Aug. 31, 2013




Aug. 31, 2013

upp lika tidigt som alla morgnar.. dumma mej som är uppe sent. Hjälper till i björka imorgon, fixar stallet hemma först. Tänkte slänga in en dusch där någonstans också om jag hinner för det är mycket välbehövligt! haha
är ännu lite sjukare men ser inte det som en ursäkt till att skippa allt. Inte blir man friskare av att ligga i soffan dagen lång och tycka synd om sej själv!?
Queens ska också ridas, får s när det hinns med. är förhoppningsvis inte kvar på klubben hela dagen! btw när allt redan går så bra för mej så är Blondy halt. Jag måste gjort något väldigt hemskt eftersom livet kastar sikt i ansiktet på oss!

hjälp!!

förslag till mina projektarbeten? måste vara hästrelaterat!!



Aug. 28, 2013

vaknar mer förkyld än någonsin.. på med solbrillorna och packa med näsdukar! Inga sura miner här inte!

Aug. 23, 2013

Jag blev kvar i Västerås denna fredag! Rider Plupp idag och imorgon :) Saknat henne så det ser jag fram emot. Men jag rider ikväll med Natta o Max.
Har morgonfodring och utsläpp imorgon så ingen sovmorgon här inte!!


Och det är ju lite surt att jag inte har någon bil ännu, skulle kunnat dra farm och tillbaka till hamre när det passar! De jag kollat på tyckte mamma var för dyra. Där var vi ganska oense.. men vad får man betala för fin begagnad bil, inte allt för dyr? Är ju inte värst begåvad när det gäller bilar haha!
Men aja, allt är i full gång. Var till björnön idag och träffade ettorna lite osv. Massa onödiga lekar, tror inte jag lärde mej ett enda nytt namn. Fast jag och namn.. kan skaka hand med en person som presenterar sej och när de gått har jag glömt bort det..! Har ganska många pinsamma situationer på lager haha ;)

Ska bara vänta på Natta nu, käka lite osv. Imorgon kväll blir det middag hos forsgrens, lite partaj! Hittar på annat kul också! ;)

Aug. 22, 2013

tur i oturen,
JAG HAR KÖRKORT!!
Vuxenpoäng till mej ;)


livet skrattar oss rakt i ansiktet!

Inatt sov jag verkligen med ena ögat öppet. Är så arg så jag har ont i magen!
Sadlar och annat dyrt har jag försökt säkra i stallet så gott det går, man vet ju aldrig. Nämligen igår så drog vi till hööks ett gäng i erikslund. Skulle bara in snabbt och köpa typ b-vitaminer å så. Vi var väl inne i ca 5 minuter, när en kille springer in på hööks och frågar om någon äger en saab, vilket Natta gör. Vi springer ut och ena rutan är krossad, min och Nattas väska är borta. Idioterna som stod snett framför oss pajja alltså rutan, tog våra saker och drog! Då var man bra gråtfärdig och chockad!!
Två personer såg hela händelsen, bilen, föraren, passagerarna! Det polisanmäldes, inga poliser kom men vi såg dem i alla fall runtom.
Bilen var troligtvis stulen, en mörk volvo v70 kombi tror jag. Tre män i bilen, var av en såg svensk ut, de andra polacker eller andra utlänningar. Alla påverkade, antingen droger eller alkohol. Vågar inte ge ut nå mer info här, men håll gärna ögonen öppna i Västerås trakten.
Det som togs var våra väskor. Jag hade alla mina pengar där i, alla nycklar, skolböcker jag blir betalningsskyldig på, och en jacka. Mycket pengar sammanlagt! Det är en svart skinnväska, glansig lite större. Jag hade även ett kort från försäkringskassan där några av mina personuppgifter står. Så det ska spärras snarast, även om de inte kommer åt något på det utom möjligtvis hemadress och akuta kontaktnummer inom familjen.
Nattas väska var en svart, helt ny Michael Kors väska (stavning?), i alla fall svindyr! Gulddetaljer på i "Mk" eller nåt sånt. Dyrt smink i, kläder osv. Helt sjukt, jag är fortfarande pissed off!!
Så jaa.. finns det frågor så är der bara fråga. Orkar inte skriva mer, är så arg!
Oturen är aldrig tillräcklig för oss. Evigt förföljda tror jag..

Aug. 20, 2013

Full rulle idag.. tro det eller ej men jag klarade provet! Vet inte riktigt hur det gick till? Så jag ska plugga på det sista som går till uppkörningen på torsdag. Vi får se hur det går :)

Red Blondy tidigt i morse med Sandra och Tracy. Satan, idag satt allt verkligen rätt! Är så nöjd med henne :) Lossade högersidan lättare idag och jobbade på med tempoväxlingar, öppnor och skänkelvikningar. Hon var bra dyyr!! haha
Imorgon får hon vila tänkte jag. Kommer hem på eftermiddagen då jag har körlektion tidigt på torsdag innan uppkörning. Eller ska hon vila torsdag? Har oklara planer i helgen och vet inte när jag kommer hem riktigt.. Så har lite svårt att planera just nu. Men en vilodag har hon tjänat ihop, kanske rent utav två :)


Är i Västerås nu. Har tagit det lugnt sedan jag slutade för dagen. Nu är det läggdags för mej, skolan rullar igång och därmed allvaret. Suck..

för.mycket.på.en.gång

Skola imorgon, uppskrivning imorgon, upp tidigt imorgon, lämna allt hemma imorgon. Har mer än en anledning att vilja stanna hemma ett tag till..
 
 
Men inte då. Känner mej som en jävla elefant på crack, får inte ett skit gjort och det bara låser sej i huvet när jag försöker komma fram till något vättigare än att ge upp och bara skita i det. Men måste verkligen kämpa på nu så jag får det klart. 
Körkort, fan för att ta körkort på ca två veckor. Det enda positiva jag ser i detta är att jag får köra min lagomt handikappade häst hur och när jag vill. Punkt slut, inge mer kul med det. En sak är säker i alla fall, när jag klarat det så bränner jag körkortsböckerna. Säkerligen, utan tvekan! 
 
 
Fick reda på att jag inte kan tävla BL på hemmatävlingarna, vilket suger stenhårt. Hade nästan byggt lite förhoppningar om att det skulla gå bra, såg fram emot det. Fet smäll i fejset.
Så det var ju tråkig, minst sagt. Något att se fram emot på hästfronten är nog dött ett bra tag framåt. Kämpar på med min Queenie istället. Det får ta hur lång tid det vill, har ju all tid i världen.
 
Blondy fick ett pass i padocken idag. Började jogga igång och lossa med tempoväxlingar. Håller mej ofta på 3/4 linjen när jag rider fram. Vill hitta lite balans, självbärighet och få lika kontakt med båda sidor av hästen. Hon var fin och lösgord från början så jag gled runt ett tag och bara kände hur bra det var. Bara för att, liksom ;) Hehe
Galopperade också mest innanför spåret. Hon har det mycket svårare i höger varv. Tränger sej inåt och går med huvudet på sned. Precis som min shetlandsponny Edda gjorde, haha. Så en favorit i reepris nu när jag tänker efter! Men i alla fall, gjorde ingen grej av det för då blir hon så stressad och förvirrad. Jobbade på i vänster varv istället och sen blev det bättre i höger vartom jag böt varv. Hon är bra rolig den där hästen. Hon har mej verkligen "lindad runt sitt lillfinger".
 
Queenie red jag ut idag. Travade lite mer än vanligt, men skrittade i backarna osv. Hon har en sådan härlig inställning till det mesta! Är så pigg och stark, så det tredelade D-ringsbettet kan vi slänga åt sidan. Haha hennes stoppsträcka överänskommer inte riktigt med den som jag planerar. Men vad fasen, hon är pigg, glad och vid liv. Så hon får väl köra på bäst hon vill, min lilla skithäst!
 
Sitter nu och beklagar mej själv för att inte ha pluggat tillräckligt. Men inte kommer jag någon vart på det! Plugg, plugg, plugg hela natten. Det står nästan skrivet att jag inte klarar mej imorgon men jag får inte gå in i det halvhjärtat. Försöker bäst jag kan och klarar jag det så lovar jag att det blir åka av! Det kan i räkna med, men räkna inte med det ännu..!
 
Tur att hästarna och mina vänner alltid finns där, gamla så som nya!
 
 

anger management..

Jag är så sjukt jävla cp trött på dessa körkortstester på datan! Till att börja med måste hemsidan ha urusel server. Jag har haft mer än godkänt i alla tester, alltså ca 65-70/70 rätt. Och nu i repetitionen så slutar jag på mellan 30-40 rätt. Sjuka jävla inlärningsmetoder, fan ta det!! Pissigt jävla sur går jag nu och lägger mej, hoppas på att något får mej på aningen bättre humör. Denna dag har inte varit särskilt händelserik, så fan ta den!
Skriver upp imorgon, kommer stinka misslyckande efter mej lång väg.

Bortkastad lördag!

 
Riskettan slutförd i morse. Fett med godis inhandlat för ett tag sedan, hänger på moppegänget nu när jag väntar på att jag också får köra (bil då). Hanna och Sandra tog och skaffade sej moppekort, så duktiga som dom är. Själv är jag klar med fas B på teoritesterna för körkortet. Det går inte direkt framåt!
Hanna, Queenie och B. Så glada våra små hästar blir när vi vill leka med dem haha?
 
Ikväll blir det till att plugga vettet ur skallen och sedan mysa lite framför teven med familjen. Sandra är medräknad någonstans där också! Hehe ;) Ska försöka tagga ner lite nu och ta tag i det jag måste. Tanken på att jag har ett FULLT schema nästa vecka pickar sönder min hjärna! Such a shame, för den behöver jag ett tag till..
 

Senskydd

Har hamnat i en frossa av senskydd! Det är inte lätt när man är så snål som jag är..

Eskadron air easy med elastisk knäppning. Vill ha de svarta, bruna och blåa. Helst ton i ton, alltså den nedre raden på bilden!




Eskadron flexi soft också såklart. Snyggast i svart eller mörkbrunt. Ett par flexi soft gel tec skulle inte heller sitta fel!



Ett par från HVpolo, inte så dumma. Vill ha den fägen, är fina både på tävling och träning!

Sen vill man alltid ha ett till par Veredus haha. Nu ska dom vara svarta carbon gel fram, youngjump bak.
Eller så tar man budgetvarianten från Lami cell, baksydden skiljer sej endast på millimetern! Otroligt lika.






Sen vill jag ha alla serier från Equifit, ÄLSKAR dessa skydd. Super passform, enkla att göra rent. Enda minuset är priset.. men de rekommenderar jag verkligen om man vill bränna plånboken på ett par kvalité skydd!

100% onormal

Klarade halkbanan igår! Haha trodde det skulle vara jättesvårt och att jag skulle dö osv. Men klarade mej med marginal, dom var till och med imponerade över att jag var den enda som inte körde på "älgen" på första försöket. Det kanske kan bli bilförare utav mej ändå ;) Har kört första lektionerna för dagen. Sköt alltid dubbel lektioner, alltså 80 minuter åt gången. Så från 08.00-9.20 och om ett tag 11.20-12-40 har jag för mej. Så jag sitter kvar och försöker få in lite vett i skallen med hjälp av körkortsboken. Vill helst bara ta den och slå den hårt i huvudet eller kasta den tvärs genom rummet och sedan stampa på den med all min kraft och vrede. Haha
 
Här är jag mitt uppe i en patronus besvärgelse. Dock var Hanna och Sandra mer engagerade i att ta kort och skratta åt mej så dom missade det hela. Schysst!
 
Och snart börjar skolan igen.. saknar Fiffiluren nå galet, Pluppan (ursäkta smeknamnen) också! Har btw Plupp på helger och sånt från och med skolstart. Delat med Jossan i Sandras klass då. Tanken bakom var väl att jag i ändå inte kommer kunna rida Queenie full ut och jag vill inte tappa mer ridning än vad som är nödvändigt. Så Plupp blir min vackre vita springare lite titt som tätt. Min ego plan är att vara med på Hamres lokala i oktober eller när den är! Men tillbaka tiöl plugget nu.. tjohoo!

det kommer bli en lång dag..

Första lektionerna avklarade! Körde inte på någon eller något eller så. Nästa körning är 11.20 så hinner inte hem emellan. Så är fast på körskolan! Vågar inte gå iväg för då hittar jag inte tillbaka haha. Jag har bott här i över 10 år nu, och hittar inte ens inne i krylbo.. fet visst är jag i krylbo? Haha ni ser ju.. ;) hittar bäst i Västerås för där har jag redan åkt vilse så många gånger! :)
Vill hem fort och rida min grishäst. Hon kommer vara pigg som satan då hon vilat två riddagar.. skoj det! Nu ska jag fördriva tiden i min körkortsbok och hoppas på att jag inte somnar!!

Fullt upp

Det kan inte gå en enda dag utan tjafs eller gråt. Den här helgen har varit sjuk minst sagt. Har inte ens hunnit rida Qleenie vilket suger stenhårt! Tjafs om hästar, tjafs om plugg och här får man inte ens tycka som man vill. Går det att ta en paus från livet och komma tillbaka när man är redo? Imorgon är jag på bilskolan hela fördömda förmiddagen. Får alltid ont i magen när jag åker dit eftersom jag fortfarande inte greppat vad som är så fantastiskt med att köra bil.. förstår det inte alls. Bra går det ju, kör fortare än vad jag egentligen vågar och har inte kört över någon ännu. *peppar peppar ta i trä..! Men nä.. på hästryggen styr jag bäst. Är så himla trött nu. Sova vore en bra ide men vem har tid med det när dygnet har ynka 24 timmar? Inte jag. Ett evigt plugg som inte fastnar det känns verkligen hopplöst ibland. Att ta vara på tiden samt vara ute i god tid hör inte till mina principer men försöka duger de kommande två veckorna. Klarar jag bara av det sablans körkortet kommer jag i balans igen hoppas jag. Ett moment mindre att ta itu med. Mer tid! GÄÄÄSP låt bara morgondagens första timmar passera snabbt och smärtfritt så är jag nöjd för stunden. Queenie ska ridas och promenera, jag ska plugga och måla stall, planera och plugga mera. Alltid är det någonting. Mitt livs sista sommarlov äts upp av elakheter som körkort, bokanalyser och ren skär orättvisa. Nu behövs det en fet motivationshöjare!!

r.i.p Carmanjack

Jag skulle ge dygnets alla timmar för att inte behöva vara med om ännu en sådan här vecka. Det har utav tvekan varit den värsta i mitt liv, despite all good moments! Något varje dag, tungt eller inte. Jag hoppas på en mycket lugnare vecka nästa, men det är nog inte till att räkna med. Det är väl den där jäkla bilskolan som ställer till det. Plugga, köra.. plugga! Driver mej till vansinne, eftersom jag inte ens tycker det är kul att köra. Håller mej på hästryggen.
Queenie skrittas uppsuttet i ca 20-30 minuter varannan dag nu. Vilka framsteg! Så illa som det kunde ha gått. Hon är galet pigg och glad :) Hoppade en häst på klubben på pay´n jumpen igår. En 90cm runda bara för att känna efter. Fick ett ner bara, hamnade lite i botten. Men med tanke på att det var andra gången jag red n så är jag nöjd! Blir troligtvis någon start på hemmatävlingarna också. Kul att jag får tävla lite mera i alla fall, så snällt att jag får låna hästar fram och tillbaka! :)
Nu är det sovdags för mej. Queenie ska promeneras imorgon när jag är vid liv igen. Det var bra jobbigt att gå ut i stallet ikväll när Jacks box stod tom. Saknar honom så oerhört, älskade bebishäst! Nu sover du nog hos din mamma i sällskap med S och flera <3

piss

Får man tycka att livet bara är jävla skit just nu? Med all rätt. Vill bara att den här veckan ska raderas och börja på ny vecka. Fortsätter säga att life has no mercy. Det räcker nu.

Days like these..

Nu är jag igång för idag. Sova tiill tio, det var mer än veckor sedan! Att ligga uppe och fundera till kl tre på morgonen är kanske inte heller så värst pedagogiskt. Men nu har kaffet slurpit ner och jag ska till att planera dagen. Queenie ska få en promenad nu på morgonen och en uppsutten skrittur senare. Veterinären (som för övrigt är den bästa veterinär vi någonsin haft att göra med!) har gett klartecken att jag kan skritta uppsuttet i 20 min åt gången varannan dag ett tag nu. Red henne första gången i torsdags och påmindes bara om hur lycklig och tacksam jag är att hon är vid liv. En sån här skada är inte menad att läka så bra som den gjort tycker jag! Jag förstår inte riktigt. Att veterinären sydde meter på meter tråd i Queenie, muskler, vävnad och annat äckligt som hängde ut ur såret.. Queenie har garanterat mist ett utav sina oräkneliga liv och hon hade en riktig skyddsängel med sej. Är så lycklig att jag har min tokiga häst ute i hagen!
Och detta får vi inte glömma: Jag och Blondy vann förra helgen i Avesta!! Det är helt ofattbart, men guldhästen levererade sin första dubbelnolla och vann på det. Hade 1,5 sekund bättre tid än tvåan, vilket jag heller inte förstår eftersom jag tyckte alla red så himla fort! Helt ärligt så visste jag inte ens att jag ledde förrän nån talade om det för mej. Stod och hoppades på en placering och var bara så himla nöjd med Blondy!
Jag hittade faktiskt trycket i henne och kände att jag hjälpte henne hela tiden o gav henne en ärlig chans. Jag kände mej alltså lite begåvad efter ritten. Sen så kan man diskutera hur snyggt det var, med tanke på att jag höll på att flyga av efter andra omhoppningshindret rakt in i en blomma, och hoppade resten av banan med endast en stigbygel.. ponnyridning till 100% vilket jag kanske inte är så stolt över. Men å andra sidan så behöver Blondy var enda sekund av den ridningen när det gäller, och jag vann ju.. haha! ;)
Nej nu är det så dags att köra igång!

RSS 2.0