måndag

Lång dag med blandade känslor och fina hästar!
Hoppade Leila för Sussie, kunde inte ha gått bättre. Så himla fin! Efter det red jag Queenie i padocken istället för i skogen. Fick planera om pga att vi provade en sadel på henne idag. Har fått tillbaka min underbara SantaCruz specialspecial! <3 Queenie fick gå två pass idag, vilket verkligen inte gjorde någon skada för henne. Lotta Björe tyckte tillochmed att jag lugnt kunde rida henne två gånger om dagen. Dock finns det inte tid till det..
Fiffi var inte superkul idag. Spänd, ryckig och ofokuserad. Gillas inte men vi fortsätter imorgon. Alla pass kan inte ligga på topp, bara för att Queenie var så fantastisk idag!
 

Tänkte budgethandla lite

Är inte trött, kan inte sova. 
 
 
Jag skulle kalla detta budgetvariant utav freejumps skor och chaps. Skorna är svinfula, men är snyggare i svart.
 
Glittrigt till bra pris. Endast 349:- hos Hööks.
 
Vill testa ett Kimbelwick på Queenie. Vill dock se som jag kan låna utav någon innan jag köper ett!
Ett bubbelbett ska införskaffas så att jag kan lämna tillbaka Sussies ;)
 
Bettskivior, antingen dessa som jag har lite svårt för eller ett par genomskinliga till rimligare pris!
 

Fiffis vecka:

Måndag: Trimma i ridhuset
Tisdag: Bomjobb i ridhuset
Onsdag: Vila
Torsdag: Eventuellt hoppning
Fredag: Skritta
Lördag: --
Söndag: --
 
 

Queenies vecka:

Måndag: Eventuellt rida ut. Ska prova ut sadel.
Tisdag: Kolla dagsformen
Onsdag: Hoppa
Torsdag: Skritta/Vila. Åker hem till Jonbacken
Fredag: Trimma
Lördag: Tävla 100+110 i Gävle Fältridklubb
Söndag: Skritta
 
 

en kvart kvar av dygnet

Varje kväll intalar jag mej att det ska bli bättre imorgon, fast så blir det aldrig. Hoppas kan man alltid göra.
 
Slut på den här veckan, en ny inleds om några timmar. Den här veckan kommer bli så brutal! SKA lämna in allt skolarbete som jag har kvar. Ska planera ridningen inför tävlingen på lördag. Ska klura ut hur jag får med mej Fiffi hem över påsk. Ska packa till Irland som jag flyr till på söndag. Ska packa till studentkryssningen som tar fart dagen efter att jag kommer hem från Irland. Har mycket mycket att göra!
 
 
Veckan börjar på sämsta sätt. BonJovi åker imorgon vilket bara känns så sjukt fel. Men att varje gång jag hittar en perfekt match så är det totalt uteslutet, det är inget konstigt med det så jag skulle inte lagt ner någon energi alls på det. Fast nu blev det som det blev. Vill kunna säga, vem vet vad som händer i framtiden? Men väger nackdelar och negativt tyngst. Letar lite problem, vilket jag har råd med nu när jag inte har något mer att förlora den här gången. In order to move on.
 
 
 
 

lång dag idag

Moffar riskakor som en jävla gris trots att jag inte tycker om riskakor. Försökte sova länge idag men 07.00 var jag klarvaken, och eftersom jag har så svårt att somna om så gav jag upp hoppet om det.
Dricker latte ur min turmugg från Irland. Hoppas på att det ska föra lite tur idag, sämre än gårdagen blir det ju i alla fall inte!
 

När livet skrattar dej rakt i fejset

Usch. Den här dagen har varit sjukt jävla tung och jobbig. Allt känns bara skit. Har aldrig känt mej så nere på grund utav en häst förut, men näe..Fan vad jobbigt det är. Hjälplös är rätt ord. Jag har lagt ner så mycket energi  på det här så nu har all ork bara lämnat mej. Det här var utan tvekan den värsta dagen i mitt liv.
 
 

Idag suger livet

Man kan inte få allt man vill ha här i livet. Men det gör bra ont när det enda man vill ha förgås.
 

End of the week

Hej alla. Fredag idag, skönt som sagan! Den här veckan har verkligen gått fort, tyckte att det nyss var måndag och segt att komma tillbaka efter lov, praktik osv! 

Igår var det träning för Lotta Björe igen. Den här gången fick Queenie vara med och visa upp alla trix och konster hon kan! Hon var till en början väldigt flamsig och tramsig. Ville inte korta sej i galoppen eller ställa åt något håll i huvud taget. Övergångarna och galoppfattnibgarna till höger var i uppvärmningen katastrofala. Kunde inte sakta av, kunde inte flytta, inte fatta rätt galopp och inte hålla galoppen. Grymt ofokuserad. Men när jag tränar så är jag  inte där för att visa allt man kan, utan plocka fram det som man måste jobba med och få hjälp med. 
Siktar bara på att få Queenie lika välriden som alla de andra hästarna som klarar övningarna baklänges i sömnenm på två ben..!

Hoppade små språng, lite runt 1m bara. Hon blir helt plötsligt intresserad av arbetet när hindren höjs något. Sista banan gick bra, alla övergångar satt och hon fick riktigt fina språng. Det känns att överlinjen börjar stärkas, bär sej själv och hoppar runt och avspänt.






Fiffi gick ett riktigt bra pass igår. Väldtigt avspänt genom hela ridpasset, jättefin! Jag har kollat på massa träningsvideor och fått sjukt med inspiration. Idag ska vi fortsätta med bommar tänkte jag :)

Dag 6, Det här finns i min väska

Just nu så har jag i min väska:
 
Tjocktröja, Ipad, annan tröja, penna, massa papper, stallboken, skrivblock, vantar, solglasögon, plånbok, presentkort på hamre ridsport, hårspännen, nycklar, provunderlag till engelskanationella.
 

Flyt eller?

Hej alla. Jag har levt på karma några dagar, därav har jag inte uppdaterat..!
 

Jaha, halva veckan har redan snart passerat. Queenie kommer hit imorgon för då är det tträning för Lotta Björe på schemat! 
 Fiffi hoppades igår, fick några riktigt fina språng! Det var jättekul,  hon kan hon också :) Red även Jester igår, han var duktig han också.
 Idag ska Fiffi och BonJovi ridas. Får se om Sandra tar Jester annars tar jag han också.
 
Sedan var det att leva på karma. Jag sade för två dagar sedan att jag äntligen fått lite flyt, att det gick bra! Ska nämligen jobba åt Cian O'Connor när vi åker till Irland den 6/4! :) Hur tufft liksom? I alla fall, det fick jag igen för. Fiffi hade fetaste såret i ena karleden igår och lite annat skit hände. Det var det flytet..!

Dag 4, Mina favorithästar

Min absolut bästa stjärna Queenie:

Sedan tätt efter har vi Fiffi:

Självklart så har Plupp en hög placering:

Underbara lilla Jackie är också med:

Och bästa Blondy:

Sen har BonJovi också en plats på favoritlistan!

Oh winter, I SHALL destroy you

Jag är så arg! Jag kan inte rida!
Fiffi har inga snösulor alls och Queenie saknar en sula. Och nu har istiden återvänt! Och inte vill någon köra fram mej till ridhuset heller. Gå och dö du horribla vinterhelvete! 



Dag 3, sporter jag utövat genom tiderna

*Först när jag var liten så simmade jag väldigt mycket. Det har inte satt spår idag eftersom jag nu är rädd för vatten..

*Jag gick på gymnastik, som när man gör volter och springer runt i en sån där ful dräkt. Skulle jag försöka mej på volter och liknande idag så skulle jag bryta vart enda ben i kroppen. Sista volten som jag ofrivilligt utförde var när jag ramlade av Blondy och krossade min svanskota.

*Konståkning var inte min starkaste sport att utöva, men jag gjorde det ändå. Är fortfarande inget proffs, men kan göra en och annan piruett. Äger på köttbullen!

*Spelade lite basket när jag var 12 eller nåt, men jag tyckte att de andra var så dåliga så jag ville inte spela match med dem.. haha

*Ridningen har alltid funnits! Hoppar, har tävlat lite dressyr, skulle väldigt gärna prova på fälttävlan. Men jag vill bara rida terrängmomentet, förstår inte riktigt grejen med alla tre grenar.. Vill bara ut och hoppa i skogen haha :)
Voltige skulle vara kul att prova också, bara ingen tittar på när jag gör det! Haha jag skulle för det första inte komma upp på dom där gigantiska hästarna som Hamre har. Men stillastående så är jag så skillad att jag kan kasta bak benen sådär i kors och hamna bak och fram på hästen! 

*Sedan har jag försökt mej på golf och dart, i hopp om att vara ett underbarn och ha ärvt pappas gener. Han har tävlat ganska högt i bägge sporter, men vad hjälper det när jag var totalt värdelös på det..?

Dag 2, Ett hästögonblick jag minns

Jag minns alla mina ridpass tydligare än min frukost, så det är svårt att välja ett specifikt ögonblick. Det finns så många, både bra och dåliga, nya och gamla.
Några relativt nya är exempelvis:
*När jag provred Queenie i Sverige. Då hon klev ur transporten så blev jag illamående, den häst som jag red på Irland fanns inte där. Istället kom det ut en liten häst, mager, lång i hovarna, skavsår stora som kastrullock, det fanns ingen ork kvar i henne. Det var otroligt jobbigt att se när jag förväntade mej att se  henne som hon var på Irland. Detta är ett av de sämre ögonblicken.
*Ett bra ögonblick var första gången jag red BonJovi. Förväntade mej det värsta, var inte ens beredd på att komma upp i sadeln. Men allt bara stämde. Jag saknar den känslan.

Bra och dåliga minnen.. Det får räcka så. Jag har så himla många på lager. Som alla dagar och hästar i Irland, första felfria rundan med min shetlandsponny Edda, Queenies debut och nolla i 110, Queenies skada, Jack som föl, min 110 debut med Jackie då jag flög av och fick sand i hela näsan, tävlingsdebuten och vart enda minne med Plupp, stunderna då Fiffis attityd chockerat mej.. Såååå mycket! 

Dag 1, 5 saker jag vill göra innan jag dör

Den här får man fundera länge på. Speciellt eftersom jag inte tänkt dö eller liknande, haha!
Men ut ifall jag inte är odödlig så.. Men jag känner inte att jag har en massa saker som jag bara måste göra innan jag dör liksom, fast det finns ju sånt som man verkligen skulle vilja göra eller prova!

1. Innan jag ligger på dödsbädden så skulle det vara hur coolt som helst att få  rida i Falsterbo, Globen osv! Min mest osannolika dröm är att rida Hickstead Derbyt, något som jag inte skulle våga göra just nu, men man vet aldrig vart man hamnar i framtiden! (Förlåt för att jag snor bilden på dej Kenneth..)



2. Bo på min egen jävla badass gård med eget designat stall, padock, ridhus, skrittmaskin, stort fint hus. Kan vara vart som helst i världen!

3. Skapa mej ett namn och bra rykte i hästvärlden.

4. Innan jag dör ska jag äga en till häst efter OBOS.Quality004, alltså (Queenies pappa) ett syskon till Queenie.

5. Jag vill verkligen ta reda på om det ens är möjligt att jobba sej uppåt i världen bland hästar och tävling utan att vara multimiljonär. Helt ärligt, det finns ingen toppryttare idag som jobbat sej till sin plats idag utan att ha en äckligt stor summa pengar inblandad. Eller framgång, tidig framgång i unga år som skapat kontakter och sponsorer.
Jag kan inte påstå att mina tidiga år som tävlingsryttare varit dåliga, då hade de blågula rosetterna inte dominerat bland de andra. Men framgångsrik? Nja jag vet inte det, haha. Jag har inte ridit SM, eller MSV, SV klasser på ponny.. Jag kom trea i DM för 100 år sedan på min systers Bponny, men det är inte riktigt något man skryter om..
Går det att ta sej till toppen när man står i lorten utan multiinkomst?



Oinspirerad

Dags för en lista!

Eftersom jag är universums sämsta bloggare så kör vi på en lista i 30 dagar. Då blir det i alla fall något skrivet varje dag :)
Börjar idag med nr1, 5 saker jag vill göra innan jag dör! Håll utkik!


Dumma gamla minnen

Säg mej, hur är det möjligt att gråta till Pharrel Williams's "Happy"? Det är universums gladaste låt..!?


Skitdag säger jag bara..
Två sommrar sedan så var jag på Irland och jobbade. När jag kom hem tre veckor senare så red jag igång Jackie och lade ut henne på annons igen. Hade då försökt sälja henne i över sex månader.
I alla fall, någon gång innan Oktober så kom det en tjej och provred Jackie. Gick asbra, men fick inget riktigt besked om dom ville ha henne. Så några dagar senare åkte jag till Irland igen i tre veckor, eller fyra förresten. Då blev Jackie såld. Jag hittade även världens vackraste fyraåring, Queenie.

Jag sa aldrig hejdå till Jackie, för jag förväntade mej att hon skulle vara kvar hemma när jag kom hem igen. Men det var skönt att inte behöva ta nå avsked. Hade henne i fyra år, om inte längre.. Och jag har inte saknat henne en enda gång, inte en enda. Hon har det ju så bra och hon är så nära så varför ska jag deppa över det? Haha

Sen kom dagen 17 Mars 2014. Idag har jag saknat Jackie så att tårarna sprutat! Det är så himla konstigt, nästan två år har gått och jag har inte saknat henne. Men idag, shit alltså. Saknar henne så otroligt mycket!























Men Jackie har det sååå bra nu och det är så skönt! :) Här kan ni se hur det går för henne : www.josefiinedamberg.blogg.se 

Forget is not to move on, to let go is.

För ett år sedan, precis, så tävlade jag och Queenie i Hamre. Tror vi red en 90 med ett nedslag. Minns att jag var otroligt missnöjd med min egen insats, och att Queenie hoppade en halvmeter över en grön oxer med grind. 

För två år sedan, St.Patricks day 2012 så var vi alla här hemma och larvade oss. Hoppade i padocken med Jackie, Jack, Blondy och Tracy. Helt ärligt trodde jag inte att någon utav dessa hästar inöste skulle stå i vårat lilla stall idag. Nu står ingen där. Det känns tomt, även fast jag gått vidare. 
Jackie och Blondy är sålda. Känns otroligt bra, dom har hamnat hos så bra människor. 








Inga av dessa otroliga hästar står här idag. Visst känns det.
Forget is not to move on, to let go is. 

Snow on st.patricks day..

Stallet klart, hästarna ute.


Sitter och glor på MTV breakfastclub, råkade se musikvideon till "Say something" och nu bölar jag som en crybaby. Jag är så tuff och vuxen! 
Jag sitter även och bedrövad mej över snön som återvänt. Ny istid? Ja det verkar så. Jag var så peppad ett för ett tag sedan, padocken var tinad, ha släpat fram alla stöd och bommar, mina hästar gick så himla bra! Men nu, när the eternal winter bestämt sej för att förbli eternal.. Fiffi har inga snösulor så hon får styltor direkt och Queenie slog vi på en tappsko utan snösula här om dagen. Bra det.. 

Och på tal om skor, så har denna snö gjort det oklart om lilla Macee ska ha kvar skorna eller inte när hon kommer (IMORGON :D), då hon kommer att få bo i uteboxen i alla fall första dygnet. Hon måste kunna ta sej ner till lösdriften utan att halka på ändan hehe! 

Nej, tack du oändliga vinter för att du drar ut på min vinterdepression, gullig av dej med det hade du inte behövt..



Låt dagen sätta fart

Hur man botar en del av tröttheten man bär på:
 

Trött som du är klär du på dej, på med gummistövlarna. Du kollar dej i spegeln innan du går ut och försöker skratta lite åt dej själv för du ser urlöjlig ut. (Solen skiner och du bär en dunjacka ner till knäna, mössan nerdragen, turkosa mjukisbrallor och gummistövlarna).
Du traskar mot stallet  med blicken sänkt mot marken nedanför dej, för solen bländar. Du har nått stallet, går in och slår på radion. Det är bästa låten du känner till, skruvar upp volymen och mockar för glatta livet. Så blir man av med komat för några timmar framåt. 

Inte pigg..

God morgon, nej någon sådan är det inte.
 
Inatt har jag sovit i max två timmar. Därav att det inte är en god morgon.. Mådde dåligt hela dagen igår men fick tusen saker att tänka på under kvällen. Är lite kluven kan man säga.
 
 
Idag väntas det träning för Tusse med båda mina stjärnor. Det blir markarbete, väldigt behövligt för Queenie och Fiffi! Ser fram emot det, det är bra. En sak att se fram emot när man är trött som ett as, huvet sprängs osv! Haha dessa hästar tar all kraft jag bär på..
 
 
 
 

Emelie Borgström

Vem är jag och hur är jag?
Mitt namn är som tidigare nämnt Emelie. Jag är född år 1995 i Stockholm, Ingarö. Där bodde jag med min familj tills jag fyllt 7 år. Vi flyttade till Dalarna hösten 2002 och där bor ja fortfarande kvar. 
 
Skulle jag beskriva mej med fem ord låter det såhär:
Målmedveten - Jag sätter alltid mål och planerar mitt liv efer dessa. Jag kan vela fram och tillbaka på vägen men vet ofta vad jag vill och hur långt jag vill gå.
Hjälpsam - Jag lever för att hjälpa folk i min omgivning,  det mår jag bra utav. Främst genom mitt genuina hästintresse. Jag har egentligen ingen självbehärskning, ibland orkar jag inte eller vill bara inte, men jag gör det i alla fall om någon frågar efter min hjälp. Det kan gå till överdrift men jag kan bara inte hjälpa det. Känner mej hemsk och egoistisk om jag inte ger efter i en klämd situation. Tanken är att jag får ut gott av det också.
Envis - Jag ska prata till punkt och få min vilja igenom. Det  tar kanske månader eller år, men skam den som ger sej. Nuff said.
Lugn - Jag hade en period tidigare i mitt liv då inget kunde rubba mitt lugn. Jag kunde vara sen till en tävling, jag åt alltid långsammast, gick långsamt, tänkte aldrig på stressmoment, det kunde släppas en bomb utanför mitt hus och jag skulle tänka att den flyttar någon säkert på snart,  och så återgick jag till vad jag gjorde innan. Jag nämnde en gång att jag kände mej lite stressad och då skrattade både familj och vänner åt mej. Jag kunde helt enkelt inte blir stressad. 
Noggrann - Jag har ett extremt behov av att göra allt vad jag nu gör exemplariskt. Det får inte finnas en enda skavank i mina verk, gör det det så får jag någon form av tvångssydrom och måste fixa tills det blir felfritt. Knäppt men så är det.
  Till mitt utseende så är jag lång, längre än de flesta tjejer, cirka 175cm över havet. Väger -55kg, alltså aldrig över det. Jag bryr mej inte om hur jag ser ut, till viss del. Man kan säga att jag har min stil och håller den oavsett kommentarer osv.
 
Hästarna är mitt allt! Började rida när jag var 5-6 år gammal och fick  min första häst när jag var 8. Jag kommer aldrig sluta med hästarna, det är omöjligt. Jag har alltid valt mina hästar före allt annat, skola, vänner, killar, saker som normala människor gör.. går inte att ändra på! 
 Har tävlat nationellt på storhäst och regionalt på ponny. Väntar fortfarande på den där skjutsen som lyfter mej högre, gör allt jag kan men man vill ju avancera, sant?
 
Nu går jag mitt tredje och sista år på Västerås Ridgymnasium. Blivande student! Jag har bott i Västerås i snart tre år. Det första året vill jag knappt minnas, det andra så började jag sluta bry mej om annat och fokuserade enbart på skolan, och nu det tredje så har jag blivit en helt annan person. Vågar vara jag och lita på mina egna värderingar, strunta i skitsnacket. 
 
Efter skolan så vet jag i dagsläget inte vad som händer. Det får vi helt enkelt se!
 

Lady Greystone W

Lady Greystone W, eller "Fiffi" som hon kallas är ett sto född 2005. 
E. Mr. Lancelot EU. Irco Marco
Ägare: Sussie och Gunnar Larsson
Tävlad: 1.10m
Idag: 
Idag rider jag och tar hand om Fiffi som om hon vore min egen. Hon har varit skadad fram och tillbaka, men nu äntligen är hon fräsch. Vid juletid år 2012 hade jag henne hemma över jullovet, här på Jonbacken. Vilken tid det var! Jag tror inte att lyckligare häst och ryttare gick att finna på den tiden.
 
Fiffi sätts nu igång igen. Hon är också mitt entrepenörskapsarbete i skolan. Målet är att rida igång henne i form till att gå som gymnasiehäst igen. Vi har kommit en bra bit på vägen redan nu. 
Hon är en speciell och känslig dam, rids hon korrekt går hon även korrekt. Man måste verkligen fokusera på sin ridning när man rider henne, då blir det som allra bäst! 
 
Fiffi har en stor plats i mitt hjärta. Jag har tagit hand om henne sedan jag började på Västerås Ridgymnasium, i princip. Jag vet idag, inte vad som händer efter att jag lämnat skolan i sommar. Men platsen där hon hamnat i mitt hjärta kommer aldrig stå tom, oavsett vad som händer. 
 
 

Purple

Purple, även kallad "Plupp" är ett sto född 2002.
E. Laurin EU. Corawice
Ägare: Sussie och Gunnar Larsson.
Tävlad: 135 internationellt.
Idag:
Idag går Plupp som gymnasiehäst. Jag och en till har hand om henne på helger och lov osv. 
Jag har tävlat Plupp tre gånger nu, och jag hoppas det blir många gånger fler! Våran första tävling tillsammans hamnade vi på en 8 plats i 1m samt en sjukt fin runda i 1.10m. Andra tävlingen hoppade vi en nat 115, gick bra trots soppatorsk. Skyller ingen för det. Tredje tävlingen gav två nedslag i reg 110.
 
Jag fick rida Plupp när jag gick i ettan på gymnasiet. Hennes ryttare skulle praktisera och hade ingen som kunde ta hand om Plupp. Och ungefär då blev jag störtkär i Plupp. Från dag och ritt ett! Jag har många gånger försökt släppa det, men det går inte. Jag har ett bra konstigt band till denna häst, det är obrytbart nästintill. Är tacksam för varje stund jag får tillbringa hos henne.
 

Måååndag

Jag drömmer så konstiga saker..
 
Inatt letade jag dataspel, var försenad till Lottaträning med Macy, befann mej i ett hus där man endast kunde ta sej fram genom att simma i snowslush.. ja ni ser ju.
 
Dagen är startad för ett tag sedan. Ska ut och rida såfort jag fått i mej frullen. Passen består idag av skritt för Q och trim för F. Längtar tills Macy kommer, jag är dock knappt hemma under första veckorna som hon anlänt. Skolan om två veckor, två veckors skola, en vecka på Irland och sen kommer jag hem igen. Hon är ju mitt jobb men jag tror Hanna klarar det fint när jag är borta! Ska ju ta det lite bananas i början iaf! :) 
 

slut för idag

Nejmen hej alla!
 

Toppenträning med Q igår, Fiffi var lika fin! Idag var jag och Q trötta på träningen. Aningen ofokuserade. Jag är nöjd med henne, kände helt klart att orken inte fanns till 100%. Känner själv hur dålig man blir när man kommit ifrån banhoppningen på Hamre för Sussi. Tävling med Plupp och träning samt avancering med Leila. Känner på höjder och får göra mer.
Nu var det ett tag sedan. Är inte alls nöjd med mej själv idag, red inte ordentligt nog på en trött häst genom en svår bana. Skäms på mej. Men vi kommer väl dit jag och Queenie någon gång, när vi också avancerar. Är på god väg eller nåt!
 
Annars då? 
Så trött,  blir nog sjuk snart. Tur att mina hästar lyser med sin närvaro och att solen gör sina försök! 
 
Fiffi har gått ner hela tre kg eller nåt! Behöver inte använda hela min kropp när sadelgjorden ska spännas längre, haha! Har konstaterat att dietmetoder inte fungerar för henne, så vi kör hårt med att röra på fläsket istället. Idag blev det mycket intervall och backträning i skogen, vilket inte verkade vara så poppis hos henne haha! Go hard or go home! 
 
Har absolut inget att göra så jag dödar lite tid med sömn. Kommer vakna runt fyra-fem nu när jag lägger mej såhär tidigt. Men aja, vi kör på det!

asså.......

Farväl världen. Nästa vecka kommer Mercy hit, en cob. En cob..

Hemkomna

Nu är päronen hemkomna. Hade önskat mej ett par fluffiga strumpor från Dunnes Store, kan säga att det blev mer än ett par strumpor med hem. Fick många fina presenter, mest otippad av alla var Mercy. Hästen Mercy som jag ska sälja. Vet inte ens hur den ser ut, mer än att det är en skäck. Skjut mej om det är en cob säger jag bara!!
Nej men försöker komma på ett smeknamn till henne. Stackarn kan ju inte kallas för Mercy.. Bästa förslagen hittills är Mimmi, Molly, Luna eller Märta. Vet verkligen inte vad detta är, kommer bli intressant. Lilla Mercy :) 

Måndagstankar

Kvällens och situationens outgive: "Say something I'm giving up on you."
 
 

Känns precis så nu. Som att jag måste lämna besked eller nåt för att inte förstöra eller mista något. Säga något innan någon ger upp, inte orkar vänta längre, skaffar sej falska förhoppningar eller bildar uppfattningen om den jag inte är. Jag vill inte hamna i ännu en -för mej- ganska trängd situation.
 
Katter har nio liv. Jag har tre, tre delar av mitt liv.
 
1: Hästarna. Högst prioriterat,  levs fullt ut varje dag. Gillar den delen i mitt liv, är stolt och kommer aldrig byta det mot något här i världen. Kommer aldrig på tanke. Kommer aldrig ångra den delen.
Långt ifrån bekymmersfritt, till störst del oglamoröst, men har ingen ånger. Never ever ever.
 
2: "Relationerna" i mitt liv. Viktig del, men inte till att gräva sej ner på djupet.  Med det menar jag att vänner och familj är högt betraktade och oersättliga, djupare än så.. ja vad händer då? På djupet hittar man problem, ånger och känslor. Påstår inte att jag är känslokall men finner mej inte i dessa situationer. Håller mej gärna borta från drama osv, där av att jag inte har pojkvän eller orkar sätta mej in i folks problem längre. 
 
Hästarna, relationer. Hästarna högst värderade,  relationer på en ostabil tredjeplats. Andraplatsen tar den del av mitt liv där jag bara är jag. 
 
3: Bara jag och mitt liv. När jag är den jag är utan att tänka kring hästar, tänka på vilka jag umgås med. Jag bara är, mitt sanna jag utan en gnutta trubbel etc. Jag tycker om att bara göra ingenting, eller vara ingenting ett tag. Kan vara samtidigt som jag gör någonting, eller bara sitter hemma för mej själv. Strosar runt i min egna lilla värld helt oberörd utav vad som händer omkring mej. Önskar jag kunde få mer utav den delen att leva på. Allt är så bra då.
 
Värdelös på allt vad relationer kallas. Därför tar den delen minst plats och känner att den egentligen borde ta störst. Tänker ofta på hur jag står i relationer till andra, hur ni ser mej. Vilken del ser ni? Det hästdrabbade, bedrövliga relationstjafset eller bara mej som jag är utan tillsatser, obekymrad och lever allt innan fan tar mej? Tänkvärt denna kväll. Godnatt!

Inlägg för en vecka sedan, sent publicerat!

Senaste dygnet.
 
Festligt kul med delar av klassen.
Alla glada, skrattade och bjöd på sej själva.
Träffat mycke nytt folk,  börjar inse att jag faktiskt trivs i större sällskap! Antar att det inte varit rätt slags sällskap förrän nu.. :) 
Västerås  växer! Träffar nytt, ser nytt, gör nytt och jag trivs med det! Bra vänner, en bra stad. Knyter nya band nästan lite för ofta, risken finns att Västerås är den stad som jag flyr ifrån. Men idag älskar jag bara allt och känner mej så trygg och välkommen bland vänner och nya!
Åka bil. Köra bil. Fort ska det gå. Plattan i mattan,  haha!
Donken, my saviour.. min middag min frukost. Ville ha mat redan vid 9 imorse men fick en jävla smörgås på donken. Frukost fram till 10 vafan, ge mej maten jag vill ha när jag sitter i det härliga skick jag var.. don't piss me off..
Lite bakis men vid liv. Man är ju så jävla orutinerad haha..
Lite sömn, kan väl räkna det till knappa tre timmar inatt. Har inte haft en morgon senare än 07.00 på många veckor nu vilket börjar märkas av. Imorgon får jag sova tills jag behagar att vakna! Smartass själv så lägger man ju sej nåågra timmar flr sent sådär också,  det är inte lätt att synkronisera läggdags och wakeytime..
Det är inte billigt att leva loppan för en natt. Bränd i kropp och huvud samt på stålar.
Falla för människor. Schysst kompis, bra sällskap, något snyggt man inte kan sortera bort ur hjärnan.. inte bra i överdrift, men liten dos i taget gör bara gott!
Nu är det bara trött och slitet. Ladda inför en ny helg miiinst lika top!
 

Stopp i galoppen

Vissa människor är bara så knepiga att förstå. Människor som var en sak men blev en annan. Som lever på dubbelmoral, som säger en sak men tycker en annan, tycker men säger inget, som inte kan stå på sina egna jävla ben. 
Människor som lever på dubbelmoral=Falska. Det är min mening. 

Hur hanterar man detta? Jag menar man ska inte ändra på människor, det är deras liv och inte mitt. Gissa irriterad jag skulle bli om någon försökte ändra på mej, eller flika in tips om hur jag ska leva mitt liv.. 

Men så är det att man inte kan sluta bry sej. Jag suger på det, jag måste bry mej om allt och alla hela tiden. Man känner sej nästan skyldig att göra det. Knäppt.

Till en början bryr jag mej. Försöker hjälpa och finnas där. Det är jag ganska bra på om jag får säga det själv. Finns väl alltid där om det skiter sej.. Jag förväntar mej inget tillbaka, för att jag brinner för att hjälpa människor, för att jag endast vill vara snäll, för att jag helst klarar mej utan hjälpen tillbaka? Någon härlig blandning där.. 
När hjälpen inte verkar duga så slutar jag bry mej. Lever mitt eget liv och skiter fullständigt i alla andras. Känner som nedre texten i bilden nedanför: "The truts is don't really give a fuck what they're talking about."

Fast sen blir jag bara mer och mer irriterad. Ger spydiga kommentarer, tar alltid sista ordet, egentligen utan avsikt. Jag är väldigt duktig på att prata när jag är arg, artikulerar väldigt tydligt och folk får sällan en chans att käfta emot. Försöker samtidigt verka diplomatisk som fan, står sällan och häver ur mej skit. Rain makes flowers grow, not a storm.

Folk som pratar mycket kring ämnet dubbelmoral är också en typ av människor. En riktig typ. Dom tycker sej veta sina begränsningar och vilken sida de står på. Sedan, kanske en dag senare har de flippat totalt och ändrat uppfattning om vad det nu kan tänkas vara. Värst är det när det kommer från en icke stabil källa, exempelvis om  någon hört att en annan sagt så extrema saker om en viss situation, och blir tvungna att tycka lika dant, för att det ser bäst ut. Man kan ju inte tycka som man själv vill liksom, du kan ju inte tycka som DU vill om just den personen, precis som du gjorde tidigare imorse, nu när jag ändrat uppfattning. JAG ändrat, utifrån en SÄKER källa. Inte hört det från någon annan än just den personen. Osäkra källor, ta det för fan lugnt med dem. Det får människor att se dumma ut bara.

Spar på er dubbelmoral för ingen med vett nog tycker om det. Och de som pratar om den, shut the fuck up. Är trött på det. Skaffa er en egen jävla uppfattning och stå gärna kvar vid den, jag har min för mej själv och håller käften så folk slipper höra den. 

Efter det kommer man till en gräns där man bara slutar försöka och bryr sej längre inte. Man glider med på ett bananskal och bara är där liksom. Orkar inte lägga energi på något alls. Den energi man kommer med tar ofta slut när man befinner sej mej sådana människor som man bara gett upp hoppet om. Sorry men så är det och jag lär knappast vara den enda som känner så. 

Jag är en sån där människa som andra människor kanske inte heller förstår sej på. Men jag är den jävlen som säger vad jag tycker och står kvar vid mina värderingar och uppfattningar. Den som alla kommer till och den som inte vill ha ett skit tillbaka, den skit jag tar räcker gott och väl. Står inte i skuld till någon, vill inte gottgöra någon. Är du inte fine med vad jag har att säga behöver du inte lyssna eller vara i min närhet, ingen tvingar dej. Jag slänger inte skit på någon, har lärt mej vara ärlig och rak. 
Har man själv vuxit upp och kommit ifrån allt skitsnack och patetiska handlingar så är det oerhört att stöta på människor som inte kommit dit själv. 

Stress is caused by giving a fuck, that's why I don't.

Första praktikdagen avklarad..

Haha nejdå,

Jag är klar för morgonen, ska tillbaka i eftermiddag! Mockade och fixade allt i stallet nu sen är det lektioner osv som gäller. Men innan det tänkte jag rida i alla fall en häst här hemma, och fixa stallet. Queenie har sett så trött de senaste dagarna så funderar på om en till vilodag kan göra gott. Tror nog det! 
Så då blir det Feta Fiffi som rids nu då. Åh hon är så tjock, ser dräktig ut.. Fast hon har faktiskt gått ner liiiite i vikt ändå! Kan nästan spänna sadelgjorden till andra hålet nu haha.. 


Nej dags att gå ut och mocka lite. Bäst att fixa allt nu istället för att lägga det på hög :) 

Saknar Plupp..<3

Kväller

3 snabba sanningar från ikväll, med Hanna:


* Sluta tyck synd om dej själv. Sånt tar bara på krafterna och blir väääldigt jobbigt för andra i närheten med tiden..

Min middag som bestod utav stek och potatis i ugn blev väl godkänd av Hanna! Mina oupptäckta matlagningsförmågor..

* Jävlar i min lilla låda, jag och Hanna både matade och mockade åt korna idag. Livrädda men vafan, en baggis!

söndag

Klent med uppdaterng här kan man konstatera..


Hänt sen sist? En underbar tävlingshelg med Queenie, tränat och ridit henne och Fiffi, träffat vänner! Bra och räcker länge för mej :)
 I tre veckor från och med imorgon är jag hemma i Avesta för praktik. Startar imorgon 07.00!
 Mamma och Pappa är på Irland, så kul för dem! skönt att vara hemma ensam kan jag erkänna också, haha.. men det finns sjukt mycket jobb så får inte en lugn stund. Har lagat mat till mej och Hanna, strax  ska hästarna också få kvällsmat. Roligare än så blir det inte ikväll! :)

RSS 2.0