skogen, det blev inte så långt för det var grusat över allt! Jag håller mej undan allt som kan orsaka skador för tillfället.
 Blondy var i alla fall pigg och glad. Det vart ju som sagt inte så mycket jobb, men vänstergaloppen satt som en smäck! fattningarna alltså, det blev bara ett litet missförstånd. Men hon var jättefin, ställde mycket och körde på tempoväxlingar.


Jack sprang som en tok i hagen när jag kom hem, så han motionerade sej själv kan man säga. Tracy har jag inte fått något klartecken om jag ska rida.

RSS 2.0