kaos

vet att det ser lite kaotiskt ut nu på bloggen men så får det vara nu, ger upp!

påsk

jag börjar fundera på att gå å lägga mej, klockan är ju liksom tre! hoppade Queenie idag vilket gick bra. det går framåt vilket är underbart att känna, efter lite sicksack och sparken här om veckan. fick verkligen nytt fokus när jag red för Helena förra veckan med Queenie, det föll på plats det mesta! dagen efter det så vilade hon pga sparken men dagen efter det red jag henne igen och hon var som en annan häst. så avspänd, mjuk, fokuserad..!! har Helena att tacka för det! :) och idag gick det också bra efter några flumm varv. vi ska bara jobba på att coola ner det hela en aning! sitter för tillfället fast i soffan med mitt påskägg. har råkat göra något med ryggen också, en kota som hoppat lite fel tror jag. kändes som ett mirakel att jag kom upp i sadeln idag haha. kunde inte vända mej om i sängen igår natt eller ta mej ner för trappen. ska väl snart göra ett försök att ta mej upp för trappen men har nog fastnat här tills någon vaknar och hjälper mej upp. hehe världens tråkigaste, kaos i designen och kan inte lägga upp bilder.. men jaja. blir att rida Blondy imorgon också då Hannis flög av idag haha. får hoppas på att hon inte bockar mej ur sadeln för då dör jag nog! smidig och kvick som man är ;)

Mar. 27, 2013

skolan e ju lite schysst i alla fall.. skulle slutat 16.00 imorgon men nu är jag ledig! haha duktiga lärare!
hoppade Max idag för Sussi. satan vad fin han var! lite slarvig med benen men var bara i de två första. han kräver precis samma ridning mot hinderna som Blondy. haha lite kul att jag hade rätt i den teorin ;)
superfina Max!
ska dk
ska rida Tracy och Queenie imorgon, om Queenie är ok. hon hade fått en spark (troligtvis) så typ ett broddhål i benet. men inga senor eller leder är drabbade. tur det! så det blev ingen ridning idag, bara pyssel och promenad ♥
far hem imorgon med hästen min. ska bli både skönt och lite drygt..! men har något (förhoppningsvis) bra att komma tillbaka till så jag ska inte klaga mer än vanligt! :) roligheter som jag inte vill dela med mej av hehe.
nu bara sova kvar som gäller!!



____________________________________________________________

running through the monsoon, beyond the world, till the end of time where the rain won't hurt
fighting the storm, into the blue and when i loose myself i think of you 

Mar. 25, 2013





fina Max och fina Queenie igår. Natta red Queenie en sväng! ♥

ska rida för Helena imorgon med Queenie 08.00.. kommer dö, måste vara nere senast 07.30! haha herregud :)

red Plupp idag. trodde jag skulle fara i backen mer än en gång!! haha så pigg och glad hon var, bockade och hoppade! fina fina fina häst. är så glad i henne ♥ vill hoppa henne onsdag men hoppar fina Max då! :)


och Queenie fick en sån fin grimma idag! Karin hade köpt den som tack för att jag hade Bacchuz när hon var på Irland.
jättefin horseware grimma svart, gul, röd :)

Mar. 24, 2013

då var denna helg över. en massa fina hästar och bra sällskap!

blir så glad av att rida Plupp. det är skönt att känna lite matching när man rider!


känns som att jag vill så mycket för tillfället. har haft livliga diskussioner med mej själv hela förmiddagen under mock-passen! skulle jag anteckna dagens önskningar och funderingar skulle det bli både fram och baksida fullt i plåtter.
en känsla jag hittar när jag rider Plupp vill jag jobba vidare på. den brinner jag för. mina fantasier svävar bortom det logiska..!
haha bara min syster kan ärligt tala om vad jag visualiserar ;)


anläggningsvård imorgon och senare träning för Helena med Queenie!! är så stolt över min lilla häst som lär sej så snabbt och har en sådan frän attityd! ♥

Mar. 22, 2013

people constantly complaining about the fecki'n weather..


..well i certainly dont!

Mar. 22, 2013

vi läser romaner i kursen sv2. temat är väl hopplöst, olyckligt kär, från 1800-talet.
kan säga att jag behöver ingen upplysning från 1800-talet.
jag är dagligen hopplöst barnsligt olyckligt kär i denna feta lilla häst..



Mar. 22, 2013

vaknade precis upp från världens bästa dröm.. vill säga godnatt igen men måste upp. livet leker..!



Mar. 21, 2013

stolt över min knäppa häst idag! trimmade på det Sussi tipsade om och hon var jätteduktig. fokuserad i flera minuter eller nåt.. hehe
hoppade henne igår för Sussi och det var lite vingligt i början. men hon lär sej fort och löser väldigt mycket på egen hand. avslutade med ett språng helt bort från övningen vi gjorde på 1m och hon taxar in det perfekt! älskar min Queenie ♥
red Bacchuz i morse för Helena. han var asfin, tränare enkla byten och han var så taggad så han böt väl i vart annat fram till att vi skulle sakta av och göra det nya bytet haha. han e rolig han!
har även Fiffi nu. red henne igår, idag och ska rida imorgon. Sussi tyckte det var bäst så. ska ev hoppa henne för Lotta snart om hon e ok i benet. hoppas hoppas hoppas!! men rids hon bara framåt ordentligt så visar hon noll tecken på hälta. vill bara kosta på henne en riktig undersökning och behandling. tycker så mycket om henne.

stannar i helgen. vill inte hem. men hannis kommer och vi har några hästar här så jag klarar mej fint.

Mar. 19, 2013

trött. vill inte vara i skolan. vill inte ut i skitvädret. vill inte ner på stan sista lektionen. vill inte fixa foder eller gå ut och hämta mina hästar. inte kan jag göra något åt det.. hela världen är emot mej idag, var det igår, i söndags och lördags.
vet inte hur jag rider idag, min planering är pajj. hoppar Queenie för Sussi imorgon, Bacchuz dressyr för Helena på torsdag. det är det enda som är planerat.


vill bara hem och sova.

Mar. 19, 2013







snea bilder på mej o Bacchuz. hoppade honom förra onsdagen för Sussi :)

Queenie tycker vi ska införskaffa:







allt väldigt dyyyyrt!

Mar. 14, 2013

försöker somna.. går inge bra. ont i nacke och huve och funderar över hur jag ska krångla mej igenom morgondagen. sitta som en steloperarad kärring i vagnen bakom den elaka hästen som kommer springa jättefort med mej släpades. inte taggad, äter hellre bajs till frukost imorgon. helt ärligt.
vill bara vara stanna på hamre och mocka åt mina hästar! är det för mycket begärt? tycker inte det ja..
för varje djupt andetag knäpper det i ryggraden och nacken. sov så gott!


fina Plupp! som du var förr ♡

Mar. 14, 2013

proven klara och det är så gott som helg! dvs om jag överlever morgondagen.. har fruktat den så länge nu. vi ska dra iväg till örebrotravet (tror jag) och köra dom stooora travhästarna! jag tar hellre livet av mej, tyckte dom små ponnytravarna var tillräckligt äckliga. så jag kommer dö imorgon. tack grymma skola..! x(


hoppade Bacchuz igår för Sussi, gick faktiskt bra med tanke på att jag aldrig hoppat hästen! jag trodde att han var en sådan man skulle behöva hålla tillbaka lite efter historien på förmiddagen om hur han dragit iväg med någon på nå pay n pump.. men icke. så blev det tvärnit. men fixade det sen, hittade rätt knappar och tog några språng runt 1meter.
idag red vi dressyr för Helena. Satan så bra det gick, som på alla Helenas träningar! Bacchuz var riktigt riktigt fin, jag tror jag hittat alla knappar hos honom nu. han är riktigt trevlig! :)

Queenie hade ju bokstavligen damp idag. haha jag galopperade på a volten och runt några block som stod i mitten i lilla ridhuset. hon börjar med att ta sats mot blocken och tänker hoppa! hann styra undan framdelen men bakdelen hoppade hejvildt på sidan.. knäppis. efter det så vet jag inte vad jag gjorde, men det vart full fart i en bockserie tvärs igenom ridhuset och stopp in i väggen så att jag inte skulle flyga av! haha hon har då dom konstigaste tixen för sej! så har hon aldrig gjort ordentligt tidigare men vad mer kan man göra än att sitta och garva av förvåning? haha jag och Sandra höll på å dö efteråt! x)
men hon fixade ett rent byte, första gången!!! :D Tracy fixade också några fina, duktiga hästar vi har! men imorgon blir det lite hoppning så dom får skutta lite innan söndag. får se vem som ramlar av först! haha ;)
nu lite plugg, sen duschen och sen sängen! har en dejt med kudden ;)

Mar. 12, 2013

har ett eller fleeeeera fula djävla prov imorgon som verkligen ej uppskattas. försöker fixa lite engelska men det går ju inge bra. grammatik och sådant, ska det vara nödvändigt? kan ju prata, och när jag skriver får man hajja läget att jag bor i Sverige. så ingen korrekt grammar, folk fattar vad jag menar i alla fall, det har ju hittills gått ganska bra! min svengelska är flytande!! ;)
red Bacchuz idag en sväng i skogen med Sandra och Tracy. pigga glada hästar på isiga vägar resulterade i lite omogna galoppaträckor på parkeringen som var ypperlig. helt perfa var den, jag och Sandra har fått en egen ridbana :) hehe sen blev vi ju tvungna att hoppa en liten stock också i nå hage bara för att det var så frestande. haha uppskattades av Tracy och Bacchuz!!
seg dag med mycke plugg, ännu värre imorgon. men vad gör väl det när min Queenie kommer? ♥

hello, im Bacchuz



yes, Bacchuz. flat work in indoor arena today. a pleasure to give work, so easy and forward going once you mot hem right.
haha jag och Sandra var så mogna idag! galoppombyten på en hand runt i hela ridhuset som vi hade för oss själva! ;) hehe grymt att skutta runt på en häst som gör precis vad jag säger innan jag bett om det. kul häst :)
imorgon blir det en sväng i skogen med Sandra och Tracy om det går som planerat. på onsdag hoppning, torsdag dressyr och fredag vila eller skogen. Queenie kommer ju i veckan också så får se hur det blir! :)

nu ställer vi in skorna i kylen!

Mar. 10, 2013

rise and shine! lots, lots, lots of tings that needs to be done today. better get started :)


life ♥

Avesta Ridklubb 23/2-13

First of 2013
 
Altaskin Quality
80cms + 90cms 4 faults both. 

yes

för att uppdatera mej själv, ett inlägg på kvällskvisten. duktiga jag!
 
yes, back home again. its too sad! 
och ja, underbat att vakna på planet hem och bara se en massa snö nedanför..? nej hade en väldig lust att dunka huvet i stolsryggen framför mej tills det gick i tu, men hur hade väl det blivit? så nu är man hemma igen, på fast mark tänkte jag uttrycka mej men det är ju som en skridskobana på stallplanen! hehe
 
hittade både ponny och några hästar som gärna fått följa med hem den här gången. hade jag varit hästlös så skulle det säkerligen kommit hem en till mej också. kan väl berätta för hela världen att Sandra skaffat ny pålle, eftersom hon inte själv bloggat om det! haha ;) finfin är den, har dock ingen bild på honom.
själv fick jag med mej ett par Guinniess strumpor och minnen för livet. var både lack och amazed när jag kom hem i torsdags!
den här bilden tycker jag alla får bjuda på eftersom jag då inte fick någon handsprit efter min ofrivilliga dansuppvisning.. **hmpf (jag i gröööönt)
 
och vad har hänt under mina dygn hemma än så länge? inte väldigt mycket. ridit, pluggat, blivit med ny sadel som nå polack har sitt namn ingraverat i (mycket festligt ja..), typ det.
Queenie var ju lagomt crazy idag. provade först sadeln och hon tyckte inte alls det var särskilt roande att lyssna på mej utan sprang lite som hon ville.. sen red jag ut henne vilket var en upplevelse ska jag säga. haha
hon bockade som en tok, var nere i diken, upp i träd och allmänt puckad. haha så pigg hon var, satt bara å skrattade.
så nu har hon en ny sadel, lilla hästen.
 
och vad händer i veckan? kör med en superupdate så slipper jag skriva nå minor i veckan..
*har Bacchuz i veckan, rida osv. 
*prov på onsdag
*rida för Helena på onsdag HAPPYFACE
*Queenie kommer ner på onsdag/torsdag
*tävling söndag, en 90 på Hamre! 
*antar att Jester vill ha lite riktig motion så en häst added
*stannar nog kvar i helgen, så fler hästar och mer jobb
min vecka, kort gott översiktligt

en Qrut
 

yes

för att uppdatera mej själv, ett inlägg på kvällskvisten. duktiga jag!
 
yes, back home again. its too sad! 
och ja, underbat att vakna på planet hem och bara se en massa snö nedanför..? nej hade en väldig lust att dunka huvet i stolsryggen framför mej tills det gick i tu, men hur hade väl det blivit? så nu är man hemma igen, på fast mark tänkte jag uttrycka mej men det är ju som en skridskobana på stallplanen! hehe
 
hittade både ponny och några hästar som gärna fått följa med hem den här gången. hade jag varit hästlös så skulle det säkerligen kommit hem en till mej också. kan väl berätta för hela världen att Sandra skaffat ny pålle, eftersom hon inte själv bloggat om det! haha ;) finfin är den, har dock ingen bild på honom.
själv fick jag med mej ett par Guinniess strumpor och minnen för livet. var både lack och amazed när jag kom hem i torsdags!
den här bilden tycker jag alla får bjuda på eftersom jag då inte fick någon handsprit efter min ofrivilliga dansuppvisning.. **hmpf (jag i gröööönt)
 
och vad har hänt under mina dygn hemma än så länge? inte väldigt mycket. ridit, pluggat, blivit med ny sadel som nå polack har sitt namn ingraverat i (mycket festligt ja..), typ det.
Queenie var ju lagomt crazy idag. provade först sadeln och hon tyckte inte alls det var särskilt roande att lyssna på mej utan sprang lite som hon ville.. sen red jag ut henne vilket var en upplevelse ska jag säga. haha
hon bockade som en tok, var nere i diken, upp i träd och allmänt puckad. haha så pigg hon var, satt bara å skrattade.
så nu har hon en ny sadel, lilla hästen.
 
och vad händer i veckan? kör med en superupdate så slipper jag skriva nå minor i veckan..
*har Bacchuz i veckan, rida osv. 
*prov på onsdag
*rida för Helena på onsdag HAPPYFACE
*Queenie kommer ner på onsdag/torsdag
*tävling söndag, en 90 på Hamre! 
*antar att Jester vill ha lite riktig motion så en häst added
*stannar nog kvar i helgen, så fler hästar och mer jobb
min vecka, kort gott översiktligt

en Qrut
 

Altaskin Quality

kan inte förstå att hela familjen (bortsett från mej) är i extas över nå längdskidsåkare på teve. värdelösa sport..!
pluggar som ett djävla freak, red en busig Queenie i morse, drar till jordens vackraste plats i morgon. det rullar alltså på trots misslyckade läkarbesök, ångest och tvivel kring en korkad vacker grå häst och stormvädret de sista dagarna. jag trodde heöt ärligt att vi skulle vakna på Bahamas eller ngt i morse, hela huset skakade av blåsten. herregud, höll i mej i sängstommen hela natten. 
 
Queenie har haft lite fest i stallet de senaste dagarna. för kanska två dagar sedan rev hon ner en korg på väggen när jag tränsade så muggar och diverse grejor låg utspridda i stallgången. väldigt skoj! idag ville hon inre vara uppbunden utan gick iväg en sväng till Tracy, trotsande mina försök att få fast henne igen. hon är så galet knäpp ibland haha! och lat är hon, när vi rider hemifrån anstränger hon sej då inte mycket för att hålla tempot men på hemvägen är det full spurt! hon är visst en aning bekväm av sej. 
har inte uppdaterat från tävlingen heller, men den var så gott som felfri. i 80 rev hon första hindret och kom igång efter kanske tredje. i 90 var hon helt brilliant, prefect! petade sista men hon var sååå trött så det har ingen betydelse. hon var helt super :)
ursäktar min sits, skyller på cp kylan.
 
och imorgon drar jag till irland igen. ska bli skönt att få komma tillbaka. tror jag packar den stora väskan och gömmer mej i någon lastbil på cavan ellet nåt!

RSS 2.0